Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikusz77

    tag

    válasz thyeby #3331 üzenetére

    http://www.freud.it/page39b.do?par5q=468&link=oln3q.redirect

    Ezt a lapot vetted. Egyébként létezik 315-ösben is csak gondolom nem tartanak a ritkább méretből. Ők univerzálisnak írják, tehát jó kereszt és hosszvágásra is. Gondolom hosszvágásra kicsit lassú, keresztvágáshoz meg kicsit finomabb is lehetne ( negatív homlokszög, több fog, stb).
    Ennek a lapnak 15 fokos pozitív homlokszöge van. A linkelt képen alul lévő, a fűrészlapot oldalról bemutató ábrán a bal oldali!!! 15 fokos szög a homlokszög. Ha jól emlékszem. Azért írom így, mert a másik "jellemző"szöge is 15 fok a lapkának a rajzon, de annak más a neve.

    Egy negatív lap nem harapja az anyagot, hanem szinte kaparja, nem tud belekapni.

    Nem értem pontosan milyen szoknyáról írsz, de szerintem tévedsz hogy ne lehetne addig élezni míg elfogy a lapka. Szinte kizártnak tartom.
    Szerintem nem úgy van ahogy írod, ha sok a fog, és olyan a fogazás hogy kevés anyagot választ le (kicsi, esetleg negatív homlokszög) akkor az jobban fog melegedni, mint egy harapós lap, és a gép is jobban erőlködik. A másik lapoddal akkor más gond lehetett vagy gagyi volt, vagy életlen, vagy mindkettő. Vagy a hasítóékkel volt gond.
    Egy "finomabb" lap -szerintem- jobban leterheli a gépet mint egy durva, hosszvágó lap.
    De ha nem így van javítsatok ki.

    Szerintem ezzel pont olyat vettél ami neked hosszvágásra kell.
    Alkalmas hosszvágásra, még nem éget, de kicsit lassú arra, viszont cserébe szép a vágásfelület, és keresztvágásra is jó -csak oda kicsit "durva".

Új hozzászólás Aktív témák