Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4073 üzenetére

    "A szorítóról annyit hogy a lépcső lapokat is ezzel a módszerrel ragasztottam kb 120 cm tudok befogatni és nem hagy közte egy mm rést sem ( már tanuló koromban igy csináltuk és kitartok a fa szorító mellett )"

    Igazi asztalos vagy! Tekintve, h mindössze 2 db 800-as szorítóm van, és az sem profi minőségű, jól megnéztem magamnak a táblásító berendezésedet. Alkalmasint jól jöhet még.
    Vágyok én egy Felderféle falra szerelhető táblásítóra, de sokára jön el annak az ideje, hogy megrendelhessem - ugyanis nem a munkámhoz kellene, hanem csak olykor-olykor tömbösíteni.

    Az a helyzet, h sokezer kis szirszar olyan hulladékom keletkezik (kb 20x22x90 mm darabok, amiknek már három oldala gyalult is), és ebből príma táblákat lehetne készíteni -bármi célból.
    A húgom vett az Ikeában bükk munkalapot a konyhabútorjára. Az ugyan 30 mm vastag, de ugyanilyen apró kis hulladék bizbaszokból hasznosították. Gyönyörű, ám kurvadrága. Ha lenne egy alkalmas táblásítóm erre a célra, hát nem a sógorom tüzelné el az apró fáimat, hanem hetente egy órát bajolnék a tábláim hízlalásával. Már arra is gondoltam, hogy egy hossztodó marókéskészlettel egyszerűen összeragaszthatnám, de mivel ennyire apró darabkák, hát a marás is körülményes lenne, na meg igen sokat forgácsolnék le belőle - talán a 40%-át is.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák