Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz ottkar #3144 üzenetére

    Jó de ezzel amit most állítasz, megerősíted amit mondok, nem pedig megcáfolod. Igen, pont arról beszélek én is, hogy az objektív nem gyűjti be akkora területről a fényt és nem is koncentrálja olyan durván, mint egy sima lencse. Igen, az optikatagok jelentősen lecsökkentik a bejutó fényt. Pont ezt mondtam én is. Ezzel indokoltam, hogy ha a koncentrátor elemes napelem nem ég ki a napsütéstől, akkor a CCD sem éghet ki tőle.

    Természetesen másnak is hasznos lehet, nyilván van értelme tudni, hogy a CCD fénytől való féltése valós alapokon nyugszik-e, vagy egy tévhitből adódó para. Én az utóbbira szavazok. Már csak azért is, mert nagy valószínűséggel a használati utasításban is írnának róla, ha tényleg félni kéne ettől. De ott is csak a szemünket féltik (illetve a saját seggüket egy esetleges per miatt), nem a szenzort. LCD-nél meg EVF-nél meg még azt sem kell, csak tükrös ill. átnézeti keresőnél.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák