Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
válasz Dißnäëß #16449 üzenetére
musk-ra nem nagyon akarok kitérni, mert bármilyen ügyes menedzser, valaójában egy átlag ember már rég börtönben csücsülne ugyanazért a tevékenységért. de ugye ő szállít rakétákat a nemzetének.
valakinek nincsen meg véletlenül cd-n ez a nagyszerű felvétel?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz johnywalker #16452 üzenetére
az amit csinál nettó piaci manipuláció. ha tulajként kiírsz a befektetők számára információkat bármilyen felületre, majd ennek fényében a beinduló eseményekre reagálva te adod veszed a részvényeidet, akkor az gáz. az EU-ban szinte tuti szankciókat vonna maga után. az csak ráadás, hogy baromira nem csípem a magukat messisás státuszba kalauzolókat. természetesen az űriparért tett munkássága elvitathatatlan. most, hogy az elektromos autózás mennyire lesz tiszta, azzal még várjunk kicsit.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Dißnäëß
nagyúr
Azért Musk ennél sokkal árnyaltabb és lehet sokmindent ráfogni Karottára, csak azt nem, hogy hülye, hogy rosszul látja, vagy hogy elfogult.
Utóbbit ESETLEG.
De azt tök jó okkal.Szerintem mielőtt ítélkeztek, érdemes átgondolni ezt az egész Musk-féle "bábszínházat", aminek nézői és gyorsítélkezői vagytok, mert lehet, elkerülte 1-2 apróság a figyelmeteket.
Nem védem, szó nincs erről, de nagyon jó riport. [link]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kukulec
őstag
válasz Dißnäëß #16454 üzenetére
nézem karottát, olvasom muskot, láttam fricit és mifid 2 hatálya alatt dolgozom. egy európai befektetőnél ennek a töredékéért dádá jár. a saját részvényes visszavásárlások meg morálisan is undorítóak. ha a te részvényeidet értékelték volna le, hogy ő nagyobb kontrollt szerezzen újra, te sem szeretnéd. a problémám még mindig a too big to fail emberre transzferálása. és ettől még én is szeretném, hogy jusson ember a marsra, de nem mindegy hogyan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kukulec #16457 üzenetére
Nem, ennél sokkal több probléma van vele. Csak az össz megítélés szempontjából ez is karcsú érv. Persze, ez olyan, mint Tokody, van, aki szereti, van, aki meg most annyira nincs rákattanva az operára.
Nálam most Vollenweider ismét.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kukulec #16459 üzenetére
Igen, meglepően jó felvétel egy "házilag összedobjuk" móka létére. A dobos lézerprecíz, ez nekem is feltűnt. A 9-es még jobb - vagy fene se tudja. Ízlés dolga De amilyen lazán és élvezettel játszanak, élmény. Szeretnék én így kinézni, ilyen boldognak, "vén" koromra [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz liszi70 #16460 üzenetére
A csellós is jó, a 9-esben nagyon tetszik ez a minimál, hogy hárfa és dobos. A cselló néha sok nekem, megöli a "levegőt", amit a hárfa ad. Amúgy látszik, hogy "ónémetek" (az idős generáció, nem a mai nyegle), annyi mindent csinálnak ilyen lézerprecízen.. éltem köztük.. volt főnököm .. az ő barátai .. Andreas korú emberek mind.. egyiküknek egy Merci motor gyűjteménye volt. Vagy 30-40 motor, sorhatok és egy marék v8, csutka leápolva, összerakva, nulla kilométeresek, a gyártól vette meg "apróért" nagyobb tételben .. motortartó bakon mind egymás mellett, a nagy CNC-s csarnokában az egyik fal mellett. Úúúúristen, mondom mit kezd ezzel a sok motorral ? Vigyorog és odavezet a másik sarokba a csarnok túloldalán.. egyik oldalt valami félkész veterán merc újítás közepette épp, mellette egy patika állapotú, kész csoda, 300 SEL 6.3, de a légy megcsúszott volna rajta, úgy nézett ki. A belsejét nem is mondom. Vannak őrültek.
Aztán rá 2 évre öngyilkos lett... Lesz mit árverezni, örökös nincs.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dißnäëß #16462 üzenetére
Nem ismertem ezeket a minikoncerteket. Az öreg a kilencvenes évektől nekem ilyen nyáltól csepegő, epikusan borzasztó albumokat készít (kb. az első három viszont remek, illetve az újdonság varázsa). Pedig szemmel láthatólag tud ilyen minimálban is értéket produkálni, ráadásul kifejezetten kreatívan hárfázik, évtizedekkel megelőzve a mai fullkamu alkalmazott művészeket (Havasi ©®™)
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #16466 üzenetére
+1 Régóta vannak albumaim tőle, emlékeim szerint azok sosem tetszettek annyira, mint ezek a kis koncertek. Úgyhogy meg is lepődtem kicsit, hogy milyen faja zenét rittyentettek.
"kb. az első három viszont remek"
Akkor erre rálesek. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #16466 üzenetére
+++++1
Csodás. Nekem sem tetszik az albumok közül mind tőle és egyetértek Veled.. Nálam a White Winds hatalmas kedvenc, munka után Duna parttól M1-M7 kivezetőn át Érdig nagyon jó lehozós. (Kivéve ma, ami volt uhh.... baleset)..Mindenesetre tehetség és így ketten annyira jóóók, annyira jó érzés kerít hatalmába.. pozitív vigyorgás, belső mosoly, csodálatos hangok kényeztetnek, közben nézed őket is, ahogy koncentrálnak-mosolyognak, két vén fószer és baszki, épp életük legeslegcsodálatosabb pillanatait élik, szellemileg is és testileg is még abszolút alkalmasan erre. Hihetelen, imádom.
Jó lenne, ha kiadná őket, több Miniseries alatt van már ilyen komment. Bandcamp-en, saját oldalon, tökmindegy, egy flac-ot csináljanak belőle, vagy bánomisén, MKA konténert (de nekem a kép is érték, szóval legyen video és MKV, lossless audio track-el), úh. Vennék-vinnék mint cukrot, nagyon jól sikerült kis játszadozások ezek.
-
nagyúr
-
Land
veterán
Sziasztok!
Bt audio receivert szeretnék venni az autómhoz. Jó topicban érdeklődöm?
Az autóban 8 hangfal van + 1 mélynyomó.
RCA-ra dugnám rá a Bt kütyüt. Amiket találtam azok sztereo chipesek:
Qualcomm QCC3031
Ezzel szerelt eszköz: [link]
CSR8675
Ezzel szerelt eszköz: [link]
Esetleg márkásabb vonalról egy Fiio. Ezeket elvileg RCA-jack kábellel tudnám rákötni.
FiiO BTR3K Bluetooth DAC: DAC: 2 x AK4377A , Bluetooth: CSR8675
FiiO BTR5 2021 Bluetooth DAC: AC: ES9219C * 2 , USB: XMOS XUF208 , Bluetooth: CSR8675Létezik olyan BT audio chip, mely meg tudja szólaltatni az összes hangfalat és a mélynyomót is?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Ba cy lus
addikt
Jeff Beck
[link] -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Ba cy lus #16475 üzenetére
Ha jól emlékszem ez a Nagyítás című filmből egy részlet.( Kb. 30 éve láttam talán)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
btraven
őstag
Tegnap meghallgattam a Pink Floyd Dark side of the moon LP-RIP-et.
Loxjie D10->FxAudio Tube-03->Marantz végerősítő.
Csodálatosan szólt. Már egész megközelíti a rendes lemezjátszós élményt.
Csak 24 bit/96kHz-es RIP volt. Ilyenkor sajnálja az ember hogy nem csinálnak nagyobb felbontással RIP-et.
Persze ehhez az is kell hogy a RIP többmilliós lemezjátszó lánccal legyen felvéve. -
RetepNyaraB
veterán
válasz btraven #16477 üzenetére
Mikor már rég nem volt lemezjátszóm és lekalózkodtam az East: Szerelem sivataga c. albumát 320kbit mp3-ban, de valszeg cd verzióból, na az ott is retek jól szólt. Ha a felvétel jó, mindegy hány bites az a rip. Nem azon múlik. Ellenben a felhasznált eszközökön bizonyosan. Engem általában a világból ki lehet kergetni az LP ripek hangzásával (tisztelet a kivételnek).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
johnywalker
őstag
válasz RetepNyaraB #16480 üzenetére
Nos, hát kevés ember meri kimondani hogy nem az LP és a rip-je a király...Mert ez most a trendi.Nagyon jó egy valódi vinyl lemez és hangzása De visszatérni csak ehhez, túlontúl retró és alcsony hozzáérték..Lehet vitázni...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Ba cy lus #16479 üzenetére
Kizárt. A 16/48-ba is belefér lazán. De annyi master, nyomás, és végeredményben a rip-eléshez használt eszköz van, tűtől kezdve analóg láncig, hogy uh. Észnél kell lenni. De amúgy alapból digi formátum téren nem kell neki a magic, ahogy sokan (félre)hiszik. Szvsz a tű rettentően fontos, mint legelső elem, ha a többi "nagyjából" oké. Mernék olyat használni, ami a szőnyeg alá is benéz, de picit jobban koptatja a lemezt. Úgyis csak 2x játszanám le. Először a koszt kiszedni , utána pedig magához a RIP-hez.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz btraven #16477 üzenetére
"ehhez az is kell hogy a RIP többmilliós lemezjátszó lánccal legyen felvéve."
Nem is szó szerint a többmillióson van a hangsúly, hanem hogy mennyire volt jó az analóg lánc, amiről a rip készült. Orosz virágboltban jellemzően odaírják...
Csak két, vélemény nélküli példa (fordítóval):
Lejátszó eszköz : Házi
kazetta : Micro Seiki VF-3500VF
Előerősítő : Marantz PM-5
ADC : Art Digital MPA II
Digitalizáló szoftver : WaveLab 6
Feldolgozás : FadeOutvagy egy másik :
Lejátszó eszköz : Trio KP-700
kazetta : AT 33 E
Előerősítő: Luxman 550x
ADC : Korg MR-2000S
Digitalizáló szoftver : Korg Audio Gate
feldolgozás : NemMagyarán, ki lehet fogni kiváló rip-et, de jellemzőbb, hogy szedett-vedett cuccokkal digitalizálnak. Hogy aztán az említett példák alapján mire számíthatnánk, azt a jó fene tudja.
"csak a zene van"
-
Ba cy lus
addikt
válasz dgyuri0123 #16483 üzenetére
jellemzőbb, hogy szedett-vedett cuccokkal digitalizálnak.
Pontosan, szerintem is ezen lehet inkább a hangsúly. Inkább legyen csak 16 bit, 44.1 kHz, de kiváló eszközökkel digitalizált. Persze a szép nagy számok nyilván jobban festenek, de...
Ezért is vannak fenntartásaim az LP ripekkel szemben, kerülöm őket, ha lehet.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Ba cy lus #16484 üzenetére
+1
Kevés a jó (igazán jó) ADC, de ami elôtte van, még "veszélyesebb", a teljes analóg lényegében, MC/MM-tôl az ADC bemenetéig. Na itt iszonyú vegyesbazár lehet. Ezt szorozzuk meg még az LP évjáratával, nyomás, master, stb.. -> kész káosz. Lottó, ja.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kukulec
őstag
biztos bennem van a hiba, de föl nem foghatom mi érteme van eleve az LP ripnek mint műfajnak. jobbnál jobb művek vannak fent qobuzon eredetiben. 16/44-letölt, boldogság.
-
nagyúr
válasz kukulec #16487 üzenetére
Az lehet az értelme például, hogy a kizárólag LP-n megjelent albumok is lejátszhatók legyenek bárhol. Nekem több olyan lemezem van, aminek az anyaga nem található meg más formában, beszerezhetetlen. (Főleg emiatt digizek én is.)
A másik, hogy esetleg lehetnek olyan albumok, amiknek a legjobb minőségű változata az, amit annó LP-n kiadtak. Ezek, egy jó minőségű lánccal digizve már hozzáadott értékek lehetnek. Nem tudok konkrét példát erre, de elképzelhető ez is.
Ami nekem sem fér a fejembe, hogy mi a bánatnak ledigizni olyan albumokat, amik amúgy tök jó minőségben leszedhetők, sztrímelhetők, megvehetők, lejátszhatók. Ráadásul ledigizni gagyi rendszerrel, gagyi minőségben. Pontosabban nem is a ledigizés az értelmetlen, hanem annak a megosztása. Mert én magam is fogok digizni olyan albumot, aminek a zenei anyaga megvan máshol, jobb minőségben. De nekem annak a konkrét, saját kamaszkori lemeznek a "lenyomata" kell, pattogással, sercegéssel együtt, ami számomra már hozzátartozik a nosztalgikus fílinghez. De ígérem, eszembe sem fog jutni, hogy ezt közkinccsé tegyem.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz liszi70 #16489 üzenetére
Meg azért ne feledjük, de ezt biztosan tudta a kolléga is, csak huncutul elhallgatta, de a Qobuz itthonról nem elérhető, azaz igen, de csak "okosan". Ami azt jelenti, hogy lényegében e topic lakói közül kb. 5% ha él külföldön, ebből 2-3% aki Qobuz-kompatibilis országban, 0.1%-ot pedig adjunk annak, hogy van, aki itthonról képes egy VPN-t belógatni Ausztriába mondjuk és így Qobuz-ozik.
Tehát a Qobuz így nagy generálisan kimondva nem opció a topiclakók több, mint 95%-ának, de ellamentálgatni róla klassz.
-
kukulec
őstag
válasz liszi70 #16489 üzenetére
Nyilván a beszerezhetetlen példányoknál okés. Apámnak is van néhány ilyen lemeze. De ez a klasszikus és jazzvilág kisebb része általában. Nem azt mondom, hogy néhány házi példány megmentése elvetendő gondolat, de amikor olyan kontextusba kerül ez a kérdés minthogy a hifizés jó forrásai közé tartozzon… Disznész: Qobuzt helyettesítsd be más platformmal. Nem hiszem, hogy hazánkban nincs rendes forrás. Ha igen sry vagyok.
-
Dißnäëß
nagyúr
Amúgy a lemezek mióta nem "büdösek" kb. ? Mikor szûnt meg az az isteni illatuk ? A "maiak", 1-2 évtizede lassan (?) annyira semmilyen szagúak, a régiek meg aaaaaahhhhh. És nem a kor... Ôk így jöttek anno. Imádtam. Minek van az a jellegzetes szaga ?
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz dgyuri0123 #16493 üzenetére
Valami anyagot kihagytak a PVC-ből, talán az anno "új" egészségügyi szabályozások kapcsán .. nem tudom. Szóval van egy spéci molekula/vegyület, ami a mai műanyagban már nincs benne, anno meg megvolt. Nálam ezen szag eltűntével szállt sírba az LP
-
fericske
addikt
Muzika elektronika [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest