Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
válasz luciferc #15543 üzenetére
Ajtó esetén még egy forgató vektorral kell számolj.Az ajtó tetejének külső ( pánttal átellenes ) (a lap síkjában )enyhén forgatva előre szeretne bukni ( mivel az alsó pánt felőli sarka be van támasztva)
Tehát ahhoz, hogy a gravitációnak engedjen, a legfelső részének a ragasztása lesz megterhelve, és ahogy szakad le, --> egyre tovább, persze az erőkar révén egyre intezívebb terhelést kap a ragasztott ,épp soros,--> kiszakadó része.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #15550 üzenetére
Jah értem.
1 hét után még vkit zavar az a kb. nulla szag?
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #15554 üzenetére
Az ilyennek való a lam. bútorlap, aztán szaglássza meg nézegesse azt.
-
exlepra
tag
Sziasztok,
nem akarok asztalos lenni, csak saját magamnak szeretnék kisebb bútorokat polcokat szépen megcsinálni. Létezik olyan képzés amit munka mellet hétvégén el lehet végezni vagy mondjuk egy jó "öreg róka" aki vállal oktatást hétvégenként?
ex.
-
szender
csendes tag
-
stgellert
aktív tag
Érdekesség
[a fa is elkopik] -
törölt tag
válasz jimy_l #15551 üzenetére
maradnék mindenképp a gyári tömbösített mellett, de az ugye nem elég vastag (10-15 közt szokott lenni), így megerősítés végett tennék hozzá MDF-et. Ennek a folymatnak egyébként mi a becsületes neve?
Ez már csak azért is fontos lenne, mert vmi rejtélyes okból kifolyólag elfogyott minden tömbösített bambusz a magyar kereskedőknéla netről. Így lehet, hogy parkettából kell megoldjam, de azok meg csak 9-10cm szélesek, így mindenképp kell vmi hordozó...
-
szender
csendes tag
-
wrox
őstag
-
exlepra
tag
ütős demo
-
törölt tag
hogy hívják ezt a fajta eszterga tokmányt, amit rátesz a munkadarabra 2:45-nél?
http://www.youtube.com/watch?v=_JznYoG_MkM&feature=relmfu -
Rohamkukac
csendes tag
válasz #22145024 #15582 üzenetére
Ez jobban hasonlit hozzá (1, 2 kép)
A széles pofa fevesebb nyomot hagy az anyagban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rohamkukac #15584 üzenetére
Winner_hun,
Amit linkeltél, azok inkább fémipariak ( )Rohamkukac,
Köszi, ez lesz az. A becsületes neve ezek szerint: "négypofás központosító tokmány"---
A video nagyon brutál. Amióta megmartam a saját ujjamat, azóta én is óvatosabb duhaj vagyok[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.
és tényleg! =)A másik :ma találtam egy nagyon hercig szökőkutat a körúton
-
luciferc
őstag
Keresgettem rejtett fiókcsúszókat csillapított behúzással, és találtam ugye a Blumot (sokat nem kellett keresni), meg egy Forestet (ami ránézésre a Blum koppintása), de mindkettő csak 16mm-es oldalfalat enged max. Van valakinek tapasztalata, 18-as laminált lap sehogy nem használható, vagy megoldható túl nagy buherálás nélkül? Szeretném, ha a fiók oldala is olyan lenne, mint a front.
-
szender
csendes tag
Egy tavaly rangos díjat nyert szék. Szép munka igaz?
-
mdk01
addikt
válasz luciferc #15589 üzenetére
Vissza kell falcolni azt a 12-15mm-t ami a fenék alatt van 16mm-re(oldallapot) és a fiók belméretnél nem 21mm-rel kell számolni amit a BLUM ajánl, hanem 23mm-rel vagy amennyivel visszafalcoltad a fenék alatti részt.
Ha nem érthető rajzolok, de menni fog sztem.[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
Érthető, erre gondoltam én is. Csak titkon reménykedtem, hogy azért befér az a 18mm.
Kissé butus kérdés, de hát ettől amatőr az amatőr, nem tanulta és nem is csinálta még: házilag amatőrnek mivel a legkönnyebb/ajánlott falcolnia bútorlapot. Gondolva a laminálás kitörésére is.
-
mdk01
addikt
válasz luciferc #15593 üzenetére
Megcsinálhatod 18mm-re is, de a 3,5mm-es csavar feje már hozzáérhet az oldalhoz, mert annyira közel van. 3mm-es csavarral még nem próbáltam de azzal még jó lehet.
Ha erre a falcolásra gondolsz akkor itt a fólia/vagy semmi sincs alul így ott nem szaggat.
Ha lapra akarsz falcolni/nútolni azt úgy szoktam kevésbé látszó helyeken hogy van egy körfűrészlapom ami bútorlapra való. Olyanok fogainak a szöge, meg a darabszáma és azzal elég szépen lehet lamináltot is vágni elővágó nélkül. Kicsit kitöri de elhúzom papírral és kész. Viszont ezt csak pár méteren szoktam így, ha többet kell (20-50fm) akkor elviszem az ismerősömhöz ahol lapszabász gépen elővágóval pik-pakk lehet szépen falcolni. Ha pedig nagyon szépet kell falcolni és keveset akkor meg van egy egyenes élű 8mm-es cserelapkás felsőmaró késem ami tökéletes élt csinál.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz luciferc #15595 üzenetére
A felsőmaróval bármelyiket meglehet csinálni csak kicsit lassabb, költségesebb de szebb.
Attól függ hogy melyiket használom, hogy mit kell csinálni.Nem értem mi a bonyolult a falcoláson. Bevágod lapról, aztán élről, vagy fordítva.
Mit szeretnél közelítsük onnan a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
shaft72
tag
Remélem követitek, amit Bari művel, mert ez szerintem az Asztalos klub lakóit is elismerő csettintésre készteti
-
thyeby
őstag
válasz luciferc #15597 üzenetére
Élről egy magasabb steller kell, vagy meg kurvabiztos kéz. Mondjuk egy szekrényajtót nem jó körfűrésszel megoldani, de egy fiók gyorsan megy. Ha pontos a körfűrészed, akkor észre sem lehet venni, hogy melyik készült marógéppel, és melyik fűrésszel?
Matthias-t ha nézegeted, ott láthatsz fiókkészítést tisztán körfűrésszel - precíz kalodával akár sorozatban is gyártható így.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest