Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #36397 üzenetére
Hallgass a szakikra, ha nincs valami különösebb oka annak, hogy egy oldalra nyíljon az ajtó!
70cm már igen jelentős erőkar, gondolatban "tornázd le, mekkora karmozdulat kell ahhoz, hogy kinyisd, mekkora helyet igényel ha kerülgetni akarod. Még csak kivetőpántot sem spórolsz, főleg ha stabilra szeretnéd készíteni.
-
Soká
senior tag
válasz aszamóca #36400 üzenetére
Én lehet, hogy gyűjtöm a vinkliket, mert van vagy 12db
És leginkább csak ennek hiszek.(most nézem, hogy micsoda eszement ára van! és ez a doboz kisebb mint a tenyerem!)
-
matta2003
tag
válasz AndrewBlase #36399 üzenetére
Még csak ketten vagyunk. Sok a cipő, meg az egyéb apróság... a panelban nem sok hely van az előszobában.
Blum pántot vettem az utolsó 2 bútorunkra, az jó lehet, nem?
Három pánthelyet furatok majd szerintem, de előtte megnézem, hogy mennyire zavarna be polcoknak a középső vasalat.nem 21 éves vagyok...
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #36406 üzenetére
"A különösebb ok: nem tetszik a sok ajtó."
Más meg látod azon töri a fejét, hogy az üres felületek "sivárságát" hogyan oldhatná
De egyébként tényleg magadnak kell eldönteni a dolgot. Elsősorban a funkciót, hogy mi és hogyan szolgálná a kényelmeteket, mennyit tudtok rá áldozni. Utána jöhet, hogy szétnéztek, keresgéltek, hogy milyen dizájn tetszene nektek, mi az ami megvalósítható. A fenti példák talán azért is fiókosak, hogy egyértelmű legyen, csak a változatosságot szerettem volna szemléltetni. De itt egy példa arra, ami közelebb áll az elképzelésedhez:
Én esetleg annyit tanácsolnék, hogy figyelj oda az arányokra. Amit rajzoltál, ott a függőleges és vízszintes méretek nem igazán szerencsés arányúak. Ha valami nem négyzet, csak majdnem az, akkor ott az ember bizonytalannak érzi magát. Egy kör legyen kör vagy legyen egyértelműen ellipszis. Érthető? Ha valami téglalap, akkor nem árt ha a téglalapban működik az aranymetszés vagy ha a hosszabbik oldal egész számú többszöröse a rövidebbnek.
Minél szélesebb ajtót találsz ki magadnak, annál hamarabb kiütköznek majd az anomáliák, ha az ajtó megereszkedik. Nem véletlenül ajánlották a tolóajtót. Mindennek van előnye és hátránya.
-
martong
tag
Én az előszobába csak fiókosat csináltam a cipőknek, igaz sokkal drágább, de sokkal praktikusabb.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
matta2003
tag
@Winner_hun: tolóajtót még nem csináltam – ez a bútorlapos legózás csak a ritkán kiélhető hobbim.
Ha segítetek, hogy mit, hogy kellene csinálni, mire kell odafigyelni, akkor lehet, hogy megpróbálnám. Egyfajta bútort, csak egyszer kell csinálnom (ágy, konyhabútor, gyerekágy, pelenkázó, ruhás szekrény, könyvespolc, stb…), így rutinom nincsen, csak tapasztalatom, de az is mindig (egyre) régebbről.Ami eszközöm van: egy lemellázó, néhány kisebb-nagyobb szorító, fúró, wolfcraft tipliző (de ezt nem nagyon tudtam megtanulni használni, a lapostiplizést jobban tudom csinálni…)
@Soká: érthető, amiket a mérettel kapcsolatban írsz. Igazából, ezzel eddig még nem foglalkoztam egy sk. bútorunknál sem, igyekeztem a funkcióra koncentrálni. Ezt a cipőst is úgy terveztem, hogy megnéztem mekkora a hely, ahová akarjuk (ez lett a teljes szélesség) osztva hárommal. Megmértem, hogy milyen magas lehet, hogy még egy kabátot kényelmesen felé lehessen akasztani, de azért legalább 3 polcnyi cipő beférjen…
@martong: először én is fiókosat rajzoltam, de valamiért elvetettem – talán az egyszerűsítés miatt. Kicsit (nagyon) elhúzódik ez az előszoba szekrény – (lassan évekről beszélek, sajnos…).
nem 21 éves vagyok...
-
Drebil
csendes tag
Szép reggelt szakik, mesterek, és aki még itt van!
Magam is cipősszekrény készítésbe kezdek, ami 1930x840x400-as méret. Két tolóajtóval szeretném megoldani, azonban még sose csináltam tolóajtós szekrényt. Tudnátok segíteni, hogy vasalatot mit érdemes venni hozzá, illetve mire kell odafigyeljek?Köszönöm szépen
-
st6969
őstag
Sziasztok,
ha már cipős szekrény: van nekem egy ehhez hasonló. Szélesebb, meg alacsonyabb (2 ajtó van csak). Borzalmas egy konstrukció. A lenyíló bútorlap ajtó élébe van fúrva egy-egy furat a két szélső élén, és ezekbe megy a fatipli, ami a vázba bele van ragasztva. Ezek a forgáspontok. Plusz egy-egy beragasztott tipli van még a vázban (ami a képen is látszik), ez lenne az ütköző, hogy amikor lenyitod, ne bukjon a kelleténél lentebb. Viszont ilyenkor a saját súlyánál fogva is feszíti az ajtót, és emiatt a bútorlap kiszakad (a fatipli az erősebb, az a vázban marad). Mindkettő ajtó kiszakadt. Nem is először. Egy éven belül még garanciaidőben reklamáltam, hoztak egy új bútorlapot (duzzogva), és kicserélték. De a mai napig sem értem, hogy tudták kicserélni, mivel a váz össze van ragasztva (nem csavarozható, merev), nem értem, hogy tudták a bútorlap ajtót bejátszani a vázba úgy, hogy a furatokba becsússzon mindkét fatipli...de mindegy is. Egy jó ideje ajtó nélkül használjuk. Nem tudom, mennyire érthető, amit leírtam, ha kell, csatolok képeket is.
Szeretném valahogy visszaaplikálni az ajtókat (a front sértetlen, az élét, ami a furatnál kitört, visszagyógyítanám valami tapasszal (végső esetben szabatnék újat). Létezik ilyenhez valami normális vasalat?
Ilyesmit néztem, nem tudom, ez jó lehet-e? -
st6969
őstag
válasz jacksly #36417 üzenetére
Nekünk is van egy 4 ajtós, az csodával határos módon még nem szakadt ki, valószínűleg azért, mert kb. fele olyan széles, mint a 2 ajtós, és emiatt kisebb a súlya az ajtóknak, így nem feszíti annyira. De attól még a konstrukció egy borzalom, és a 4 ajtósnál is meggyőződésem, hogy ez csak idő kérdése.
-
bim
veterán
Most jött a Makita hírlevél amiben örömmel tájékoztatnak hogy az eddigi 1(!) év akku garanciát kiterjesztik 1+1-re ha regisztrálod az új gépedet.
Csak int érdekesség jegyeztem le. -
angelside77
tag
Sziasztok!
Kivetőpánttal kapcsolatban kérdezném:
Mi a hiba akkor, ha becsukáskor, teljes záródás előtt egyet kottyan (nem tudom, mi jobb szó rá) az ajtó, mintha egy kicsit (~1 mm) ereszkedne is. Elméletileg a csavarok stabilak, nem mozognak. Hogy lehet ezt megoldani? A pánt ki kophat?
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
mdk01
addikt
válasz angelside77 #36420 üzenetére
Lehet túl vannak terhelve a pántok, vagy nem merőlegesek a pántok az oldallapra, vagy az ajtóra, esetleg nem egyezik meg a forgáspontjuk.
Egy fényképet rakj be vagy írd körbe pontosan milyen ajtóról van szó. -
angelside77
tag
[Ide] tettem fel két kis videót, meg egy képet. Kicsit homályos, de a lényeg látszik rajt. A videót érdemes hangosra állítani, hogy hallható legyen a kattanás.
Teljes becsukódás előtt 1 mm-t zökken az ajtó, és utána csukódik be teljesen. Ez egy irodai asztalon található szekrényajtó, két kivetőpánttal. De az eredeti hiba, ami jobban zavar az a csajom konyhaszekrényén van, de ugyanez a jelenség.
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
Zola007
veterán
duplungolt bútorlapok m² ára hogyan alakul a normálhoz képest?
Pl. egy sötét dió színben mennyi reálisan m²-re?
pl. itt 3800 Ft-ért tudom venni készre vágva és szegőzve a toscan, color vagy sötét diót
csak nagyságrendilegMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Ha szeretnék készíteni egy
- talajon álló, de 4db -forgózsámolyos keréken guruló
- alul 2 fiókos
~100-120 cm magas
- 50x50-es tárolót
- ami el kellene bírjon összesen ~50kg-nyi cuccot, akkor milyen anyagban érdemes gondolkodnom?
elég a sima bútorlap vagy sem?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Ezek elbírnak félig kihúzva 5-7 kilót?
Azt írják 12kg teherbírás, de az gondolom betolva értendő
[link][ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Zola007 #36428 üzenetére
Falco drága..nézd meg a Fakopács-nál a Diószegi Gizella utca között a benzinkút mögött. [link]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
aszamóca
aktív tag
Ilyen (minőségű) körkivágót lehet itthon valahol kapni? Mert csak elég gagyikat találok, de ők meg sajna nagyon drágán postáznak.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
aszamóca
aktív tag
válasz yooccoo #36433 üzenetére
Az nem gond, ha ilyen robusztus, jó felépítésű. Az ára nem rossz ennek sem, csak ehhez mérten a postázási költség majd 2300Ft-ját sokallom.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
pjg
csendes újonc
-
aszamóca
aktív tag
Végignéztem 15oldalnyit, a közelébe nincs kialakítás, erőteljesség, beállítási lehetőség szempontjából egy sem a kérdésesnek. Na mindegy, majd ha összejön több minden tőlük, akkor rendelek ezt is.
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Sajna tönkrement a marógépem. Mivel szülinapom van, ezért beruháznék egyre. Nekem csak hobbyzásra kell. Eddig el voltam egy lidl-ben kapható felsőmaróval. Nem volt egy erőgép, de ennek legalább nem lötyögött a szára mint a zöld bosch, BD, Ryobi gépeknek.
Sajna a keret most is csak 40K (ez a teteje). Ezért az árért nagyon nem kapni jó minőségű használt iparit sem. És mivel szeretem az új dolgokat, ezért beruháznék erre.
Egyszer már kérdeztem ezt a jószágot itt a fórumon, de akkor még nem volt vele tapasztalat. Próbáltam rákeresni, de nem találtam vele kapcsolatos bejegyzéseket. Szóval máig akciós ez a készülék és kérdés, hogy megéri e az árát vagy van jobb lehetőség. Általában fenyővel dolgozom néha kőris és beépíteném asztal alá.
Segítséget előre is köszönöm. -
GoTi
újonc
Sziasztok.
Valaki tudja-e, hogy hol tudnék ilyen adagoló pisztolyt beszerezni:
[pisztoly]
és hozzá való élfelhordó fuvókát.
Úgy néz ki táblásitanom kell pár száz négyzetméter 10 cm-es 20-as deszkat. Flakonból lassú lenne ragasztózni. Hengerelni nem tudom, nem egyforma szélesek a deszkák. Sajna a gyári készülékre nincs most 200 eFt-om. De egy kukta némi levegő tömlő meg egy ilyen pisztoly, fuvóka tökéletesen megfelelne a célnak.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz angelside77 #36425 üzenetére
Ez egy elég olcs pántnak tűnik valószínű ebből adódik a gond.
Az utolsó videó mond a legtöbbet ott látszik ahogy ugrik az ajtó.
Első körbe nézd meg hogy az ajón lévő pántrészek tengelytávolsága azonos e a dobozon lévő részek tengelytávolságával.
Nagy valószínűséggel passzolni fog, de azért érdemes megnézni hátha ott feszül valami. Ezen túl nézd meg hogy minden távolság mindkét pántnák egyforma-e.
A felső pántnál us ugrik egyet?
Azt is megnézheted hogyha leveszed az ajtót és nyitod csukod a pántot akkor mit csinál. 500,--ért amúgy cserélhető mindkét pánt normálisra ha nem jutsz dűlőre vele. -
GeriCool
aktív tag
Köszönöm a biztató szavakat. Megrendeltem. Majd jövőhéten megyek érte.
-
aszamóca
aktív tag
Jó huszonvalahány éve készítettem egy ilyen fázishasításos elven működő szabályzó egységet az akkor még Bécsből hozott dekopírfűrészemhez, Nos, azóta a szekrény aljában pihen. Az a gond ezekkel hogy nem konstans értéken tartják a fordulatot a terhelés hatására. Akár le is állhatnak alacsony fordulatnál. Ahhoz hogy a terhelés hatására ne csökkenjen a fordulat, komolyabb elektronika- szenzor felépítés kell, ráadásul ezt nehézkes beszerelni közvetlen a gépbe. Ha pedig külső egységként készíted el, az nagymértékben csökkenti a komfortérzetet, használhatóságot.
[ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Szeretnek itthonra barkacs hasznalatra gervagot(?) venni.
Kisebb nagyobb fadarabokat szeretnek meretre vagni. Kb 50x50 - 100x100 gerendak derekszogu levagasa, deszkak leszabasa maximum kb 30x200-300mm meretig.A gervago megfelel erre a celra?
Milyet (es hol) erdemes venni kb 50e Ft kerettel?Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője