Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz thyeby #3315 üzenetére

    Igen , ismerős a Freud márka és szinte írhatom hogy az egyik legjobb itt az országban , ezüsttel bevont azért hogy ne tapadjon rá az égett faforgács és csökkenti a vágáskor a visszatülemkedő fa és a fűrészlap közötti súrlódást pl ugye nyár és egyéb hasonló puhafánál A te esetedben a bükknél ilen gond nincs és ugye zajcsillapított ahogy látom . Amúgy azért ilyen "drága" mert nagyobbak a vídialapkák így többször élezhetőek és sűrűbb a vídialapka szemcséje így éltartóbb is . Ha teheted érdemes tényleg ilyen márkára beruházni mert később visszajön az ára .
    Miskolcon forgalmazzák de többet ugye nem írok mert no reklám .
    Hát hosszvágásra már nem igazán tudnám ajánlani ezt a fogosztást ( lehet vele de kissé lassan ) . Ez már inkább a vegyes használatra való de leginkább keresztvágásra . Ha kimondottan hosszában akarsz vágni akkor átmérő 300mm-nél inkább ilyen Z=28 fog vagy Z=36 fog maximum . Ekkor fogja normálisan vinni az anyagot . Így csak sajna "porol" és csak kis forgácsokban vágja a fát .
    Sajna ami a gépre hivatalosan lenne az átmérő 315mm ez egyedi méret pont ezért csinálják hogy horror áron kapjál rá lapot és csak a gép gyártójától . Általában 50mm-enként emelkednek az átmérők kivéve a kézigépekén ott is egyedi méretek vannak .

    Vikusz77 Pl tudnám javasolni a Pilana tipusú ( Cseh gyártmány ) és ár-teljesítményben az egyik legjobb márka . Ők is forgalmaznak negatív dőlésű gérvágó fűrészlapot . Ugye a negatív fog annyit jelent hogyha oldalról nézed a fogakat akkor kissé hátraállnak a fogak . Ugye itt a fogak alja kap bele jobban az anyagba így kevésbé szakít . Gérvágón jobban javasolt mert ott ugye ingaszerű a vágás az asztali fűrészen pedig ugye vízszintes . Persze vannak negatív dőlésű lapok pl az Alu és műanyagvágásnál de ez már már téma és a fogazás is trapéz-egyenes . Ebben az esetben is pont az a lényeg hogy ne harapjanak annyira a fogak . Persze lehet minden fűrészlapot használni minden gépen csak a vágási minőség nem lesz olyan jó .

    Madmax81 : A holkeres lap is jó de az inkább bútorlapvágásra való elővágó nélküli vágáshoz . Persze sajnos pár táblát bír csak ki elővágó nélkül utána már ehhez is kell elővágó . Ugyanúgy írom hogy lehet vele fát vágni de nem arra van kifejezetten és ha már ilyened van akkor csak keresztvágásra használd mert hosszvágáskor könnyen megéghet a hordozótest aztán utána már használhatatlan lesz .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák