Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Nem találtam dedikált topikot, így a nagyközönséget kérdeném.

    Jópár éve már, hogy összeraktam az új gépem, azóta eltelt az idő, történt pár változás (A hűtő lecserélődött egy Alpenföhn Brocken ECO-ra, illetve SSD is került a képbe), ami miatt most írok, az a VGA. A GTX960-at váltotta egy RX570 (akármennyire nVidia párti vagyok, nincs közép-felső kategóriás kártyájuk, a 1050Ti gyenge, a 1060 meg drága, és azért 570, mert olcsón jutottam hozzá használtan).

    Szóval, az AMD nem hazuttolta meg a hírnevét, fűt, mint anno a Prescott magos P4. De durván. Fractal Design Core 1500 házam van, a GPU 65-70 fok között megy játék alatt, a ventik viszont 1 óra után már 60%-on pörögnek, ami itt 2000rpm (MSI féle Gaming X a kártya, Twin Frozr hűtéssel, ami most is helytáll), szóval nem halk. A gépház oldala konkrétan forró (nem kellemes fogni). Levett oldallappal 8-10 fokot nyerek, de a hangja még jobban zavar. A házban jelenleg a gyári helyen van egy-egy Fractal féle 120as Silent fantázianevű légkeverő, elöl-felül be, hátul felül ki (kb. a processzor vonalában kell elképzelni).

    Nem akarom ész nélkül telepakolni a házat, inkább célzott megoldásra törekszem. Az ötletem, hogy elöl-alulra teszek egy lapátost, ami így lent egyenesen kelt légáramot (a VGA szívja a levegőt, és minden irányban jön a bordák alatt kifelé a hő). A kiszemelt ventilátor Artic F12 PWM rev.2, a ház vezérlője még elbírja, leginkább azért, mert hasonlít a gyári Fractalokra. Jelenleg az oldallapon van egy 140mm-es hely üresen (=szellőzés), ami hamarosan megszűnik, mert plexit kívánok befaragni (nem tudom, hogy ez ront vagy segít). A kártya hűtése bírja, más nem szenvedi kárát, de ha pár ezressel segítek a helyzeten, akkor megcsinálnám.

    Boldog karácsonyt :)

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák