Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
válasz toM517 #36801 üzenetére
Jön akkor a sablon szöveg, milyen felhasználói szinten akarsz velük dolgozni?
Egy otthoni, átlagos munkára bőven elég lesz. A behajtó már súrolja az iparban használatos szintet.
De árban van jobb is, pl, a Makita, Hitachi akciókat tart, mondjuk nem Li-i-os akksik, de attól még jó pár évig bírni fogják.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
toM517
aktív tag
válasz #05304832 #36803 üzenetére
Sziasztok!
Koszonom a valaszokat! Jogos a kerdes!
Jelenleg otthoni, barkacs celokra hasznalnam, de epp most iratkoztam be egy asztalos kepzesre, remelhetoleg a jovoben tobbet is fogom hasznalni, napi szinten. Azert gondltam erre az akkus-utvefurora, mert neha egy lyukat a falba is furnek.
Melyek azok az ipari eszkozok, amelyeket ajanlanatok ezekkel szemben? Az 5 ev garancia nagyonvonz, kerdes mennyire jo az Aldi garancia ugyintezese ezen termekek eseteben, valakinek tapasztalat?Volna lehetosegem venni egy Bosch PSR 1440 Li-2 is 30000 Ft-ert. Szinten uj 2 ev garis. Ez meg barkacs kategoria gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Drebil
csendes tag
Urak, rém egyszerű (vagy nem?) kérdéssel fordulok felétek: Ki milyen vésőélezési technikára esküszik, és mivel? Én kezdőként kérdezem, de lehet hogy másokat is érdekelhet.
-
Winner_hun
titán
-
bim
veterán
válasz #05304832 #36800 üzenetére
Igen az vagyok, de szerintem az adott esetben nem mérvadó. Nagyobb keresztmetszetű fát nem lehet olyan géppel jól megmunkálni ami nem robusztus. Mi szinte csak azokkal az átmérőkkel dolgozunk aminek súlya van és hosszú. Körülményeink soha nem mondható ideálisnak és a gépekben ha nincs megfelelő anyag akkor könnyen vetemednek és tőrnek.
Nyilván egy parkettát körbeszegélyezni én sem viszem el a nagy gépemet arra van egy kisebb ami "csak" 75x300-at ér át. -
toM517
aktív tag
válasz #05304832 #36816 üzenetére
Végül egy forumtars hozzaszolasa alapján egy Parkside gépet vettem 15000 forintért, emelle meg egy utvefurot 6000ert. Egyértelműen barkács kategória ez is, de fúrni falba csak ritkán szoktam, az akkus fúró meg ennyiert teljesen jó, 3ev gari van ere is. Li ion 20v akksi. Az anyag használat nem a legkifinomultabb, de ezt legalább nem fogom sajnálni
-
AndrewBlase
senior tag
válasz #05304832 #36818 üzenetére
Banyek! Ha nem mondod, fel sem tűnik! Pedig 12 percet már "sikerült megnézni" a videóból.
Nekem "csak" a kisujjam hibádzik, amitől "csak" a markom kisebb, és nem tudom a fülemet piszkálni vele. Viszont remekül "el tudom rejteni" az orromban a (nemlétező) ujjamat.
Miért mindig én???
-
Drebil
csendes tag
válasz Winner_hun #36814 üzenetére
Köszi szépen, ez korrekt. Láttam már Hauch kartárs néhány videóját, ért hozzá. (Jó hogy nem ujjatlan pólóban volt)
-
dr.ac
csendes tag
Egy debil kérdés:
Az asztalos gyorsszorító pofáinak teljesen párhuzamosnak illik lenni, vagy van benne ráció, ha alapból csak a külső végük ér össze, befelé meg egy kicsit széttartanak?
Vagy úgy is feltehetném a kérdést, hogy a tescós sárga szorító az használható, vagy selejt? -
Soká
senior tag
válasz toM517 #36825 üzenetére
Az állványos fúróról meg nem esett szó, pedig az megéri a 26.000Ft-ot, legalábbis ezt másutt nem kapod meg ennyiért. És ez az 500W-os, másutt 350W-os motorral árulják. nyilván meg sem közelíti egy állványos ipari fúró stabilitását, de azért hobbi szinten teljesen jó. Fához meg főleg. A kis löketmélységét szokták keveselni.
Ennek a fúrógépnek természetesen nincs sok köze a Workozone-hoz, csak a matricától az.Az akkus gépek új vonal az Aldinál, ezek áruk alapján már profinak illene lenniük. Az 5 év is elgondolkodtató, melyik profi mer ilyet bevállalni? Az Aldi/Lidl garanciájára nem szoktak panaszkodni, általában cseregaranciát működtetnek, ami elég kellemes. Ha nem velem történik meg el sem hiszem: megállt a Parkside dekopírom, felhívtam a szervizt, másnap házhoz jöttek(!!!!) elvitték, pár nap múlva hoztak egy újat. Nem mondom el, hogy mondjuk metabóéknál ez hogyan zajlik... (az egyéves garanciával...)
-
toM517
aktív tag
Szia, köszönöm az asztali fúrót egyelőre jegelem, csak a lehetőség tűnt jónak, de nincs egyelőre szükségem rá így inkább másba ruhaznek be. Nagyobb szükségem volna viszont egy felsőmaróra. Kineztem a Lidl Dec 8tol akciós 13000Ft-os gépét(http://tinyurl.com/j3xopu2). De erről sok információ nincs a neten. Erről valakinek tapasztalata? Alapvető feladatokra használnám. Nem nagyon tudom még a magyar megfelelőjét a feladatoknak. Lenne egy lap aminek a két oldalára kis valyatokat szeretnék kialakitani, ahogy ezen a képen van: http://tinyurl.com/hdggaeh
Elnézést, mobilról nem enged linkelni. Ehhez elegendő egy sima változtatható magasságú maró, mint ez a Parkside?[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
hramon94
tag
Én megnéztem ma az Aldiba a Workzone lapostipli marót. Nem vettem meg, nem győzött meg hogy lötyög a sín ezáltal kizártnak tartom hogy pontosan lehet vele dolgozni.
-
aszamóca
aktív tag
-
aszamóca
aktív tag
Megjött. Még ismerkedünk. Egy órát már eltököltem a beállítások pontosítgatásával, mert gyárilag semmi nincs beállítva toppra. A vágásképe viszont tükörfelület, bár nem a promozott sárga-festékes lappal szállítják.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
aszamóca
aktív tag
válasz zoli03 #36842 üzenetére
Mert ilyen esetben levásárolhatod az árat, de a pénzt nem adják vissza. Az Aldiban legalábbis ezt mondta az eladó, mikor a pneus ütvefúrót vettem. Lidlben ott már láttam olyat hogy visszaadták az ipse pénzét, mert nem azt vette amit gondolt. De nem ésszerűbb volna egyet kicsomagolva megnézhetővé tenni, mint köröket futni ezért? Én mondjuk a vásárlói oldalt képviselem, nem az eladóét.
[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
csmat
senior tag
válasz hramon94 #36838 üzenetére
Én is azon gondolkozom, hogy elhozok egy aldist, még egy lidlöst és összehasonlító
Amúgy vettem egy parkside dekopirt, vágtam vele összesen, kb 4 métert 10 és 18 ás fenyőt, eddig még vagyok elégedve vele. Nem érzem jelentősen rosszabbnak, a 13 év körüli metabo nál. Jó kis játék a lézer, a LED is egész használható, ja még jó a szerszám nélküli lapcsere, (ilyenek a metabón nincsenek). Az első 1-2 órában éreztem a fűrész feletti burkolatok, hogy kicsit langyosabb
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy excentercsiszolót.
Ezt néztem ki.
Mi a véleményetek róla,vagy mást ajánlanátok? -
aszamóca
aktív tag
válasz zoli03 #36848 üzenetére
Nekem ezt mondta az Aldis eladó. De lényegtelen is ez a rész. Kissé furcsa nekem, ahogy toleráljátok ezt az eladási módot. Ha nem nézhetem meg, nem próbálhatom ki, de visszavihetem, és visszakapom az árát, ez közel sem egy felhasználóbarát hozzáállás a kereskedelmi hálózat részéről. Nekem pl. ez húsz kilométert, és többletkiadást, időt jelent, ami egyszerűen megspórolható lenne. Egyébként egyre többet látom, hogy állnak át a fogyasztók a multik pártjára, saját érdekeik háttérbe szorítása árán is. Érdekes....
-
Soká
senior tag
válasz aszamóca #36849 üzenetére
Ez egy bonyolult kérdés. Igazából a két félen múlik. Vagyis nem csak a bolton. Én is vásárló vagyok, de látom, hogy a kedves vásárlótársaim milyen barom módjára tudnak viselkedni és ezt még én is nehezen viselem. Sokszor látom, hogy ugyanabból a termékből több is ki van bontva, ráadásul vandál módon bontanak és azt is látom, hogy a felbontott dobozokból gyakran hiányoznak alkatrészek és sejtem, hogy mi volt az oka a bontásnak. Amit pedig szétszedtek azt nem is próbálják normálisan visszatenni. Megértem, hogy a bolt "tiltja" a bontogatást.
Miután ezekkel a gépekkel már 5-6 éve ismerkedem, így már nem nagyon kell, hogy kibontsam, tudom mire számíthatok. Kicsit olyan, mint a kenyeret meg a cukrot sem kóstolod meg, mert tudod, hogy mire számíthatsz. És tényleg ott a visszaváltás lehetősége, bár kétségtelen, hogy ez 20km-ről elég nehézkes...Nem akarlak elkeseríteni de egy szerszámboltban sem szívesen bontanak ki neked egy szerszámot, ha az bontatlan. Egy barkácsáruházban is csak az elszántak próbálkoznak azzal, hogy bekapcsolhassanak egy kiállított terméket. Webshopokról meg már ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest