Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15297 üzenetére
Nem nagyon, vagy 4x-5x vettem onnan eddig, eBay-ről meg tucatszor, jobban szeretem, jobban tudnak angolul (vagy németül, egyéb érthető nyelven) az eladók, tudják is, mit adnak el többnyire, tudok EU-ra szűrni, stb. stb.
Ezeknek sokkal zeneibb hangja van mint a modern delta-sigma újaknak.
Ízlés dolga, én még egyetlen R2R-től sem ájultam be. Sokan megengedhetnék maguknak a hifi világban, mégis kevesen kötnek itt ki. Szóval ... ízlés.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15301 üzenetére
Nekem nagyon bevált a TDA1387 4 chipes verzió. De valóban ízlés kérdése, már van egy rakás DAC-om meg erősítőm és mindegyiknek van valami szerethető a hangjában. Egyik zene ezen jó a másik meg azon.
A 8 bites zenével egyetértek, nekem erős nosztalgiám van a 8 bites játékzenékre. [link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15303 üzenetére
Nekem olyan van, amin minden jó. Nem válogat. Nem is válnék meg tôle.
Amit linkeltél, azon a hallott anyag 15-16 bites, 32kHz-es DAC produktuma. (Roland MT-32). Az igazi 8-bit ennél lentebb van, azt én linkeltem nemrég.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15305 üzenetére
Ez mind jó, ha tudod, merre haladsz. Felülről nézve, néha az ember csak köröket tesz, meg bolyong a sűrűben, de az is az út része, ha belekóstol sokféle dologba. Mondjuk én 50 évesen vagy felette (8 év múlva) már nem szeretnék keresgélni, ezért örülök, ha valami olyat találok, ami "mmmm, kiváló".
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15306 üzenetére
Jó neked, én peches vagyok. Volt egy olcsó Sony integrált erősítőm aminek a fejes kimenetét használtam. Szerintem primitíven csak le volt osztva egy ellenállással a tranzisztoros végfok hangfal kimenete. Erősítő tönkrement, és azóta se hallottam azt a hangot, hiába veszem tucatszámra a fejhallgató erősítőket.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát egészségetekre. A Pasolini-ben még virtuózabb, ha ez szalag lenne, 1 nap alatt elkopott volna nálam. Érdemes meghallgatni, középtájon ami van, pfff. [link] fererencz89 rúgta be a jazz motort, a hölgyet már a Tidal ajánlotta nekem, hát ha van jó dolog a streaming szolgáltatókban, az ez.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ők átléphetetlenek szerintem ambientben.
Connect Ohm - 9980 ? (Nálam nagyon. Van normál, első kiadás és Remastered album is, ízlés kérdése, a Remastered meg van tolva mélyekre, nekem az eredeti jobb, de hifi/ízlés kérdése).Jó számai vannak még Vanilla-nak, itt egy gyöngyszem máris. Nem ambient, de chill.
Amethystium albumjai is lehet bejönnek majd. (Norvég elektronikus neo-classic ambient jellegű, nekem csak szimplán "mesemondó, tündérzene" )
Exultation Opaque Treasure. Treasure-ben a szoprán hihetetlen jól megy az elektróra.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz fererencz89 #15316 üzenetére
Carbon Based Lifeforms Dißnäëß "mutatta be" őket anno.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #15316 üzenetére
[link] Ahh Jorus-nak, mindegy is.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Van lassúja is, ez nem szögelő. Ez a középmagas nyúzó.
És az a becsempészett S.O.S. jelzés is hibátlan.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt, kellemes pihenést mindenkinek.
Hozok egy kamaszkorombeli számot jóapám akkori gyűjteményébőlSzerintem anno rongyosra húzta a tű a lemezt és viszont. Így mai eszközökön visszahallgatva, FLAC, Tidal... attttyyaa-ééééég Van mély, van boogie, vannak részletek, nüanszok.. hatalmas bulizene [link]
-
nagyúr
válasz Dißnäëß #15318 üzenetére
Igen, ezt linkelted anno, ez volt a kapudrog.
Tidalon ezek az albumok találhatók meg egyébként, ha vki nem mozog arrafelé:
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #15323 üzenetére
Nem tudtam h szóló albuma is van a vokálos csajszinak. Köszi a tippet.
-
migabi24
nagyúr
Na ma végre kész lett a hangfalterminál kiváltása, 2 forrasztás 2 Furutech villa, csavaros kötés, eredmény mégtöbb hang és még kevesebb dünnyögés, a középtartomány nagyon meghálálta a dolgot, fillérekből kijött, oldható maradt, és nem kell az oxidációval se többet foglalkoznom
-
nLali
őstag
Nyugodt, békés estike : [link]
Bérelhető reklámfelület
-
fererencz89
őstag
Hmmm, egy régi kedvenc, a galaxis egyik leghosszabb és legkirályabb szólójával: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15331 üzenetére
Döbbenetes mennyire más hangkaraktere van a 2 jó mérésű erősítőmnek. Ezek után mire jók a mérések? Semmire.
El tudod képzelni azt a mérhetetlen sötét butaságot ami ezekre a méregetős oldalakra jellemző? Még hogy "amplifier only amplifies" az erősítő csak erősíti a hangot. Ezt a butaságot terjesztik. Az rendben van hogy valakinek rossz a hallása és nem hallja a különbséget az erősítők között. Nekem például a szemem már nem a régi. De miért nem tanul legalább egy kicsit az erősítők működéséről? A csürhe csak megy a főkolompos után. Aki még azt se tudja hogy erősítőt nem építünk műanyag dobozba.
Az a kár hogy a hifi a hobbija. Miért nem inkább a villanyszerelés? Két kézzel fogdosná a csupasz 220-as vezetéket mert arra se kell szigetelés. Minek? Anélkül is megy az áram benne. -
fererencz89
őstag
1969!! [link]
Nem szotkam hibázni.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Pár nappal elhagyva életem "delét" (optimális esetben) heverve az ülőgarnitúra egyik tagjában
(megtámogatva hallószervemet és lelkemet egy kis házi szőttes pálesszel , jobb mint egy kábel guruskodás ) igen jól esik hallgatni a Pink Floyd : Wish You Were Here remekét és rájönni , hogy ezek a "fiúk" mennyi tökéletes zenei alkotást adtak ennek a világnak , egy igazi zseniális generáció lassan eltávozó tagjai ők.
A progresszív rock egyik ( hanem) a legnagyobb
képviselői a mai napig. Úgy hogy : előre a zenei úton vájt fülű kartársak!!!Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
abéla
senior tag
válasz fererencz89 #15330 üzenetére
ketseg kingsman óta ezt azért rendesen összesodortam a jelenettel
na persze nem mintha nem illene kics*szettül hozzávagy mint ez itt: Senna pörgeti a monacói pályát és hát van egy sodrása a Focusnak is önmagában, de így együtt: elementális (Life of the Limit, 5* F1-es dokufilm 15:55-nél kezdődik, ha jobb minőségben is szeretné valaki látni)
a szitáros-pszichedelikért külön köszönet! elképesztő, micsoda zseniális zenék!
és ha már fuzió: Alice Coltrane , klasszik jazzt nem bírom hosszútávon, de ezek a hibridek elvisznek rendesen
jut eszembe, múltkor voltak itt ilyen kis takaros szöszi jányok, akik szépen eltátogták az uncsi eltátognivalót, azt' fejben mindenki elemezte a ...zenéjüket ;
nna én őt elemezném: azúristenit a szekszidögjének
és ha már: szuperzene, na meg a nő, a NŐ ![ Szerkesztve ]
hootka!
-
btraven
őstag
Minden D osztályú erősítőnek ilyen hangja van? [link]
-
-
fererencz89
őstag
válasz btraven #15336 üzenetére
AVX hirdetésnél találtam videókat, ez már egy jobb rencer: [link]
"It sounds like a recording of a stereo in an echoing room, on a phone mic, compressed onto an online platform and played back through my Samsung TV....awesome. (I’m queezy from that spinning Greek building 🤮)"
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Aki megmondja az alapütem és a csörgő ütemének viszonyát, annak fizetek egy sört, ha szavamon tud fogni: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
abéla
senior tag
válasz fererencz89 #15340 üzenetére
hát kérlekszépen, ez szerintem egy Wenckebach
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #15340 üzenetére
Az alap 3/4, a csörgô pedig az ebbe illeszkedô "duplafelbontású" 6/8-ados ütemben üt úgy, hogy - szerintem, lévén improvizáció - néha tökrandom váltva, egy ideig az ütemek ötödik nyolcadán üt, utána pedig a hatodik nyolcadán.
Talán.
Zseniális zene amúgy.
-
btraven
őstag
Még a cica is tudja hogy az elektroncső jobb [link]
Csak nekem mindig elveszik a kedvemet tőle. Mármint a csöves erősítőtől, nem a cicától.
Találtam egy 6N3+6N6 kapcsolást. 12 voltról megy. Úgy hogy kínai párezres feszültség sokszorozót használnak hozzá 12V->280V-ra.
Na igen ám, de kiderült hogy 10A kellene neki, a csövek fűtésére.
Nincs is ekkora Meanwell SMPS.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15301 üzenetére
Milyen R2R-t hallottál?
Nálam most a 4xTDA1387->FxAudio Tube03->Loxjie P20 láncnál úgy szól az akusztikus gitár, hogy soha nem hallottam ilyen valósághűen. (HIFI)
Mintha ott lenne előttem a szobában Roy Harper gitárral a kézben.
(ebből kalamajka is lett később, kiderült hogy megitta a sört a hűtőmből) -
Anaren91
senior tag
Sziasztok, más aktív topicot nem találtam, remélem nem baj ha ide teszem fel a kérdésem, bár nem egészen HIFI. Adott egy Yamaha házimozi erősítő, 2.1 be kötve. Aktív melysugárzó van rákötve, ami egy halk búgó hangot nyom állandóan. Jól szól, ilyen baj nincs vele, de halkan ott van az a búgás állandóan, és az őrületbe kerget 😅.Ha kikapcsolom az erősítőt, vagy lehúzom róla a kábelt ami az erősítőbe megy, akkor elhallgat. Valakinek ötlet esetleg, hogy mi okozhatja?
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
fehér_ember
addikt
válasz Anaren91 #15348 üzenetére
pl. UPC-s, akarom mondani vodás koaxkábel, ami a beltéribe megy.
Kell abba a koaxkábelbe belefabrikálni egy ilyen galvanikus leválasztót, és akkor nem visz rá egy csomó, eszközt és embert nem kímélő feszkót
Nálam ez volt annoAmúgy földhurok is okozhatja. Mondjuk azon állítólag az is segíthet ha minden 1 konnektorról megy. De ha utánaolvasol lehet megérted és találsz több megoldást is.
Meg biztos még eszközhiba is lehet ...stb.
Mindegy, 1-et mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz fehér_ember #15349 üzenetére
Koax nincs, telekom beltéri van hdmi vel a tv re kötve. A tv optikán keresztül az erősítőre. Az erősítőre van kötve 2 Canton Plus GXL.3 meg egy aktív Quadral mélynyomó. Ha a mélynyomó lenne a gond akkor búgna akkor is, ha le van húzva az erősítőről szerintem. Egy konnektorba van dugva minden. Búgott ez előző házban is, meg most az új helyen is. Lehet kérek egy kábelt kölcsön a subhoz, megnézem az e. Fölöslegesen nem akarok 10k kat kiadni egy kábelért 😅.
Köszönöm a válaszod!MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs