Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeriCool
aktív tag
válasz MrChris #36446 üzenetére
Szia! Az, hogy állványba szerelhető az jó kérdés majd megkérdezem. Az asztalba való szerelést meg majd a kialakítása határozza meg, de a lidlis marónál le lehetett szedni a talpát és úgy rögzítettem volna fel. Most lett volna a projekt, de mint említettem tönrement. Amúgy meg majd átlátszó plexi lapra lesz felrögzítve és majd az asztalba ez lesz bemarva
-
raidx
őstag
-
aszamóca
aktív tag
Igen, valóban el lehet mélyedni a PID, PWM, TACHO, résopto, berendezésorientált integrált áramkörök stb. világába, csak egy asztalosra, ácsmestere néhány kivétellel, ez nem igazán jellemző. Szerintem ha kell, akkor érthető mód kompakt megveszi az ilyen gépet.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
thomgrande
tag
Ezek az utólag összevariált dolgok soha nem lesznek olyan teljes értékűek mint a beépítettek. El kell dönteni hogy kell a szabályzós gép vagy nem, és azt megvenni ami kell.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
raidx
őstag
válasz thomgrande #36454 üzenetére
" soha nem lesznek olyan teljes értékűek mint a beépítettek.'
Lehet, hogy a mai beépítettek jobbak de a B&D fúróm is veszít az erejéből a fordulatcsökkentéssel (beépített). Amit vettem szabályzót ott megmarad az erő is. De ugyan ez a helyzet a sarokcsiszolómnál is.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
aszamóca
aktív tag
A hagyományos fordulatszámszabályzók a működési elve, nem veszi figyelembe a fordulatszám stabilan tartását, mindössze feszültség, áramerősség, ezzel teljesítmény csökkentést eszközölnek. (P=UxI) A mai modern egységek már figyelik a tengelyfordulatot, (általában egy mágnes forog egy un. Hall-elem előtt) és a beállított értéktől való eltérés esetén, növelik-csökkentik az értékeket. Ettől stabillá, állandóvá (konstanssá) válik a fordulatszám, különféle terhelés esetén is.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
bim
veterán
válasz aszamóca #36458 üzenetére
Jahh. Ezzel "szívok" én is. A Mafell MKS 125-be szereltem lágyindítót és amikor terhelem a gépet akkor "röcög" a gép. A jelenséget nem tudom másképp leírni. Olyan mintha pillanatokra elmenne a feszültség majd újra visszakapná.
Használható de nem olyan mintha gyárilag be lenne építve.[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
Bocs hogy nem részleteztem. Ami abban a B&D fúróban van az szerintem játék.
Amin ezt látod az a jó. És ilyen nem lesz az utólag variált.[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
lacib
tag
válasz GeriCool #36451 üzenetére
A nagy Makitánál volt menet a talpban. Gondolom ebben is van. Bútorlapban a szerszámnak megfelelő méretű lyuk volt fúrva, a talp fel volt fogatva megfelelő méretű süllyesztett metrikus csavarral. Teljesen jó volt ideiglenes megoldásnak.
Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4
-
mandras81
senior tag
Tisztelt fórumtagok!
Amennyiben valaki Budapest környékére a közeljövőben tervez rendelni az Axminster-től (angol cég, tehát nincs vám; EU-s adószámmal is lehet vásárolni; a lap alján ki lehet választani a magyar nyelvet), vagy betársulna a rendelésembe, az kérem jelezze nekem priviben. A cél a postaköltség lefaragása.
-
st6969
őstag
Üdv,
Aldiban van 16V-os Li-ion akksis fúró-csavarozó 14e-ért. Van valakinek ilyen? Szerintetek ér ez annyit? Meg szabad venni? Háztáji kisebb munkákra használnám, nem kenyérkereső szerszám lenne. Múltkor volt 20V-os, 2 akksis 20e-ért. Inkább várjak olyanra?Ill. a másik kérdés (szintén Aldi): ez a hamuporszívó alkalmas lehet forgács elszívásra (vagy legalább a feltakarítására) kis műhelyben?
[ Szerkesztve ]
-
pjg
csendes újonc
válasz st6969 #36467 üzenetére
Arra túl jó. Ha csak keveset használod, akkor egy olcsó 230V-os fúrógép jobban megfelel. Persze legyen irányváltós, fordulatszabályzós, gyorstokmányos. Ha az aksist nem használod rendszeresen, az akku látja kárát. Bár ezt a Lithiumos akkukra nem tudom mennyire lehet ráhúzni. Az biztos, hogy az akku előbb - utóbb tönkremegy. A 230V-os kábele is, de azt olcsóbb cserélni.
-
pjg
csendes újonc
válasz GeronimoTama #36468 üzenetére
-
pali923
aktív tag
válasz GeronimoTama #36468 üzenetére
A céges levelek aláírása alapján vagy 6 webáruházat üzemeltetnek. Nincs is velük bajom, gyorsak, meg minden. Csak nekem ez úgy néz ki, hogy nem mindegy melyik ajtón lépsz be a boltba, mert más-más árat kapsz.
Tudom, hogy webes vásárlásnál előbb ajánlat van, amit elfogadsz, vagy nem. Lehet, hogy jogilag ez jó, lehet, hogy én vagyok furcsa, de szerintem ez nem helyes eljárás.
Meg azt is tudom viszont, hogy az ÁFA-törvényben van paragrafus arról, hogy mindenkinek egyforma kedvezményt kell adnod, különben bokán rúgnak. Szerintem erre ők sem gondolnak, pedig de.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Armahun
addikt
válasz pali923 #36465 üzenetére
Kerékpár alkatrész oldalt tudok ilyet.
A oldalról rendelve B oldal nevével kapod a számlát. Viszont A oldalon lényegesen olcsóbb ugyan az a termék.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
aszamóca
aktív tag
-
serfozotibi
csendes tag
válasz Lipton #36449 üzenetére
Szia!
Húú, feladtad a leckét a kérdéssel, mert ha jól értem, 10 centi magas gerendát is szeretnél vele levágni, de olykor 20-30 centi széles deszkák is szóba jönnek. A széles anyagokhoz mindenképp egy kihúzható gérvágóra lesz szükséged, ami az 50e Ft-os árfekvésben csak mérsékelt minőségi kategóriájú lehet, de ha tényleg nem mindennapi használatra kell akkor ez járható út. Azonban ezek még mindig nem tudják átvágni a 10 centi vastag anyagot. Ahhoz nagy vágókorongra van szükség, ami viszont az árat is jelentősen emeli, nem is beszélve arról, hogy nagy átmérőjű vágólappal csak a márkásabb gépeket szerelik.
Itt van egy nagyobb, ugyanabból a márkából, és látod egész nagy a korongja (250mm) de még mindig csak 70mm a vágáskapacitása 90 foknál.
Az enyémen 260-as korong van, de még így is csak 88mm a max vágásmélysége, bár az nekem bőven elég.
Ami már "tudja a 10 centit" az legalább egy 300-as koronggal van szerelve, mint pl ez. Nemtudom hogy van-e ilyen nagy vágáskapacitású olcsóbban, én nem igazán találtam.Remélem segítettem. Minden jót.
-
aszamóca
aktív tag
Uraim!
A lambériát milyen géppel készítik? Gondolom valami két tengelyes maró lehet, de mi a szakipari megnevezése? Esetleg egy link, videó a működéséről jól jönne.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Armahun
addikt
válasz aszamóca #36478 üzenetére
Négyfejes marógép a hosszirányú megmunkálásra.
Ezen van egy gyalu rész utána két marófej oldalt ami a csapot és a hornyot készíti, majd a végén egy vastagoló tengely.
A második gép készíti a végeken a marást, parkettánál vagy toldható, lambériánál, hajópadlónál.
Ezen 4-6 fej található általában körfőrészekkel.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
mdk01
addikt
Bp. 12. Ker. Környékén, vagy távolabb ha ott nincs tudtok olyan helyet mondani ahol Falco lapokat szabnak?
Köszönöm -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Azért ide írok itt talán többen használtok "napi" rendszerességgel kompresszort.
Szeretnék venni egy kompresszort.
Leginkább gépek takarítására illetve tűzőkapcsozáshoz és szegezéshez használnám!
Én ezt a Metabo Power 250-10 W OF Kompresszor olajmentes néztem ki.
Mi lenne a véleményetek erről? -
mandras81
senior tag
-
martong
tag
Sziasztok
Ágy alá tervezek ágyneműtartó fiókot, és ha lehet ne a földön guruljon, hanem fiókcsúszón.
De nem nagyon találok olyan csúszót, ami nem aranyárban van, és elég hosszú; akár 90 cm is lehet.
Ti mit használtok ilyenkor?Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Milyen szalagcsiszolót és lapostiplimarót ajánlanátok?
Hosszú távra terveznék vele..
Köszönöm! -
Drebil
csendes tag
válasz Hunyus #36490 üzenetére
Hali, szalagcsiszolóban nem tudok segíteni, de én a lapostiplit Domino-ra cserélném. Nagyságrenddel stabilabb, biztosabb kötést ad, ráadásul a különböző méretű dominóknak köszönhetően sokkal több mindenre lehet használni. Sajnos az ára nem egyszerű, de hosszú távon nem fogod megbánni. Thyeby bácsi több mint 10 évee nyüstöli emlékeim szerint, és szerintem le nem mondana róla, ha nem muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...