Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz mauimagic #51899 üzenetére
"A legszebb, hogy 2 éves az autó, a fúvókákat is hazavágta a vízkő, úgyhogy cserések. Utólag raktuk össze, hogy pár hete egy tankolásnál a kutas feltöltötte ablakmosóval, gondolom fel volt ütve csapvízzel
Persze bizonyítani nem lehet..."Nem hinném, hogy eltávolíthatatlan vízkövet csinálna. Sokat takarítok itthon zuhanyzót, 4 ember után. Ott van vízkő rendesen, nem kell semmi hókusz-pókusz, hogy lejöjjön. A Cillit-Bang jó, ha nem akarsz annyit költeni rá, akkor Müllerben Viss a neve a vízkőoldónak.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
mauimagic
senior tag
válasz CharlieDrop #51902 üzenetére
nem kell semmi hókusz-pókusz, hogy lejöjjön.
Mint említettem, többször mostam vízkőoldóval, nem sokat használt... -
mauimagic
senior tag
válasz CharlieDrop #51904 üzenetére
Ok, akkor szerinted mi? Egyértelmű, hogy az ablakmosó folyadék, a fúvókákon is látszik és csak az első szélvédőn van.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Általánosságban a Lotus tisztító és ápolószerei, valamint kiegészítői termékei (mikroszálas cuccok) milyen minőséget képviselnek? Ár/érték arányban jó választás lehet?
www.smart-bus.hu
-
chopin42
addikt
válasz -Solt- #51908 üzenetére
Szia! A rózsaszín és a szürke 3 darabos kendőikről írtam. Keress rá a fórumban. Azok jók, de árban kb ugyanannyira jön ki, mint másból ugyanannyi. A termékek alapvetően a nem rossz kategóriát képviselik, az én benyomásom szerint egy autót karban lehet velük tartani, de valahogy sem árban nem bestbuy, sem minőségben. Koch Chemie, Gyeon, Bilt Hamber, ezektől a gyártóktól nyugodtan válassz, autós boltokból jó még a Sonax (extreme lineup).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
CharlieDrop
veterán
válasz mauimagic #51905 üzenetére
Nem tudom. Nem lehet, kinézetre olyan mint a vízkő, de oldóval nem jön le? Előbb próbáld vmi kis helyen körömmel, ha érzetre porladó mészkő jellege van, akkor lehet a vízkőoldó nem volt kóser, megpróbálhatod a Cillitet, de ugye dörzsivel lejött volna nagy része. Vagy lehet félreértettelek és csak nem teljesen jött le?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
szabzoltan1
tag
Naa hétvégén megjött a törölköző [link] nem tudom, hogy milyen a minősége, de a passat kombit símán át tudtam törölni pilanatok alatt.
Nem is értem, hogy eddig miért nem ruháztam be ilyenre.
Az biztos hogy eddig csak jó tapasztalataim vannak a fórumról.
🙏👍 -
mauimagic
senior tag
válasz CharlieDrop #51913 üzenetére
Leírom harmadszor, hátha átmegy végre:
Többször mostam vízkőoldóval, nem jön le.[ Szerkesztve ]
-
-
mauimagic
senior tag
válasz Morris #51918 üzenetére
Shell.
A vicc, hogy ott is mosatja a feleségem a verdát, akkor vette észre. Jött is egy kutas okoskodni, hogy nitroglicerinnel biztos lejön majd.
Lehet nem az első eset.20 éve köztudott volt, hogy kutas ne nyúljon a verdához, mert átbasz a benzinnel, motorolajjal, mindennel. Naivitás volt azt hinni, hogy már nem így van.
-
tibbike01
őstag
Csapvíz? Leglább desztvizet tennél bele. Én tuti kijáratnám. A csapvíz vízkövesedik, büdösödik, bogarasodik az egész rendszert (csöveket, fúvókát...stb) megeszi. Vannak egész jó illatú ablakmosók, a Mol-nak pl tök jó nyári illatai vannak.
Bár nekem a verda automatikusan belső légkeringtetésre vált 1-2 percre, ha spirccolok a szélvédőmosóból, így 0 szagot érzek belőle, de az 5 rétegű fullos antibakteriális pollenszűrő amúgy is megfogná a nagyrészét.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz tibbike01 #51924 üzenetére
Több mint 40 éve rakok csap vizet. A 70 es 80 as években nem is nagyon volt más. Az álltalad említett gondok közül még egy se ért utól. Még téli mosó se nagyon volt. Vizet és den szeszt tettünk a mosóba, esetleg a piros flakonos tükör ablak tisztítót.
[ Szerkesztve ]
-
M0RGI
őstag
válasz Morris #51926 üzenetére
Ahol kemény a víz, ott simán a hideg vizes csap vége, zuhanyfülke, csaptelep is vízkövesedik. Elég ha elpárolog a víz, a vízkő ott marad. A tartályban is kiválik, mindig kevés, ami egy idő után sok lesz. Nézz bele a WC tartályba, ha van.
Amúgy meg a 70-80-as években is volt kapható autóba való desztvíz, vagy ioncserélt víz (pl. akkumulátorba rendszeres pótlásra), nem a középkorról beszélünk... -
pjen
félisten
Azért a wc t lehúzod mondjuk 10x, az 80 liter/ nap. Az autóban legtöbbször egy tartály elég tavasztól őszig. Kicsit kevesebba vizkő. De csak érdekesség a karcher gőztisztióhoz írják a manualban, hogy csap vizet öntsünk bele. A Philips gőz állomásba csak ioncserélt megy mégis eldugul evente 1x2x.
-
pjen
félisten
válasz BigBlackDog #51929 üzenetére
Csak az SC3 ban van, mert az szivattyús, a kettesben nincs.
-
Morris
veterán
Annak viszonylag sok idő kell. De egy szélvédő mosó tartály 5 literes kb. és nagyon sokáig elég az a mennyiség. ráadásul nem is normál csapvízzel szoktuk feltölteni, hanem valamilyen szeres folyadékkal, ami esetenként tartalmazhat vízlágyítót.
De a fórumtársnál szinte biztos nem ez jelentkezett egyik napról a másikra.Amúgy sima desztillált víz nem is jó a tartályba, mert meghülyíti az érzékelőt és panaszkodhat a vezérlő az üres tartályra miközben tele van.
Szóval érdekes ez az eset. Kellene egy fénykép hogy lássuk.
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok
Amolyan biztos jó irányba kotorászok kérdésem lenne mielőtt neki esek a témának.Adott egy első és egy oldalsó Opel lökhárító toldat, sajnos PUR-ból vannak amire ~2x50k-t mondtak a műanyagosok... csak ragasztásra.
Tekintve aránylag egyenes törésekről van szó és nem igen szoktunk megriadni a házi javításoktól jött az ötlet, hogy otthon lesz javítva. Lehetséges ez alapvetően üvegszálas háló + epoxyval majd üvegszálas töltött gittel?Sajnos a keressünk bontva másikat nem játszik, szinte mind így néz ki amik még nem azok már olyan arért futnak ami nem épp lenyelhető.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Morris
veterán
válasz CharlieDrop #51938 üzenetére
Oké, de vízkő nem lehet.
-
mauimagic
senior tag
válasz simonjoe #51936 üzenetére
Köszi. Szétkaristolni nem tudom ezzel? Kézzel is működik, vagy polírozó gép kell hozzá?
Volt ma a feleségem egy festékboltban, ott nekiestek az üvegnek minden szarral, nem hatotta meg.
Utána bement egy autókozmetikába, a srác szerint tömény ablakmosó koncentrátum lehetett, megmarta az üveget...
Próbálkozott valami komolyabb üvegtisztító anyaggal, nem használt, így azt mondta, hogy polírozni kell. -
Petyyyyy
addikt
Akinek van otthon elfekvőben üres 1L GYEON flakonja, az legyen szíves írjon nekem. Szükségem lenne legalább egyre, szórófej nélkül is tökéletes.
Köszi.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
d4d
tag
Még nincs kész de azért érdemes megosztani szerintem
Gyeon Iron Wheel ("Redefined" új formula). Csak itthon próbálgatom mit lehet kihozni belőle. Nyilván le kellene venni a kereket az lenne a legjobb.Két lépésben ecsettel, pumpás permetezővel
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz CharlieDrop #51949 üzenetére
Ennél a felninél most a ValetPro vastagabbik ecsetét használtam.
Ez pedig Koch Chemie Mzr (habosítóban 1:5). Oldaltolóajtó belső kárpit próba tisztítás
Gyeon Iron (új formula), tele van a küszöb de amúgy az oldal és hátsó ajtók is. A képen bal lent látni azt a besárgult részt, az mind reprozsda.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest