Új hozzászólás Aktív témák

  • talla

    csendes újonc

    válasz Drebil #37146 üzenetére

    ez a válasz nem pont neked szól hanem az összes asztalosnak aki a számítógépház szekrény asztal építésén gondolkozik. magamról annyit hogy eléggé számítógép fan voltam a játék téren, profi szinten nyomtam , ott éppolyan komolyak az elvárások mint a való életben, vannak nagyon komoly pénzdíjazású versenyek is stb erről hirtelenjében ennyit.
    hogy kapcsolódik is ez az asztalossághoz? úgy hogy édesanyámék vettek vmi számítógépasztalt amit asztalos tervezett , talán vmikor a tanműhelyben jó ötlet is volt de egyáltalán rossz konstrukció....
    miért is rossz, versenyasztalanak totálisan alkalmatlan, olyannak se ideális naponta felnéz a netre.
    1 kihúzható klaviatúra trató: wtf ??!! minek használhatatlan egy amatőr sem játszik kihúzható klaviatúrán használhatatlan és felesleges megoldás, helyette lehet fiók amiben a kacatok elférnek
    2 vannak vmi kockák az asztal jobb és bal felén hogy oda lehet tenni nyomtatót stb, felesleges hadd legyen sík a felület vagy valóban profin átgondolt, a képernyők mérete átlóban folyamatosan nő a két kocka közé már nem fér be a 24 colos monitor.....szintén csak azt tudom mondani aki már előrehaladottabb állapotban van számítógépügyileg annak kell a 24 26 30 col!
    3 kihúzható egértartó: ezzel a legamatőrebb szintig sem jutsz el CS-GO ban vagy wow-ban,rossz helyen van, minek is, használhatatlan olyan felhasználónak aki napi rendszerességgel használja a pc-t.
    4 bedobozolni a számítógépet, na ez szerintem az elkövethető legnyagyobb hiba. főleg egy gamer pc-nél, a gamer pc azt jelenti kb hogy egyénileg lett építve hozzáértéssel a játékos igényei szerint amivel komoly játékokat lehet stabilan futtatni ,magyarán ezek az egyik legdrágább pc-k egy gamer pc 300ezer Ft tól indul monitor billentyű egér minden nélkül, 750w -os 1200w-os táp kell neki attól függően mennyi videokártya megy bele. az enyémbe csak a videokártya került 100 ezer Ft-ba!
    nos egy ilyen gépnek van hőleadása és van benne 6db ventillátor egyedi hűtés a processzornak és ezeknek kell a friss levegő nem szabad bedobozolni őket,különben, túlmelegszik. googlizzátok ki hogy hogyan kell gamer pc-t építeni szinte mindegyik oldal (rosszabb pancserebtől a profiig) azt mondja olyan gépházat vegyél aminek JÓ a szellőzése gondolom a mérnökök kiszámolgatták ezt amit ti nem fogtok(és én sem tudnám), és itt kezdődik a gép építése.
    ezzel a pár gondolattal senkit nem éállt szándékomban cikizni, kifigurázni, nem tudni nem vétek, hanem arra szeretném inspirálni az olvasókat hogy üljön össze egy grafikus haverral egy gamer-el( játékossal) és hallgassa meg mi a célszerű és mi nem az ő szemszögükből, ti nagyon jól tudjátok kik fával és gépekkel dolgoztok mi a célszerű és mi nem egy egy faipari gépnél mi más hogyan kellet lehetett volna.
    hiába szerinted jó az elképzelés egyes tervezési hibák kifejezetten akadályozzák a használót és a gépet, pláne mikor egy gamer 8 10 órát ül a gép előtt, grafikus 8-12 órát. gamernek kell a gyors reakcióidő hogy a fejlövést megtudja csinálni nem lehet egy bútordarab akadályozó tényező az már kizáró ok, versenyen meg egyáltalán elképzelhetetlen. a számítógép és használata egyre népszerűbb ki kell tudni szolgálni ezeket az igényeket az azstalosipar részéről is.
    végezetül mit ajánlanék én egy gamernek vagy egy grafikusnak programozónak nagy gépigényű embernek? llegyen az asztal 1.5 2 m hosszú, sík lappal semmi kocka polc akármi ne legyen a tetején, talán a végén egy 10 cm-es lap hogy pár cucc ne essen le , polcok szellősek és nyitottak ahova a gép megy ismétlem kell a szellőzés, lehet egy pár fiók a kacatoknak, esetlegesen lyukak a kábelvezető összefogó csatorna de ez sem muszály,kihúzható klaviatúra és egértaró kukába mehet. az egér és a billentyű az asztallapon van és a monitor is semmi más.
    én személy szerint logitech g500 és g600 egereket használtam használok ezek akkor 28 35 ezer Ft-ba kerültek, mechanikus billentyűzet megint 30 e Ft- vannak csapatok ahova ez az alapvető elvárás nem pedig a megengedhető luxus , ez kb olyan mint az einhell festool közötti különbség ha egyikkel sem tudsz az nem a gép hibája de ha tudsz akkor kihasználod a minőség előnyét.
    vannak számítógépasztalok a praktikerben, kikában stb egyik rosszab konstrukció mint a másik,valaki megálmodta őket a tervasztalon készített egy költségvetést és megy a termelés, a szülők megveszik mert 12 22 ezer Ft de semmire nem jó úgy istenigazából, aki ezeket megtervezte nem ilyen asztalontervezte meg mint amit kreált....

Új hozzászólás Aktív témák