Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #3899 üzenetére

    "újnyit gyalultam az ajtó aljából"

    Az ember kínjában nevetni szokott.

    Sajnálom, h megtörtént. És szerencse, h csak 1,5 mm volt a "fogásmélység".
    De nem biztos, h bagatell az ügyed. Kb öt éve beleszaladt a szike a bal tenyerembe a hüvelykujjam combjánál csontig, és a gyűrűsujjam végéből leszeltem úgy 3-4 mm-t. (én is napokig véreztem) És a nagy vágás, ami csontig ment, szerencsés volt, hiába hosszú és mély. Mert nem vágtam ideget, mozgott utána minden, ahogy kell. Az ujjam bögye volt a nagyobb durranás, pedig alig látszott. Azt mondta a sebészem, h ott csonka marad. Nem maradt. Ma már nem látszik a helye se. Viszont még mindig fáj, ha fogok vele, vagy ha csak vágom rajta a körmöt - pedig mondom, ennek öt éve már. És vagy két évig mindig bajban voltam, ha precíz munkához kellett használnom. A nagy sebet pedig egy hónap múlva már el is felejtettem.

    Milyen érdekes! Épp lementem a műhelybe megnézni a mi energyánknak, hogy hogy áll a gumin az én fűrészfogam a kisfűrészen, és gondoltam, megírom neki, h már most szoktassa magát ahhoz, hogy a csülkeit a vágóélektől minden körülmények között tartsa tisztes távolságban, mert nem lehet eléggé vigyázni, és hamar lepottyanhat az emberről itt ott egy kis darabka, amit nem tudnak visszatenni. És akkor még nem olvastalak Téged.

    Tanítgasd magad mégnagyobb óvatosságra! Hidd el, tanulható! És megéri. Tuti tipp nincs, de az esély jelentősen csökkenthető. Én pl minden gépen meghatároztam magamnak, hogy hol az a vonal, ahonnan már odaránthatja a kezem a fa. És ezt a vonalat nem lépem át sose. Mindig van módszer, amivel megoldható a művelet biztonságban, csak néha macerásnak érzi az ember. Pedig sokan állítják, hogy bőven megérte volna a macera.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák