Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
tag
Megjött a német mini csomag is, 2-3 nap alatt ideért. A koch chemie matricák szerintem tökéletesek lesznek a habosítókhoz. Kint a DHL indította a csomagot itthon az MPL vette át. Ültek is rajta egy napot. A gyeon eco wash gyártási ideje 2024. Január, a Sonax mikroszálas mosószeré 2023.06.27.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Normal hasznalat utan szerettem volna a "bor" uleseket letakaritani/apolni.
1 eve volt kozmetikaban (2 eves a kocsi), de az most nem jatszik, raadasul a kollegak szinte egybehangzoan hulyeztek le es jottek a "neppertrukkel" miszerint a klasszik baba torlokendo tokeletesen ellatja a feladatot.
Meg ha igy is van akkor is gyanakszom, h az nem csak tisztit? Nekem az apolas is fontos lenne es elszurni sem szeretnem.Ti mit gondoltok errol?
-
AIex
tag
A baba / popsi törlő kb arra jó, hogy hétköznapi keretek között kiméletesen le tudd takaritani az ülést, ha foltos lesz, mert mondjuk koszosabb kézzel megfogsz egy világos belsőt, vagy a gyerek összekeni mondjuk csokival,
Karbantartó tisztitásra, ápolásra teljesen alkalmatlan,
Ha saját magadnak szeretnéd megcsinálni, és nem akarsz a különféle készitményekben elmerülni, akkor az Ikea saját márkás bőrápoló készletét tudom ajánlani, esetleg még mellé pár mikroszálas rongyot kiegészitésnek.
-
polonic
félisten
A reprozsdáról jut eszembe.
Most látszik igazán, hogy a fehér fényezésen minden meglátszik. Pedig ránézésre nagyon szép a gyöngyházfehér szín, fekete tetővel.
Szóval minden apró vacak ott van a fényezésen, röprozsda, kátrány pöttyök, pedig 4 hónapos csak a járgány.A korábbi feketével nem volt gond, azon csak a sima piszok látszódott nagyon, úgymond. De hát az meg olyan jellegtelen, fekete volt, na.
-
d4d
tag
Első próbálkozások alapján "sajnos" tényleg súlyosan brutál jó ez a trace less. Sok ablaktisztító ígéri a csíkmentes foltmentes akármilyen mentes végeredményt, de ez tényleg tudja is. Papírtörlővel próbálgattam. És egész fura, hogy ráfújod a felületre és kb ott is marad nem akar megfolyni. Az illata zárt térben sok lehet egyeseknek, de használat után nem sok marad belőle. Aki ismeri a régi turbo rágót, akkor annak a szagához tudnám hasonlítani kicsit ilyen "makettragasztós" beütéssel. Direktbe beleszagolva a palackba töményen viszont egyértelműen ez a ragasztós erősebb szag a domináns.
-
d4d
tag
Ja és az egy dolog hogy mit hagy maga után meg mit nem, maga a tisztítóerő is félelmetesen jó (jó zsíros, összefogdosott konyhai üvegfelületeken tesztelve). A szag lehet itt olyan ami zavaró dolog lehet, főleg lakáson belül nagy felületekre sokat fújva, permetezve, ott azért intenzívebb a dolog használat közben. Nem biztos hogy ez mindenkinek tetszeni fog. Ajánlott valami szellőztetést huzatot csinálni munka közben.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Én ecetes vízzel szoktam tisztítani az üveg felületeket. Újságpapírral törlöm és tökéletes lesz a végeredmény.
Az itt hőn áhított ipa szart se ér üvegre. Csak maszatol. Így azt is kétségbe vonom, hogy bárminemű zsír és egyéb szennyeződés ellen hatásos lenne.
Berendeltem ebből 2 litert, de azóta sem használom mert egyáltalán nem jó.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz tibbike01 #51361 üzenetére
Igen jó rá, kerámia előtt át szoktam menni GYEON PREP-el is IPA után.
Ablakra is jó, kollégának úgy kellett volna fogalmazni hogy nála nem működött. Illetve azt a tökéletes eredményt is megnézném. Semmi folt, tökéletes sarkok, semmi szösz / kosz maradék az éleken. Milyen rongyot használt, az hogyan volt mosva, maga az ablak mennyire volt retkes, hogyan volt tisztítva... Ablak az tud kényes lenni.
Az én kocsi és ház ablakaimon működik az IPA de gyakran van tisztítva és nincs forgalmas út a közelünkben. Volt itt olyan kocsi aminek több mint 1 éve nem volt pucolva az ablaka, azon nem működött, mindig fent maradt valami olajos homályos réteg. Bár ott is közre játszott a rosszul mosott rongya az embernek...
Sőt tovább megyek, sokszor a sima deszt víz is elég a házra ha gyakran van takarítva, vagy a kocsi ablakok belső felére. Feltételezve hogy 1-2 havonta át van törölve. Korrektül mosott ablakra való ronggyal.
Ecet is jó, az én tapasztalatom alapján a ritkábban tisztított ablakokon tud jobb eredményt elérni. Én főképp akkor használom ha vízkőfoltos marad nagy ritkán a szélvédő. De akkor is kap legalább egy deszt víz permetes rongyot befejezni.
Mindenki használja azt ami működik nála, nem csak egy jó technika létezik. Illetve nem csak egyféleképpen tud koszos lenni egy üveg...
-
d4d
tag
válasz Morris #51360 üzenetére
Nemtom milyen Iparól van szó, de a Gyeon Prep is hasonló dolog, az pedig elég jól működik üvegen bár én az interior detailerrel (60% alkohol tartalmú) kombináltam. Ez a trace less viszont az első saját tapasztalatom szerint más kategória még a két gyeon után is. Nem csak egy újabb üvegtisztító sorban. Elég jó körülmények között tudom tesztelni 15-20 éves autókon.
-
d4d
tag
válasz Morris #51365 üzenetére
Én ezekből csak a gyeon prepet ismerem ami ipa+víz és minimális más összetevő. Megcsináltam ezt a kisérletet ami itt a videóban van, gyeon prep vs trace less, pet palackra kb két hete ráirt felirat, természetesen alkoholos filccel került rá. A prep kb 15 ide oda huzgálásra se csinált semmit a bilt hamber kb 2-3 húzásra nyom nélkül eltűntette. A fürdőszoba tükrön is próbálgattam, néztem elemlámpa fénye mellett is, nem láttam foltokat "ködöt" stb. Van koch chemie alkoholos üvegtisztítóm, carpro clarity. Ez más, nem véletlen szórják az 5 csillagos visszajelzéseket. Természetesen még próbálom minél több felületen tesztelni a következő napokban, hetekben.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz tibbike01 #51367 üzenetére
Az a tax akármi már benne van az oldalon található árakban, csak a rendelés összegzésénél vagy a visszajelző emailben bontják így szét, tehát az nem plusz. A szállítási költség függ a rendelt áru értékétől, bizonyos összeghatár felett már nem számolnak fel semmit, a 17 eur környéke az az alap ár lehet. A waxworldnél ami szintén holland webshop ott 100 eur a határ, fölötte nincs szállítási költség alatta 13 eur asszem. Ilyen szempontból a belga wax it a legjobb amit ismerek, náluk elég 50 eurot elérni és akkor dpd-s csomagpontra ingyen kérheted.
-
tibbike01
őstag
Köszi szépen az infókat! 50eurót viszonylag könnyű elérni manapság.
IPA-s áttörlésre és Fusso visszatörlésre milyen mikroszálas kendő ajánlott? Inkább vasatagabb 400gsm körüli vagy inkább véknyabb 250gsm körüli vagy akár a nagyon vastag szárazoló kendő?
Illetve a K2 Roton prot kasztnira akarom majd fújni, száraz felületre kell, vagy jó, ha nedves felületre fújom az előmosoó után?
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Franky2Ster #51370 üzenetére
50-50%. A 20-as ecettel
-
ZolAK
csendes tag
Sziasztok!
Autóápolás "light" jeligére, jó lehet az alábbi sorrend? Havi egy mosást tudok beiktatni, kb fél óra hosszan (lándzsás mosó - hétköznap mennék, hogy ne tartsak fel senkit).1. Beállok a mosóba, lefújom a felniket felnitisztítóval - várok 1-2 percet
2. Samponos vízzel magasnyomásúval alaposan lemosom a kocsit (5-6 perc)
3. Aktív habbal lefújom, amolyan síkosítóként, aztán jó minőségű mikroszálassal áttörlöm, talán így nem okozok karcokat
4. Alaposan leöblítem a kocsit és a felniket a foltmentes programmal (4-5 perc)
5. Kigurulok a mosóból, szárazolok, majd vmilyen quick detailer-rel áttörlömEz így működhet? Vagy kontakt mosás esetében alaposabb előkészítés szükséges? Az utolsó ponthoz a Meguiar's Hybrid Ceramic Wax-ra gondoltam, ezt jó áron be tudom szerezni, de más ajánlást is szívesen fogadok. Sajnos az utcán parkolok, jól jönne valami extra védelem UV ellen.
Köszönöm!
-
Drughi
addikt
Amit leírtál, az (várakozás nélkül) legalább 45, de inkább 60 perc. Persze pörgősen megállás nélkül.
Ne mikroszálassal töröld át, hanem mosószivaccsal / kesztyűvel.Szerintema szárazolás és a QD minimum 30-40 perc, legalábbis nekem minimum annyi szokott lenni, de ez is a sietős verzió.
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e de nekem olyan problémám lenne az otthoni autómosást illetően a vízkő vagy klór miatt foltos az autó.Milyen szűrőt lenne érdemes beiktatni a magasnyomású mosó elé?
-
d4d
tag
Ma tovább teszteltem a BH Trace-Lesst. Vitrinen, terasz ajtón (voltak fajta festék pöttyök is, vitt mindent), harmadik autón. Néztem szúrós délutáni napfényben, a vitrint elemlámpával pásztáztam, nem láttam semmi rendellenest. Se homály se elkenődés, brutális.
-
Petyyyyy
addikt
Hétköznap mindenkinek millió az ügye. Az ember be akar állni, lecsapni az autóját és menni a dolgára. A helyedben én inkább hétvégén mennék dél-1 körül, akkor van ott a "ráérős" osztag.
1. + előtte bedugod egy ujjad a féktárcsára és ellenőrzöd nem túl meleg-e
3. aktív habbal lefújod és hagyod hogy feláztassa a koszt, így kevesebbet kell majd kardoznod a 2. lépéssel. Ha megfelelően építették a mosót, akkor a beálló teljesen árnyékban van mikor ott vagy.
2. mehet a samponos mosás. A felnitisztítónak meg a habnak is volt ideje dolgozni, csapasd le rendesenIgény esetén jöhet mégegy habozás és a szivacs/pamutkesztyű + legalább egy vödör, de inkább kettő.
Mindegy mit használsz kontakt mosáshoz, karcolni fogsz. Jó minőségű eszközökkel minimalzálható.
Ha a habos autót kezded el dörgölni, az első elem végére már lesz kosz a szivacson és azt fogod tovább vinni a többire - ezért kellenek a vödrök.
Van pár 5 literes szélvédőmosós ballonom, azokat töltöm fel vízzel, így kb félig tudom tölteni a vödröket is a mosóban és nem spriccel mindenhova a víz, ha a lándzsával tovább töltöm őket.5. teljesen jól írtad
Ez bőven több mint fél óra.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Morris
veterán
válasz Franky2Ster #51375 üzenetére
Oda vízkezelő berendezés kell. És nagyobb nem lesz olcsó.
Én nem foglalkoznék vele. Mosás után szárazoló kendővel átmész rajta és annyi. -
AIex
tag
válasz Franky2Ster #51375 üzenetére
Vizlágyitóra lenne szükséged,
Azt hiszem van ennek is topikja, ha nincs akkor valamelyik lakással / háztartással kapcsolatos topikban (lakásfelújitós, háztartási gépes) szokott téma lenni, ott érdemes lenne megkérdezni, hogy van-e vizlágyitóból kisebb, amit mondjuk a gép elé tudsz bekötni.
-
Morris
veterán
válasz Franky2Ster #51382 üzenetére
Én is így mosom otthon.
Öblítés magasnyomásúval, samponos kézi mosás, megint öblítés és végül szárazolás.
Nyoma sem lesz a vízkőnek és egyéb cuccnak. -
FeRRaR1
őstag
válasz Franky2Ster #51382 üzenetére
Minél hamarabb és gyorsabban szárazold az utolsó öblítés után és ne napon csináld. Mosás lepései között is locsold ha kell. Napon pillanatok alatt vízköves lehet pláne ha rossz a víz a környéken.
Régebben szűrő helyett volt hogy egy 50 literes deszt vizes kannával csináltam a végső öblítést. Amennyiben van lehetőséged szerezni valahonnét, mert a szűrő rendszer nem olyan egyszerű és olcsó mint sokan gondoljak... és persze ha fel tudja szívni a mosód.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Holnap megkapja a végső tesztet a Trace-less. Van egy új építésű lakás komplexum ahol 3 bejárati full üveg ajtó van. Ebből 2 patyolat lett sima ablaktisztítótól amit kevertem. De a 3. az a legmakacsabb fátyolos réteg amivel valaha találkoztam.
Amit eddig kapott:
Unger window cleaner
100% IPA
Ecet
Benzin
Mikroszálas
Papír
Lehúzó
Szivaccsal habosra dörzsölés 3x telibe.
Wirewool 0000Kicsit jobb lett de nem akar eltűnni. Ez az egyetlen üveg felület ami kifogott rajtam eddig. Az a dúrva hogy ha belehúzol az ujjaddal változik, de mégse jön le.
-
fecke78
senior tag
Sziasztok , autómban jelentős menyiségű zongora lakk felület van , ennek lehetséges a lefoliáztatása?
Minden fóliás válalja , merre induljak , van ennek valami spec neve ? -
-
d4d
tag
Ilyesmit használ valaki? Menet közben elég jó segítség lesz szerintem. Akkus légfúvó max 200m/s, többféle fej is van hozzá. Most töltöm az akksit majd beszámolok róla. Habot kifújkálni, falcokat kicsit kifújkálni, takaítás után, port stb kisebb dolgokhoz kell. A videók alapján ehhez bőven meglesz a teljesítménye. 3 év gar.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz FeRRaR1 #51390 üzenetére
Nekem sajnos semmi nem volt hozzá (töltő, akku) így kicsit húzós volt, de erre a célra szerintem hibátlan lesz, most is próbálgatom beltérben, pillanatok alatt kifújja a réseket nagyon patent. Jóval gyorsabban tudok haladni és nagyon fontos hogy vihetem bárhova nem vagyok áramforráshoz kötve.
-
FeRRaR1
őstag
válasz szabi325 #51393 üzenetére
Főleg kerék és lökhárító rések. De meglepően sokmindenre jó. Kicsi pl medencét fújni, 30 perc helyett 30 másodperc
Naggyal söpörni a kocsi beállót mosás előtt, levelek nyílván, szinte minden nap megy valamennyit. No meg munkába is. Csoda hogy még megy 3 ilyen év után... Nagyon hasznos vásárlás volt. Van 8 makita 3 dewalt eszközöm, de szerintem a fújó megy annyit mint a 10 másik együtt.
Multi funkció, csak rányomsz a gombra 1 másodpercet az ajtó előtt és a macska már kint is van a házból fény sebességgel. (Csak mosókonyhába mehet)
Felsorolni is nehéz mennyi mindenre jó.
-
FeRRaR1
őstag
Valami 30 font volt, csak elsétáltam mellette, mondom annyiért nem hagyom ott. Azóta nem volt bekapcsolva a Metrovac
Kihagytam a számítógép portalanítást. Vagy a tűz nem akar beindulni? Légfúvó. Jobb mint egy Svájci bicska.
Egyébként kocsira kint bent, kb hetente 1x töltöm a 6Ah akksit. 3 év gar itt erre is jár szóval nem hagytam ott.
Motortér mosás után is eszméletlen hasznos...
Vagy egy munkás furgon műanyag műszerfala tele van porral, morzsákkal. Egy ecsettel meg a kisebbikkel pár perc alatt kiszeded 90%-át. És ha másnap megint megy ki annyi elég is.
-
d4d
tag
válasz FeRRaR1 #51396 üzenetére
Lehet hogy berendelem. Korábban raktam be képet bmw felnik tisztításáról, na ott pl használtam szárításra a porszívót (nilfisk buddy ii inox), de sajnos (főleg ha rajta van a résszívó) úgy "trombitál" hogy nem igaz, rohadt idegesítő. Mindig játszani kell vele hogy elhallgasson. A cső és a markolat találkozásánál fúj ki vhogy... ha leszorítod, tekergeted vhogy jobb lesz csak lerohad a kezed a végére. Mint porszívó jó, annyit megért akkor (18e ft), de ez a fújó funkció így ebben a formában nem sokat ér. A gyári résszívó sem nagy szám, egyszerűen túl rövid, hogy normálisan beférj az ülések mellé, alá.
[ Szerkesztve ]
-
gjoe
addikt
Sziasztok. Szeretnék aktív habot rendelni itthonra.
Van több autó, mezőgazdasági gép. Tudtok ajánlani valami jó anyagot? Olyan kell ami van nagyobb kiszerelésben és normális áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest