Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz gaborn1 #131515 üzenetére

    Igen, nyilván megoldható klónozással és akár mentéssel - visszaállítással is aminek megvalósíthatóságához nyilván semmi köze nincsen önmagában a HDD vs. SSD témának (nem világos ezt mégis honnan szedik egyesek...), ahol számos program van ilyen célra (példák), amik közül kiemelkedő pl. a Macrium Reflect.
    A leírtak alapján ha eltérő a forrásmeghajtó és a célmeghajtó tárolókapacitása, azon a foglalt/szabad lemezterület mérete és ha már nem sikerült azonos tárolókapacitásúakat venni, akkor adott a művelet megkezdése előtt pl. a C kötet zsugorítása, vagy közvetlenül a klónozás megkezdése előtt pl. a klónozóprogram kezelőfelületén változtatni a partíciók méretét, hogy ráférjenek a célmeghajtóra. + Ha már említve volt a C, akkor az is alap, hogy ilyenkor nyilván nemcsak azt kell klónozni vagy menteni, hanem a Windows számára BIOS/MBR és UEFI/GPT séma szerinti telepítésnél létrehozott minden szükséges partíciót.

    "átklónozom egy külső hdd-re, majd ezt rá az újonnan beszerelt SSD-re"

    Mármint ha a laptopban nem lehet a klónozás idejére egyszerre csatlakoztatni a forrás- és a célmeghajtót, meg az utóbbit pl. USB-s adapterrel/külső házban és utána SATA-n sem, valamint ha fontos adatok is vannak a külső HDD-n és azért nem opció a teljes törlése a klónozás miatt, akkor nyilván nem a direkt klónozás kellene, hanem a már említett mentés - visszaállítás, ahol a lemezképfájl mehet a külső HDD-re, majd a visszaállításnál arról betallózni. Meg ezt is nyilván egy megfelelő programmal (pl. Macrium Reflect) célszerű elvégezni ami tud pl. intelligens szektormásolást, azaz csak a foglalt területet menti, ellenben pl. a buta dd 1:1-ben másol a partíciók teljes méretének megfelelően.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák