Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15899 üzenetére
Egyik sem volt meg, nagyon faszák, volt rengeteg hasonló amit feltettek haverok, én kimaradtam valahogy. Tiesto-ztam akkoriban (Magik, In Search of Sunrise). Hja, nálam soft-osan indult a tüctüc élet
Inkább ez és ez a style ment korábban. Pár éve erre futottam rá, szintén fincsi, mondjuk a FCKNG SERIOUS brigádja nem gyenge. (14:00 csaj tol egy light-os schranz-ot, epic)
Nagyon régen meg nem is tudom. Cimbi tolta Debrecen Klinika moziban dupla Technics-en, de az dnb volt Egyszer elhozta hozzám az egyik tekát, az ágy méretű exponenciális tölcsér volt a pincében nálam (Rádiótechnika évkönyve rulz, 30mm vastag élfóliázott hófehér farostlemez disznó, levittük asztalos haverommal, összeragasztottuk, felállítani nem bírtuk, na ez itt marad, röhögés..), na toljuk meg a potit (50W fater DIY tranyóról beszélünk, csak jelzem). Kint volt, egy helyiséggel arrébb, zárt ajtó mögött a befőttek előtt a pörgető egy Stanton Groovemaster tűvel, ááá mondom ott jó lesz, bent ugrana.
Kellett a 20 Forintos a tűre. Szakadtunk ... Letépte a fejünket Csodás korszak volt, istenem... Sihederek voltunk..
Brejcha kinyitotta a kaput a "high-tech minimal" irányba, ami igazából egyfajta dallamos minimal, engem spec. elvitt jópár éve már. Hozho is hasonló irányt nyom, mégis más, nagyon kellemes.
Jó hifin ezek a zenék eszméletlenül szólnak, én sok régi zenémet amit hallgatok vagy ráfutok és "na lássuk" vagy ilyenek, beteszem és elhűlök, hogy úúúúristen, mit tud egy 192-es mp3 amit vmikor a modem és ADSL - őskörban DC++ -oltam le a hanyatló nyugatról Persze aztán fut az ember a flac-ért online , ez van, na az csap, kása eltűnik, magasak kitisztulnak, mmm.
És azért ne feledjük az öreget se. Atom. Az a trombita a számban omg... (és utánakövetkező durva zúzó amit kapnak, uh...) Romon mindenki..
Kicsit pörgősebb műfajból azért van még 1-2 LP-m a pincében.. [link]
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15901 üzenetére
Tiestot mi az In my Memory megjelenesekor fedeztuk fel. A trance ott eppen haldoklott, a proghouse kifulladt, a gabber meghalt, a schranz viszont mar ott volt az ajtoban. Tiesto ott nagyon kellett, kb honapok alatt a feje tetejere allt a scene. Fun fact: A suburban traint osszel hallottam egy szejjelkopott bakelitrol egy technopartyn (szenne filterezve, kb +8%as pitchen es lekeverve a kiallas elott). Isu + Dork (Technokunst) jatszotta egy ponton. En meg mosolyogtam, hogy kb a valaha volt egyik legnagyobb trance himnuszt itt jatszak es a kozonsegnek fel sem tunik . egyebkent ha latod oket fellepni ajanlottak.
eurotrance egyebkent nekunk is megvolt. Londonban Camden Marketben van egy Cyberdog nevu ruhabolt / szexshop, na ott delelott 10kor majdnem konnybe labadt a szemem, amikor megszolalt a System F - Out of the Blue.
Monika Krusetol a Needle Hopper mekkora volt! Meg anno kb az egesz On the road vol 1.et kb rongyosra hallgattam. kb a [link] Heiko Laux fele Temp.Space volt meg hasonloan jo, valamint a Sven Väth fele Sound of the First Season. Kb itt latszik, hogy az elektro megy, a tribal megy, a techno megy, a schranz mar jon be, az EBM meg mindig is itt volt.
Carl Cox eloben zsenialis volt, 2008ban lattam. Egy este jatszott [link] Dj Rolandoval (Aztec Mystic), eletem egyik legjobb technos esteje volt, bar technikailag tribal/techbe csuszott mindket set.
valamennyire egyebkent jon vissza a kemenyebb techno. [link] Ellen Allien ket napja tolt egy kb 145 bpmes hardtechno / ebm setet. 20 eve kovetem a munkassagat, hasonlot se hallottam tole. [link] charlotte de witte is remek es hasonlo technot jatszik mint anno Kruse. [link] Regal is eszmeletlen, ot 2019ben lattam eloben.
mi kb 03-05 kozott mozdultunk fokozatosan tovabb dnbre barati korben, bar ott igazabol mindenhova mentunk ami elektronikus volt, Budapesten meg volt felhozatal . basszus most nezem a 2003 szigetet zaro DJ Rush is fent van.
Brejchat vagom, de elo setteknel en kemenyebben szeretem. Hozho tippert viszont koszi!
btw most hetvegen volt Budapesten Moderat, szivtam is a fogam, mert ide svedekhez nem jonnek
u, mi meg ISDNen kezdtunk . de ott kb kinyilt a vilag, elotte kb akkor volt uj cucc, amikor valakinek sikerult nemetektol importalnia CDket, amik utana jartak korbe. Kazaa szornyu volt, de megoldas, utana DC++ zenere sose volt az igazi. Soulseek a community jelleg miatt mukodott remekul, kb azt tudta akkor es ott, amit most a Spotify listamegosztasa. Plusz melle ott volt a Discogs, avagy szisztematikusan lehetett vegigmenni az eloadokon. egyik baratommal azt szoktuk csinalni, hogy sziget elott kb vegighallgattuk az osszes fellepot aztan az alapjan volt lista, hogy kit nezunk meg. fun fact: eletem egyik legjobb koncertje egy Tool volt, es konkretan a koncert elott 12 oraval ebedfozes kozben lettem szintre muvelve, hogy mire megyunk .
DYI hangfalazas barati korben ment, jelenleg ez talan abban csapodik le, hogy itthon dupla subom van es a 7.2n all-channel stereoban szoktam technot hallgatni. meg van itthon egy Pioneer DDJ-SB3 . barati kort covid alatt vegig technoval terrorizaltam .
LP nekem kimaradt, tul sok vele a macera. DVD/Blu-Ray filmgyujtemenyem van, azt is boven eleg volt koltoztetni .
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15902 üzenetére
Nnna, Te sem most gugliztad össze ezeket, szép kis lineup Ahh, elô kell túrnom ezt is.. így reggelre.. [link] Még a pre-Tiësto éra..
Amúgy nálam a trance ütött igazán. Oké, nem mondom, hogy szín józanul élveztük mindig, de hát na.. Trance-bôl is a holland és az angol. Abból is egy szûk réteg, Tiesto a Magik 1-tôl az In Search of Sunrise 6-ig (semmi más, elôtte gagyi, utána elkurvult), és ôelôtte egy-két Ferry Corsten - Full Moon Session.. Cosmicman omg..
Angoloktól Oakenfold, kb. Goa Mix Silvertôl a legendás BBC Essential mixig Pete Tong-al, aki bàr belepofázott a mixbe, eskü jól áll neki.. aztán óki is elhagyta az ízlését és a józan eszét, valszeg jött a "big media" és odaszólt, hogy játssz mást, vagy én maradtam meg egy szinten.
Ma Brejcha, de ez is haranggörbét mutat: elsô idôk szó-szó, aztán a nagy durranós fázis, kurvajó zenék, mostanában meg már megint nem durrangat, leeresztôske, olyan semmilyen számok az újak. Reméljük nem tûnik el a süllyesztôben, mint Guetta, bár utóbbinak oda se lett volna szabad állnia a pulthoz..
Na melózzunk.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15903 üzenetére
hat nem . jo, igazsaghoz hozza tartozik, hogy kb 5-6 eves koromtol filharmonikus koncertberletem volt, Szigetre meg amiatt mentunk ki evekig, mert egy het alatt ilyen 40 koncertet siman megneztunk es ugy jott ki olcsobban. meg pl holnap megyek Rammsteinre es az elso zonaba van allojegyem .
David Guettat lattam eloben kb fel oraig. az alatt magunkbatoltunk ket paleszt csaladtaggal, hogy hatha jo lesz mikozben a hatterben az ACDC Thunderstuck szolt, aztan amikor ebbol atvezette az Alice Deejay Better off alonejat, ott kozoltem, hogy akkor megyunk Kiscsillagra, mert ez vallalhatatlan es detoxban kotunk ki ha szintre probaljuk paleszezni magunk . Avicii se volt sokkal jobb, mondjuk o nagyon rossz borben volt mar. viszont Szigeten voltak tenyleg jo elektronikus eloadok is. Ott lattam tobbek kozott Chemical Brotherst, Underworldot, Faithlesst (a csucsukun), Prodigyt, Unklet, Andy Ct, Dimensiont, Dj Shadowot, Tyler the Creatort, Modeselektort, Vitalicot, Speedy Jt, Dj Rusht, Regalt, Ellen Allient, Hernan Cattenot, Anthony Rothert, Perturbatort, Crystal Castlest. Mi mondjuk max alkoholizaltunk, aztan utobbi evekben azt is egyre kevesbe.
Oakenfold a Bunkkat hallgattuk sokat, meg a GUkat. Meg persze Sasha es Digweed, utobbit ha jol emlekszem lattam is eloben valamikor 2005 korul.
stilus valtozott, de nekem erre mas elmeletem volt. 90 korul a ketamin ment (acid house es rave), 95 korul bejott az amfetamin (trance, eurotrance, happy hardcore, hardcore, techno), aztan valahol 00 kornyeken ahogy lett penz szepen jott fel a kokain es a heroin (prog house, click house, minimal techno). fu az mindig is volt, dubstepet mondjuk en annak a szamlajara irtam . egyebkent mi tenyleg tisztan toltuk ilyen szempontbol, 20-25 evesen siman reggel 7ig birtuk a veretest es xelest. mostanaban mondjuk frapcorera (french hardcore, kb casual gabberz label) szoktam futni, eszmeletlen energiajuk van.
Tieston mondjuk tenyleg meglepodtem mit jatszik mostanaban. mondom ezt ugy, hogy koszos-popos-dancefloor-dubstepet lehet jol is csinalni, Major Lazeren 2015ben siman leraktuk a hajunkat akkora buli volt.
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
sziasztok milyen tapkabelt ajanlotok? 100.000 forintig.
V6
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz M0ng00se #15905 üzenetére
Szerintem itt [link] érdemes keresgélni.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Ba cy lus
addikt
Lénárd László
-
btraven
őstag
[link]
Voltatok már ilyen hangfal meghallgatáson ahol először egy öregasszony jön be hogy Te a foteljében ülve hallgatott a zenéd?
Aztán valaki beenged 6 macskát akik rád másznak? -
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15910 üzenetére
uuu lazulos!
btw ha meg szereted az edm/trance gyokeru technot, Ellen Allien ket hete jatszott egy teljesen agyledobosat. elindul delutani hardtechnoban, aztan 40 perc korul bejon az EBM es a trance. konkretan 1:05:30nal amikor behozza Linea Aspera Evictionjat akkor igy leraktam a hajam.
gyonyoru. Ellen Alliennek mindig is eszmeletlen izlese volt, de utobbi evekben megtanult rendesen djkent keverni is vegre.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15913 üzenetére
Hát ez tényleg k* jó.. azért 1:05:02-nél kicsit több ideig szokás együtt tartani őket trance-ben, de hát nincsenek itt szabályok, felhúzta a potit rá osz' jó, 5 másodperc sokmindenre elég.
Az öreg Tiesto-ban vagy Oakenfold-okban azt szerettem, hogy képesek voltak akár 1-másfél percig is együtt vinni a két korongot, néha lineárisan áthúzva fokozatosan, néha áthúzta, de még vissza az előzőre, vagy abból tett vissza rá és megint elvett.. Szeretem az ilyen játékokat. Abban egyetértek, hogy a technika nem minden, az ízlés fontosabb.
Bevallom, nekem 58:00 körül indul a boogie a Figure Study - Wait-el.
Node. Én azért kopaszodok - csak elárulom - mert egyetlen ilyen mixében a következő srácnak mindig újra és újra leteszem a hajam
Egyszerűen elképesztő tehetség és mind technikailag, mind zeneileg, olyan mannát tol, uh. Nem mondható tehetségtelennek
Ízelítő. (A háttér srác FKJ). 4:11 mikor Masego felprogramoz és utána ahogy nyomják, majd el röhögi.. hatalmas..
Vagy Tom Misch-el..
Ez egy csoda, amit ebben művel. Ízlés, kitaláció, mikor mit csinál, játék a sampler-ekkel, hangszerekkel, pfff totál láncledobó. Nézem tátott szájjal, és értem, mit csinál, közben a hangzás simogatja a hallószőrzetem középfülben és döbbenek újra és újra, hogy itt zero klasszikus playback, ezt így halál live élőben rakja össze, hogy "nesze". Eszméletlen.
7:11- től előkészít egy olyat, uh, 7:52-re tekk. Helóóó.
16:16-
20:40- újabb hajletétel amit művel.. kéééész..
Van még pár ilyen pont, hibátlan.
Ez nálam a teljesen művészi elektroakusztika, k* profi produkció.A Just Piano kicsit más, de nagyon tetszik ez is.
Ez kicsit elektrósabb vonal, no comment.
Itt pedig összeránt a népnek egy klassz bulit a diszkógömb társaságában. Zsíír.
Milyen már.. bemész egy klubba.. és a DJ a pult teljes szélességében és még oldala körül is mozog, matat, miközben elvétve látsz a kezében-nyakában 1-1 valódi hangszert, ami meg is szólal. Hát kééész lennék tuti Azok ott nagyon-nagyon szerencsés arcok a tánctéren.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
válasz Dißnäëß #15914 üzenetére
"Az öreg Tiesto-ban vagy Oakenfold-okban azt szerettem, hogy képesek voltak akár 1-másfél percig is együtt vinni a két korongot, néha lineárisan áthúzva fokozatosan, néha áthúzta, de még vissza az előzőre, vagy abból tett vissza rá és megint elvett.. Szeretem az ilyen játékokat."
Én így szoktam keverni, csak dnb-t, kis túlzással élve kb az egész mix egy nagy mashup.
Pl adott EZ a mix:
23:30-től jön a Neonlight - Frozen Tape
25:00 jön egy bridge a következő szám már szól (eleje beloopolva), de
26:20-kor drop és mégis az eredeti szól, wmuhaha, aztán hirtelen
26:45-kor elkezdődik az amire vártunk: State of Mind - Response SignalÉrdemes meghallgatni a két számot külön. Aztán a mixemben lévő fenti részt. Szerintem erről kéne szóljon a mixelés, hogy valami újat hozol létre, az összes mix amit csinálok, az erről szól. Akár szar számokból is ki lehet hozni jót.
Nem ritka, hogy három szám is megy egyszerre, mert egy épp a fő szám, ami szól, alatta megy le az előző, de jön fel a következő.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lezso6 #15915 üzenetére
Dara van még, de este belepislantok
DNB-t mixelt haverom is, azt mondja a tempó miatt gyorsabb és könnyebb, mint egy lassabb trance-et, amin indult anno. De ez lehet egyéni. Én nem próbáltam.Előzőhöz még egy gyöngyszem.
-
válasz Dißnäëß #15916 üzenetére
Könnyebb? Hogyan, miért lenne az? Nem az, legalábbis tucc-tucc estén adott az állandó 4/4 ritmus, ami megold mindent. DnB viszont tört a ritmus, nagyon változatos módon, ráadásul nagyon sok minden történik egyszerre, ezért nem egyszerű. Egyedül annyival könnyebb, hogy a tempó fix 172-175 körül van, nem pedig egy nagyobb tartományban, kb 100-140 között, ahol egy lassabb és gyorsabb szám között kicsit trükközni kell az átvezetéssel, habár ez nem különösebben nehéz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15914 üzenetére
jaja, mondjuk kivezetesnel kb masfel percig megy az egyuttfutas, igaz egy ponton rajott, hogy ez igy nem lesz jo (1:07:30 korul a house bass nem tunik okenak). alapvetoen Ellen Allien bakelit felol jon, es ugyan tenyleg nagyon jo az az Allen & Heath Xone 96 + 4x Pioneer CDJ3000 (kb 13000 euro), a PCs controllereknel sokat egyszerusit, hogy a track vizualizacio egymas mellett latszik. kb szemre azonnal kitunik ha az ember ket olyan ponton probal tracket szinkronizalni ami rossz otlet. meg ugy is, hogy legalabb a pitch nem maszik el. ahogy nezem foleg ket decket hasznal egyebkent, de a stilusahoz az teljesen jo.
a Figure Study - Wait egyebkent tenyleg eszmeletlen pont.
modern techno valtozik. trancenel a szamok arra voltak felepitve, hogy nyugodtan tudd oket masfel percig be-ki futtatni. pl a Suburban train elejen erre ott van egy 3perces resz, ahogy annyira sokminden nem tortenik. nem veletlenul voltak a club mixek akkoriban 8 perc korul. modern technonal ez lement kb 4-6 perc kornyekere. modern acid technonal gyakorlatilag ezek par loopos sectionok mar: otthon hallgatva felesleges az epitkezes, clubban meg ratenyerel az ember a loopra, aztan annyi.
oke, FKJ eszmeletlen, koszi a tippeket ra . ilyen szintu loopozast talan eloben meg zongoramuvesz alapokon Nils Frahmtol (pl 40:22tol a Says) vagy elektronikus alapon Modeselektortol (Moderat neven leptek fel Budapesten par hete, pl itt 47nel a Kalif Storch, vagy 58nel ahogy atmennek egy Aphex Twin Girl/Boy song snare remixbe).
egyebkent tenyleg eszmeletlen lehetett az az FKJ. ahogy nezem meg kb harom hetig koncertezik Europaban epp aztan megy turnera Eszak-Amerikaba ev vegeig.
lezso: kb ez ilyen. Pendulum mar 2003 korul is harom pulton tolta, volt hogy honapokig kerestem egy szamot, aztan kiderult, hogy valojaban az a 2 perces resz amit egy szamnak neztem, na az harom kulonbozo volt egyszerre
----
mas, Sziget [link] livestream, 23:35tol Perc (sulyos minimaltechno) varhato.
mondjuk ahogy nezem elkuldtek a public relationtol azokat akik tisztaban voltak az alapokkal, pl up next, kirakni egy timetablet...
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz proci985 #15918 üzenetére
Techno, psytrance és house dj cimbik is kb mind átálltak MBP + K2 + Xone 96-ra, gyakorlatilag akárhonnan jöttek, bármilyen régen kezdték. (Ozora, SUN, DaaD, DooT, meg hasonló kisebb, közepes és nagyobb fesztiválfellépők)
Ennél több/jobb szerintük csak néhány műfajhoz és/vagy látványpékséghez kell.Sziget-stream meg elég ergya szerintem
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Z.É.T. #15919 üzenetére
ha Girlire gondolsz ami epp most megy ez valami katasztrofa. ha jol latom ez a regi A38 / Wan2 szinpad, szoval a masodik legnagyobb szinpad, ami 2019 korul ilyen 12-15000 fo volt amikor legutobb kint voltam. vannak kb 3-500an amibol mozognak paran elol. csajnak nincs hangterjedelme (es az is igy tunik el, a hangerejen utan kene allitani mert uszik el), nincs elo kiserlete nem szabadott volna kiengedni egy ekkora szinpadra, mert nem bir el vele. regebben az Europa szimpad este 11kor pontosan erre volt. nem ez a legrosszabb koncert amit lattam a Szigeten, de en meg emlekszem arra amikor a Sziámi nagyszinpados volt, es azt gyakorlatilag lehetetlen alulmulni.
jaja, kisebb, konnyebb, mobilabb es sokkal tobbet lehet vele csinalni. en Algoriddimet hasznalok, de ahogy nezem pl Seratobol es Recordboxbol is van full integralt megoldas. latvanypeksegezni persze nem az igazi, bar az is megoldhato, ha jol tudom VJ integracio szokott lenni.
jo, persze jol nez ki a bakelitrol jatszott koszos techno set, de ugyanazt sokkal kevesebb maceraval es jobban meg lehet mar mashogy csinalni. live scratch meg tenyleg retegigeny, ahogy mindig is az volt.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz proci985 #15920 üzenetére
Ja, éppen nem néztem a stream-et, a tegnapiból láttam ~3x20 percet, meg a mai első másfél órából párszor pár percet, összességében fikáztam.
Nem egy Gasometer, Ozora, vagy Red Rocks (és még sorolhatnám), filmes szempontból nyers, amit meg eddig láttam, az alapján kinőttem a Szigetből. (műanyag, lakossági)Nem vagyok ám otthon sem a dj progikban, sem eszközökben, kizárólag Traktorral, K2-vel bohóckodtam néhányszor, személy szerint inkább wannabe producer vagyok, illetve lennék, csak sosem álltam úgy anyagilag, hogy akár egy bedroom stúdiót összerakjak, sw + hw szinten.
A covid óta meg meg is süketültem sajnos.
(mindössze néhány hobbi projektem volt, meg egy szem reklámfilmet írtam, zenéstül, forgatókönyvestül, az egész jót futott, de a reklámzene nagyon más, mint az a száz lemez, amit valaha összeraktam - fejben )
Inkognitóban csak így a yt view:Haveréknál meg érdekes ez a Xone K2 + Xone 96, sok évvel korábban mindenki mindenfélével tolta, de mivel ez egy 15-20 fős társaság, mindenki aktív valamilyen szinten és nagyon sokat járnak össze egy ipari próbaterem/bulihelyszínen, szép lassan kellett találni közös nevezőt, hogy ne kelljen állandóan szerelni, így lett a legjobb kompromisszum, hogy mindenki átállt erre a setupra és tudtommal senki sem bánta meg. A 2-300 fős illegál bulik erdők mélyén, vagy hajókon, na az az igazi élet
Meg persze Ozora, amit idén ki kellett hagynom, vérzett is a szívem.
Biztosan eltartott kisujj, de ezt a Szigetet már bottal sem piszkálnám. (pedig volt bő 10 év, amíg ki nem hagytam volna)
Azért Mezerg remélem lesz streamelve[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Z.É.T. #15922 üzenetére
ja, kritikan aluli. nincs timeline, nincs kiirva ki jatszik, nincs szamcim es igy ahhoz kepest, hogy az ARTE live koncertjei hogy neznek ki utobbi evekben. lehet leepitettek a felelosoket, mert ez meg 2018 korul rendben volt. chat meg persze nincs. tenyleg, rosszabbul nez ki az egesz mint 2013-2014ben.
ahogy kinez a masodik legnagyobb szinpadon John Malcolm megint kb 500-800 embernek jatszik miutan csuszott fel evvel a kezdes. ilyenkor boven tud lenni telthaz megfelelo eloadokkal.
A 2-300 fős illegál bulik erdők mélyén, vagy hajókon, na az az igazi élet
Azok itt elvileg Stockholmban vannak. Munkatars mondjuk mondta ha jarok arra szolok, ismer valakit aki tudja hol lesz program.Nem vagyok ám otthon sem a dj progikban,
en is magamnak jatszom csak. amikor lett volna erdeklodesem nem volt penz cuccra, most meg mar idom nincs annyi. magamnak vettem egy Pioneer DDJ-SB3at itthonra funolni ami covid alatt foleg jol jott liveolni barati korrel, de kb ennyi. producerkedessel meg valahol 2001-2003 korul probalkoztam, de tenyleg minimalis volt az eszkozpark, szoval par honap utan feladtukOzora nekem sajnos kimaradt. Szigeten kint voltunk 10+ alkalommal, de utoljara 2016ben volt rendes a program, megkockaztatom az volt a legjobb fesztival amin voltam. 2017 nekunk hatalmas csalodas volt, egyszeruen nem volt jo a program, az infrastruktura meg nem valtja ki, hogy legyenek jo eloadok es koncertelmenyek. 2019ben kimentem egy napra techno (foleg Regal) miatt, de az meg az Ed Sheraanos nap es a nagyszinpad nem birta el, hogy 90ezer ember akarta megnezni. Fesztivalon en pedig tenyleg mindenevo vagyok amig jo a koncert. ket hete megvolt Rammstein, iden meg megyunk egy Perturbatorra es Placebora.
Mi Defcon.1re akarunk meg kimenni Hollandiaba. Eltartott kisullyra meg annyit, hogy Mad Coolra hetekig probaltam meggyozni baratokat, pedig a 40 fokot nem birjuk . szoval lehet en is oregszem, de talan meg nem ugy.
----
oke, azt hisztem Oliver Malcolm uj rekordot allitott be koncertre a live alapjan: 20:20ra volt kiirva, kerek 30 percet kesett, majd 25 perc utan technikai szunet es megszakadt a show . ez a legendas 1 orat keso kritikan aluli Rihanna hakni (epp 45 percet jatszott mert alatta vissza kell fizetni) szintjet is veri .
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15921 üzenetére
Nem, de köszi hogy szóltál, most már csorog a nyálam, miközben utálom a Szigetet, Sound-ot, minden ilyet. Antiszoc vagyok
Node. Jól olvasom: nem 13:45, hanem 01:45 ? Holnap ?
Azaz péntek 01:45 az pár órácskán belül.. ? (Most 22:25 van, csak ezért).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15924 üzenetére
pentekrol szombatra virrado 01:45 ahogy neztem. egyebkent nekem is igy fajdul a szivem .
Sziget ahol meg mindig nem ereztek ra, hogy mostanaban a delutani kezdes kezd normalis lenni es nem, az nem normalis, hogy delutan 6ig alibi megy aztan nagyobb cuccokat beraknak meg hajnali 4re (pl Dimension es Perturbator par eve).
tomeget en se szeretem. mondanam, hogy ki lehet kerulni mindent, de holnap telthaz lesz Bieber alatt, szoval 2000-2330 kozott kb kaosz lesz a nagyszinpad korul es altalaban ejjel 2re szokott normalizalodni a helyzet.
mondjuk mi is azert jartunk ki fesztivalozni, mert egy egeszhetes sziget alatt altalaban 40 koncertet/liveot neztunk meg. aztan egy ponton altalaban a tomeg mar nem szamit, amikor az otodik nap korul van 110+km a labadban, masodik napja nem erzel szagokat a por miatt es a napi rutin resze egy ora labjegeles reggel.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15925 üzenetére
Ffff ne is mondd, mi várható holnap.. így leírtad és a hideg kirázott. Öregszem.
Hát a kocsit ugyan holnap veszem át a klímástól, ha minden jól megy, ergo pont bent leszek a szitiben, de "csak" egy FKJ-ra hogy én beszenvedjem magam az éjszaka kellős közepén halálzombiként a kocsival akár csak a környékre is, és még onnan becaplatni a porba, stb. az addigra atom k.o. zombisereg közé, úúúh.
2011 nyár: hugommal és akkori friss (ma már exemmel) bnőmmel befizettünk életünk naaagy bulijára, a Sound-ra. Jó lesz, akkor jött Guetta be a Sweat-el, jó kis zúzó szám, na mondom mit hoz még ? Úgy annyira nem voltam ráállva a csókára, de úgy voltam vele, adjunk neki egy esélyt, benézünk a szettjére. A többi fellépőt meg sem néztük, én be voltam kábulva a csajszitól, az tőlem, hugom jött gyertyát tartani, szóval vakon mindenki, se programfüzet, se semmi, csak beestünk, karszalag, aztán "nézzünk vmi lónyálat" Egyedül az esti Guetta-t tudtuk, hogy az nagy zúzda lesz, a többi passz. (Igazi rutinos fesztiválpatkányok, mi ?)
És akkor egyszercsak - nyilván - szembejött az aznapi műsor.
Nagyszínpad:
- Asteroids Galaxy Tour
- Thievery Corporation
- GuettaDIKK !!!
AG isten, imádom, TC nókomment, vörös szőnyeg nekik kb, Guetta meg kérdőjel volt, de a Sweat megérte az első pár percet.
No, AG le is nyomott Miss Lindberg-el egy olyat (B középben álltunk, 6 méterre sztereó-középen a kétoldali hangfalaktól), hogy pofánk leszakadt, k* jó volt. Kis lazulás, ténfergés, matattak a színpadon, pisi, sör, mentünk vissza. TC hattttalmas bulit tolt, röhögtünk, hogy akkora volt a bééjz ahol álltunk, hogy a farmer rövidnadrágom szára végét rázta.
Aztán cut, megint matatás, mi jártunk egy kört, közben a Nap is megunta és úgy döntött, lassan lemegy és mire visszaálltunk a "tuti helyre", megjött Guetta. Vaksötét, csend, majd irdatlan hangerővel egy felütés, a tömegre a szívbaj jött, meglett a pulzus azonnal.. helikopter effekt, strobi, akik ott és akkor bogyón voltak, nem gyengét kaptak, majd berobbant egy olyan Sweat-el, amit nem felejt senki szerintem. És kész. Pont. Mondat vége. Jött a 2. szám, harmadik, negyedik.. se exem nem érezte, se hugom, se én, hát mondom mi ez a maszlag.. tömeg persze csápolt, már csak muszájból is, ha megvette, meg ciki bevallani, hogy Guetta szar, mindenesetre nekem jobban esett volna 10-15 Sweat egymásután, mint amit hozott.
Nem bírtuk.. áttévedtünk valami Elektró sátorba (volt ilyen?) vagy mibe pár tíz méterrel arrébb, ahol újabb szájtátás, Armin Van Buuren, hát mondom én szart ettem előző életemben vagy mivan ?? Kaptunk olyat, hogy én nagyon hálás vagyok neki, hogy életünk egyik legkirályabb partiját adta ott nekünk olyan zenékkel, olyan fasza tracklist-el, hogy áááúúúúúúúú. Olyan nagyferósan.
No, de ott és akkor azért megmaradt a mocsok is az emlékezetünkben, finnyás népek voltunk mi, a tiszta apartman után végigtolni hajnalig, hááááát... én már annak örültem, ha a sötétben nem lépek hányásba, vagy 1-2 ösvényen szarba, tűbe, vagy egy hugytócsába. Haláligénytelen világ, annak ellenére, hogy a műanyag méhsejtrácsos lépőbizbaszok le voltak téve és már nem a port rúgtuk, mint előtte a Zsindelyes Pálinkafesztiválon Republic-on csápolva..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15926 üzenetére
en anno Regal miatt ezt megcsinaltam, de igy utana masnap orultem, hogy semmi ertelmes program nem volt es nem mentem ki veletlenul az aznap reggel vett jeggyel megint. jo, ott mondjuk 10 napja lakasfelujitottam 35 fokban egyedul, szoval ott kellett egy este acid techno helyrerakni a vilag egyensulyat.
Sound nekem kimaradt. Guettat lattam 2016ban, szornyu volt. valahol ilyen 20 percnel ott alltunk hugommal, kozben ment az AC/DC Thunderstuck. Na mondom hugomnak, mogottunk a Rezangyal palinkahaz, "Eljött a
meszkpálinka ideje" (ha megvan Narancs Tetves és Dugó es a Parapéntek). Oke, ez meg mindig rossz, na akkor meg egyszer. Erre rakeverte Alice Deejaytol a Better off alonet. Itt hugommal kozoltem, hogy namost ezt en igy 16 evesen egy sulidiszkoban djkent nem kevertem volna egymasra, valamint ha megprobaljuk magunkat muertore inni akkor a detoxban fogunk kikotni . Aztan inkabb atmentunk Kiscsillagra, ahol a Kispál maradeka bemutatta, hogy este 8kor teljesen jogosan jatszanak 30 embernek az egyik legkisebb szinpadon (igen, lattam oket nagyszinpadon is 10 evvel korabban), bar Guettanal igy is egy fokkal jobb volt .Aviciit ket nappal korabban lattuk, o is nagyon gyenge volt, meg igy szemmel lathatoan iszonyuan rossz borben. Dimitri from Vegas is szornyu volt .
hala egnek kikopott a stroboszkop, de nalam a biztonsag kedveert mindig van napszemuveg az ovtaskaban.
szigeten tut nem nagyon lattam, olyat is utoljara 2008ban Anthony Rotheren amikor kollektive egy egesz csoport nezegette a sator falat szuggesztiven mikozben valamit nyalogatott .
jezusom, a por. a kosz. amikor ket nap utan mindig szurke volt a cipom. ahogy napi negyszer furodtem tulelni amivel a velem levoket altalaban kiakasztottam. amikor hugom elkapott egy olyan autoimmun betegseget hogy negy hetig lazas volt 2016 utan. amikor 2016ban (ejjel 2 fok volt) mar a harmadik nap lazam volt es haza uton a repulon kb ket oraig tuleltem, hogy nehogy leszallitsanak a geprol mert annyira rosszul voltam . vagy amikor 2017ben a "gasztrosziget" utan mi is bealltunk a "szep volt minden de gyomorrontasom volt szoval a higeniaval kene valamit kezdeni" csoportba. fun fact: mi ott az egesz hetet zsebredugott kezfertotlenitovel toltuk akkor mar evek ota, a la covid.
visszagondolva egyebkent igy brr, aztan a masik monitoron mikozben irom ott meg a Perc live, es megvan a feeling. es azzal nyugtatom magam, hogy a Colosseumban eloben amugy sincs basszus, szoval ez igy most paradox modon itt fulesrol eloben jobban elvezheto.
---
Btw mondtuk az MBP + Xone 96ot, nezem Perc liveot, pontosan igy . igaz hangzas alapjan ez 3+ deckes "ujraepitkezos-loopos" set, ahhoz meg majdnem muszaj a vizualis szamreprezentacio syncelni (es az autosync ha biztosra akar menni, hogy nem uszik el a cucc), ahogy nezem a fules disznek van a nyakaban. nem latvanypekseg, viszont elsorendu.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15927 üzenetére
szoval ott kellett egy este acid techno helyrerakni a vilag egyensulyat.
"Eljött a
meszkpálinka ideje"
Szívgyógyszert vittél ? (NTD uhh, alapművek. A többiek kedvéért linkelem).
At-tól-me-gint-be-fo-gok-kat-tan-ni
Jaajistenem, kőbeteg. Ezekért érdemes (volt) megszületni.ez igy most paradox modon itt fulesrol eloben jobban elvezheto
Számomra ez nem is annyira paradox, kevés előadót tudok élőben jóra értékelni, nemhogy még élvezni is. Alapvetően stúdióalbumos vagyok, nekem ez így max élvezetet tud adni, ha jó anyag, tűrhető mastering-el. Legutóbb Aréna Dead Can Dance, az mondjuk kiváló volt élőben. Meg voltam egy Wagner-en is a Müpa-ban, pedig az ipse már itthagyott minket , de az is élvezhető volt. Meg a Zorán is. Kowa Dunakeszin tavaly (azt hiszem ott) nope, mondjuk az csak random betévedés volt a bazárba, nemkékvó, de megesett.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
BBéci
legenda
válasz Dißnäëß #15924 üzenetére
Nem tartalak "antiszoc"-nak. Azok a rendezvények az odalátogatók többsége számára a mértéktelen ivászatra, vadulásra, elhajlásra adnak alkalmat. Azért mennek oda.
Jó megfogalmazás: "atom k.o. zombisereg"."kevés előadót tudok élőben jóra értékelni"
Szintén. 30-40000 Ft egy jegy és semmi garancia arra, hogy élvezhető hangzásban, látványban lesz részed.
Tom Jones koncertre elmentem volna! Elképesztő, amire még 83 évesen is képes. Érdemes megnézni a brit Voice válogatásokat a YouTube-on. Amit Jennifer Hudsonnal művelnek, az besza... behu...[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15928 üzenetére
"hoztam egy kis jo halus cuccot a buradnak"
par hete voltam Rammsteinen. kb eletem egyik legjobb koncertje volt, pedig feluton a kocsiban ketsegeim kezdtek tamadni, hogy akkor ez meg csak teatralis vagy mar giccs neha, annyira sokat meg inkabb csak a Live aus Berlint hallgattam lassan 20 eve. szamitottunk pogora, de konkretan kb annyira volt durva, mint amikor beultunk Szigeten Cirque de Soleilt nezni. Latvanyban is kb behuztak egy Xet. hangzasban a szintinel volt valami baj, de kb felutra azt is sikerult orvosolni. meg otthon a fulessel nem erzi az ember, hogy harom meterre tole mennyire meleg is az a langszoro .
De volt mas ilyen boven. Tool eloben energiara eszmeletlen volt, Nine Inch Nailstol a Hesitation Marks albumon fele annyira nem szolt jol, mint eloben. Dream Theater siman hozta eloben a studiominoseget par eve.
clubboknal itthon meg hiaba a dupla sub, azert nem az igazi. szeretem a gyomromban erezni a basszust. Pendulumot lattuk dj seten 2004ben Pachaban, a koncertfelvetel ott se adta vissza, hogy mekkora ereszdelahajamat volt.
u, DCD jo volt? Wagner is remekul hangzik, iden klasszikuson eddig csak az osztrakok ujevi koncertjen voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #15931 üzenetére
DCD szupi volt, Wagner alól hiányoltam a mélyeket
Második sorba vettem jegyet Müpa-ba, hírlevél ahogy dobta fel, azonnal katt, így sikerült megcsípni 2 jó jegyet, lent, gyakorlatilag színpad közepére esve, 2. sor. Előttem már csak nagyon korán kelő, vagy nagyon fontos emberek ültek, utána 1 méter fal-korlát, majd a "gödörben" a zenekar.Szépen ráláttam a karmesterre, zenekarra, de nem voltam 100% elégedett a frekvenciaátvitellel, pedig a Müpa-ban a hangosítás a 3 különféle Messiáson (amire mindre beültem) kifejezetten jó volt. Igaz, akkor oldalt voltam, ráadásul fent.. úgy jött át csellók mélye és minden, ami kell, hogy könnyem kicsordult.
Csodás volt a Wagner. Eszméletlen. Én letapsoltam a bőrt a kezemről, vigyorgó pofával. Az a koreográfia, díszlettechnika és kreativitás, és persze maguk az előadók, a szereplők és a kiválasztott karakterek, ki kit játsszon, milyen külső és orgánummal, áhhh, még ragozhatnám, eszméletlen produkció volt.
De alul sávhatárolt + csavartam volna még a hangerőn, azért Wagner nem az a műfaj, hogy a tej megalszik az ember szájában.
És mondom ezt úgy, hogy ott ültem középen elöl, méregdrága jeggyel, büszkén, és hangerő + mély hiányom volt.
Újévi koncert rulz. De bekerülni oda ha jól tudom, mission impossible. Kapcsolat kellhet, vagy lottó, befizetni rá náluk és hátha kisorsolnak. Legalábbis pár éve így ment mikor néztem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #15932 üzenetére
Wagneren pedig a dobnak mennie kene. Gyorben mondjuk a koncertteremben meg volt oldva, hogy visszhangbol kb mindenhol jol lehetett hallani, azt ilyen szempontbol imadtam anno berleteskent.
Elhiszem egyebkent, hatalmas elmeny lehetett
Namost, az ujevi koncerttel az osztrakok turneznak. Nem jon az egesz nagyzenekar (de igy is tele a podium), nem pontban ujevkor van es igy is volt vagy 100+ euro a jegy, de utobbi evekben jonnek Varaba. A jegyek igy is villamgyorsan el szoktak fogyni, de anyam nagy fan . Egyebkent amig Magyarorszagon laktunk anyam evekig agyalt rajta, szoval ez ilyen visszatero poen, hogy onnan nem ment, ide svedekhez meg meg hazhoz is jonnek .
Messiast mi egy 900 eves roman/got apatsagi templomban szoktuk hallgatni Varnhemben. Regi kiralyi temetkezesi temlom, szoval az akusztikaja es a hangulata szerintem tokeletes a celra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Z.É.T. #15922 üzenetére
btw neztem ma egy masik (jobban lathato) Perc setet, tenyleg stimmel a Xone 96 + MBP es itt latszik mellettuk a K2 is. Awakenings meg azert annyira nem pici.
mondjuk "ujraepitkezos" minimaltechnonal tenyleg kb felesleges a jog wheel mert altalaban folyamatosan legalab 2+1 (vagy 2+2) sav megy.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Helló,
Budapesten belül hol lehet jó minőségű -már ha van köztük különbség- nem horror árú banándugót venni?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Köszönöm a válaszokat és javaslatokat!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fericske #15942 üzenetére
Nekem nincs, lenulláztam magam kiváló döntéseimnek és kelekótya akkori énemnek köszönhetően szépen, egy életközepi válság keretében, jópár éve.
Most örülök, ha banki hitel nélkül összejön a kertes jövőre. Talán, ha nagyon ügyes leszek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz migabi24 #15944 üzenetére
Kell az.
Engem egy cimbim megkért, hogy lakjam már 1 évig a házukat, kimennek Malagára, összejött vmi meló kint. Anyagilag ugyanannyi, csak jövőkép stb. más. Vagy visszajönnek, vagy nem, bevállaltam ennyit nekik, nekem jó, nekik jó, és lesz időm kiagyalni, merre tovább. Sokminden el fog dőlni az elkövetkező 1 évben, amik lehetséges sakk-lépések, utak, de mind-mind sorozatosan nagyjából oda az abszolút kérdéshez fognak vezeti a mondat végén, hogy meginduljak-e Ausztriába, vagy sem. Szóval végülis nem kapkodok, ülök a fenekemen, teszem le amit le tudok, zasszony sincs most, egy balival és maldívval bentebb vagyok szóval tiszta jóság..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz migabi24 #15946 üzenetére
Amúgy az, igen. Nem csak a TB rózsaszín kiskönyvem telt be nemrég munkahely váltáskor, de khmmm. Éltem. Viszont most már nyugszom le, ez javamra válik, szelídül a zabolátlan énem, báziskeresés ON.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kukulec #15948 üzenetére
Egyébként ez lesz. Vannak dolgok, amikre nem biztos, hogy lesz időm megvárni, mire beérnek. Gondolok itt a nagy magyar utópiára (pol-tól teljesen függetlenül). A pénz nem minden, ha tele lennék is ugyanezen agyalnék (belül már eldőlt amúgy, azt hiszem), kicsit még kivárok, ízlelgetem a dolgot, nem sürget semmi, aztán "Krüss Kott".
Hifipiacuk ? Úgyis netről gyün minden. Erősítő saját, hangfalak saját, DAC meg egy jóárasított D90, hacsak meg nem lep minket az AKM az új szériából valami flagship-el, aztán onnantól elvagyok mint befőtt.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Kérdés: ha a stúdiókban dinamikus hangszórójú dobozokat, fejhallgatókat használnak, a felvételt gyorsabb (tegyük fel, lineáris átvitelű) elektrosztatikuson (vagy ortodinamikuson) visszahallgatva szólhat-e úgy, ahogy a stúdióban elképzelték?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Autós topik
- Wuthering Waves
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest