Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szalmakutya
tag
válasz thyeby #41232 üzenetére
Nagyon jó hogy ezt írod, bár kicsit megkéstem a figyelmeztetéssel
A kertemben áll 4-5 bükk rönk, egy éve vettem. Az egyik egy 600 kilós darab. Meg ugyanannyi tölgy (abból mondjuk nincs 600 kilós). Igaz, kerti padnak meg szobornak vettem, nem asztalos fának. Akkor ha jól értem, arra már nem is lesz jó.
Majd azért megpróbálok meggőzölni pár darabot. Nagyon szeretem a bükk simaságát, és hogy mennyire csontszerűre lehet csiszolni. A tölgy is nagyon szép faanyag, szeretem a szagát, meg a mély mintáit. A láncfűrészem nem komálta annyira, jó kemény cucc.
Az első szobor, amit bükkből faragtam, jól szétrepedt, aztán megnéztem mi lesz, ha kint hagyom az esőben, hát persze befeketedett rendesen. Tavasszal helyre pofozom, kíváncsi vagyok, mi lett az anyaggal beljebb. Ha menthetetlen, akkor lehet hogy megégetem japán módra, akkor talán eláll kint is. Vagy meggőzölöm
Dolgoztam műszárított cseresznyével is, egy kis padot raktam össze belőle, olyan szaga van, mint a konyaknak. De nem nekem való fa. Kőrisből csináltam egy gyümölcsös tálat (viasszal), azt szerettem, jó őszinte anyag. Kaptam egy darab platánt, iszonyat erős állat-szaga van, de ha valahogy meg lehetne menteni a mélyvörös színét, az se érdekelne, olyan szép. De azt hiszem akármit csinál az ember, bebarnul végul.
Most hogy lesz körfűrészem, ha összerakom az Aldis izét, megpróbálok egy komolyabb asztalt is majd, vörösfenyőből.
Tök jó a tipp a hasítós hajlítással, ki fogom próbálni. Ami a fehér szánkót illeti, lehet hogy nem gőzölik, csak melegítik?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest