Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5 Pro teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaumba
csendes tag
A szerződéstől jogom van állítólag elállni, mivel hibás a teljesítés, sőt megtévesztés is lehet a más milyen beépített gépek miatt, diszkontálni akarom az árat remélem meg tudok vele egyezni. A cég a hűség városában dolgozik, óvatosságból ( hajlamos visszanyalni a fagyi kis hazánkban) nem publikálnám a nevét, de privátban szívesen annak aki kéri.
-
mdk01
addikt
válasz Márton111 #15200 üzenetére
Olcsóbb szerelvényt nem vagy köteles elfogadni , nem ez lett kialkudva!
Igen.
Pár évvel ezelőtt is volt itt vki ilyen árajánlatos kérdéssel és akkor is azt ajánlottam hogy érdemes minden céggel leíratni, hogy milyen anyagokat és vasalatokat tartalmaz az árajánlat, mert egy átlag konyhai árajánlatnál 100-200k különbség is lehet az árajánlatok között és a megrendelők 80%-át csak az ár érdekli az már nem hogy az mit tartalmaz.
Gaumba próbált odafigyelni, de a bizalma áldozata lett. -
Rohamkukac
csendes tag
válasz Gaumba #15201 üzenetére
Ha kifizetted a teljes árat, már nem sok mindent tehetsz. Ha ilyen rafinált hátulról jövős, arra nem igen lehet hatni.
Max. ha adott munkaleirást, szerzödés és ha abban nincs feltüntetve hogy különbözö elejüek lesznek a munkalapok, akkor arra hivatkozhatsz. Meg hogy nem a lapok mélységétöl függ a lekerekités milyensége. Megtévesztett és ezért fizetted ki az árát. (ezt mondhatod)
Egy per inditása megint csak pénzbe kerül neked plusz az idegölés. De reméljük meg tudsz vele egyezni. Vagy kicserél dolgokat, vagy kifizeti a javitásokat.[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz Márton111 #15200 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek!
Vékonyka konyhába gondolkoztunk valami zárt (üveg/flakon/doboz) italos tárolón.
Kb 1,2m széles közlekedő hely van szabadon, ide egy vékony (25cm) állítva 2 sor üveg tárolására elégséges fiókos szekrényt (40-50 cm széles) szeretnénk a falhoz állítani. 3 vagy 4 egymás feletti fiókkal.Két gondolatunk volt, de épp azért írok, hátha kapunk ötletként valami jobbat vagy egyáltalán meg lehet-e valósítani bármelyiket is:
- Cipős szekrény jellegű kihajtható tárolókkal, ez ami szinte mindenhol előfordul, ránézésre 30fokig dönthető előlap amire rá van szerelve maga a tartó szerkezet. Az ott használt vékonyka műanyagok biztos nem viselnék el rövid távon sem, így vagy bútorlapra vagy fémre gondolnánk a belső szerkezetre is.
- Fiókos szekrénnyel és teljes kihúzású 250mmes fióksínnel. Flakonokra 9-13cm-t mértünk így a 2 sor bőven kijönne, és nem lépjük túl a 40kgos sínterhelés felét sem.Mind a két megoldásra van pro kontra érvünk, így inkább a megvalósíthatóság lenne amit nem tudunk. Az első verzióban, ha kihajtjuk az egész tartalmat úgy jobban lehet benne keresni, a másodiknál viszont egyszerűbb a szerkezet.
Mivel jelentősebb súly nyomja szét az oldalfalakat úgy azokat mivel lehetne merevíteni? Gondolom valami fém rúd, de nem tudom a nevét. Hátulra nem raknánk teljes bútorlapot a relatíve szűkös hely miatt inkább csak hátfalat, így valami belső merevítést alkalmaznánk.Szerintetek életképes bármelyik ötlet is, avagy tudtok valami jobbat ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz shaft72 #15207 üzenetére
Eddig nem gondolkoztam, mert a második sort nehezebb látni. Illetve a tolóajtó szerkezet kétszer vastagabb mint a fióké, bár azt nem kell kihúzni.
Persze minden csak szokás kérdése, pl lehet tárolni alul azokat amiből több van, és akkor tudni mi van hátul, feljegyzem a lehetőségek mellé
-
Márton111
aktív tag
válasz t..janos #15206 üzenetére
Üdv János !
Én fiókokkal csinálnám meg , nem billentenék meg 20kg súlyú teli üvegpalackot.
A fiókok közé tehetsz elválasztó panelt telibe, ez merevíti az oldalakat , vagy tehetsz helytakarékos fémrúd merevítést erősen berögzítve.
A fiókelőket, és hátakat erős acéllemezből ,L alakra meghajlítva, ezen át csavarozhatod a feneket ,úgy hogy az L lemez rövidebb szára alul ,a fenéklap alatt (a felső részét pedig merevítésnek 2cm-re vissz hajtva)(festékkel leszórva),a feneket és oldalakat 18-as bútorlapból készíteném, így mélységre nyersz kb 30-35mm-t .A bútorajtók eltakarják a lemez fiókelőket.
A fiókba tehetsz berögzített keresztosztót , (akár fémből ) így merevíted a lemez elő, és hátlapot.[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Bútorra ráépíthető mosdó (ilyen jellegű, csak nem kerek, hanem szögletes) alá szeretnék házilag egy szekrényt csinálni.
Ilyesmi csapozó sablonom van, ezt tudom használni, csináltam már vele pár kisebb bútort.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami speciális szempont, amit figyelembe kell venni a mosdó alatti szekrény, illetve egyéb fürdőszoba bútorok készítésekor? (Gondolok itt a víz és a pára hatására, amivel más bútoroknál eddig nem kellett számolnom...)
köszi előre is,
Petya[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
mdk01
addikt
válasz _Petya_ #15211 üzenetére
Annyit tehetsz ha sima bútorlapból készíted hogy vagy bekensz vízálló ragasztóval MINDEN nem látszó élt amivel egy vékony műanyag vízzáró réteget képezel az éleken, vagy MINDEN nem látszó élt is lezáratsz 0,4-es ABS élzáróval aminek kb. ugyanaz a lényege csak kicsit költségesebb viszont nem kell várni 24órát mire megszilárdul.
A szilót nem ajánlom, mert nem lehet olyan vékonyan felvinni mint a faragasztót, drágább, legalább olyan lassan szárad(vagy lassabban mint a faragasztó) és nem szívódik be a rostokba csak a felületen lenne és stb.
Hirtelen ennyi. -
mdk01
addikt
válasz _Petya_ #15213 üzenetére
Hát oda az élekre tudsz rakni ugye vízálló faragasztót egyszer, másszor pedig a bútorlap mosdókagyló találkozásához pedig a Mapei vmilyen szinű fugázó szilóját.
Az a bajom ezekkel a szaniter szilokkal amit ajánlottak itt is hogy én abból még olyat ami valóban(!) nem penészedik be még nem láttam. A Ravak gyári szilója az állítólag ilyen a Mapei fugázó szilója meg biztosan ilyen ezt tapasztaltam.
Most felmerül a kérdés hogy egy olyan helyre mint a mosdó bútorlap találkozása ahol nem éri állandóan a víz, nem úgy mint egy kádnál vagy kabinnál mennyire van szükség a 2x annyiba(2500,-) kerülő fogázó szilóra nem tudom, de én biztosra mennék pláne ha mondjuk amúgy is kell venni vmilyet ami ráadásul jó a kagylóhoz is.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz t..janos #15216 üzenetére
Hmm , lehet hogy jobban jársz ha függőlegesen is kettéosztod a szekrényedet egy válaszfallal, így egy fiók, fele olyan széles lesz,és fele súly terheli, igaz ettől helyet veszítesz, meg több munka , meg anyag megy bele , de a használati értéke növekszik.könnyebben kezelhető lesz, és nem fog szétoppanni olyan könnyen.
A palack , ha üvegből van ,akkor flaskónként fél kg, csak a göngyöleg súlya x 20-30 = 10- 15 kg....[ Szerkesztve ]
-
gabi9107
csendes tag
Valaki tud segíteni
Szeretnék csinálni 3db virágládát 40x20x15 miböl kéne csinálni??
-
zonusz
aktív tag
Az én kérdésem is hasonló, csak konyhaszekrényre vonatkozik. 19 mm-es furnérozott lécbetétes, faforgács, MDF? Esetleg az alsó szekrények valami egyszerűbb kivitelben és a felsőket, ahol lényegében nagyobb a látható felület azt más anyagból? Az élzáráson is töröm a fejem. A vasalható nagyon nem szimpi, arra gondoltam keményfa lenne a jó, ragasztva . Lehet ilyen méretben kapni valahol, vagy az csináltatni kellene?
Éllécet már találtam is (gugli jó barátod)[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz gabi9107 #15218 üzenetére
Ha van némi asztalos tudásod, akkor akácfa - az elég sokáig bírja, és könnyen hozzáférhető fafaj. A mamámnak a balkonra mezei lucból csináltam vagy tíz éve és még bírja, de: Lazúrral védtem, és ami fontosabb, nem abba van a föld, hanem egy belerakott műanyag ládában.
Nemrég kiástam a kertben egy akác oszlopot, ami vagy húsz éve föld alatt volt már. És nem láttam rajta korhadást, még jó masszív volt.Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
-
zonusz
aktív tag
válasz Winner_hun #15226 üzenetére
Nem van sok pénzem... (felesleges meg egyáltalán nem)
[ Szerkesztve ]
-
shaft72
tag
válasz zonusz #15227 üzenetére
Ahogy tanult kollégám mondta: bútorlap, akár fehér is, ha nem zavar, az a legolcsóbb, az élzárást meg kérd a front színéhez. Front is mehet bútorlapból, egy jobb minta 2-es élzárással, króm fogantyúkkal jól és modernül tud kinézni.
Korpuszt érdemes lehet akár az Ikeában is nézni, ha nem zavar az élzárás minősége, mert azt az árat még anyagáron sem lehet kihozni a lapszabászatban.
[ Szerkesztve ]
-
shaft72
tag
válasz Winner_hun #15229 üzenetére
Jó - az AKCIÓS a legolcsóbb
-
zonusz
aktív tag
Köszi!
-
shaft72
tag
válasz Winner_hun #15231 üzenetére
Nálatok lehet.
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz Winner_hun #15231 üzenetére
Fehér bútorlap 280x207 brut. - 9300 ft. Ha van ennél ócsóbb, lecsapnék rá, mert pont öregcseri lappal dolgoznék. Persze csak ha itt Pesten van.
Köszi! -
Márton111
aktív tag
válasz shaft72 #15228 üzenetére
Svéd csodabútor :Se az élzárás minősége nem jó rajta , sem az összeépítés tartóssága ( most megyek összetiplizni egy ilyen svéd gyári csodabútort ami szétjön...)
De 4 db csavar fog össze egy szekrényt , az hogy versenyezhetne strapabíróságban (minimum) 12 db lamellókeksszel , (de inkább több)amit beragasztok...?
Nincs akkora felülete, a nyomorult kevés, és kicsi csavarnak ,amin rendesen megkapaszkodhatna ,azért törik ki a lamiforgácslap.
Én, a helyszínnek,és megrendelőmnek megfelelő pontos méretre készítem , 2mm-es ABS élzárással , anyagból ,
jó minőségben
összeszerelve,
kiszállítva - annyiért ,amennyibe annak kerül a bútor - aki időt áldozva elmegy megveszi hazaszállítja , összerakja, aztán szétesik ,meg leválik az élfólia,
és nem használja ki a helyet , mert a gyári sablonelemek nem tudják a lakberendezés kis finom nüanszait kiszolgálni ,amit én igen .[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
Elzarasrol jut eszembe, itt a cegnel amikor elöször kellett dolgoznom a Felder lapszabasz gepen, akkor epp csak beinditani tudtam. Minden digitalis ezen a gepen. A vezetövonalzo beallitasat erintökepernyon kell beirni, es motor teszi a helyere, csakugy mint a furszlap magassagi es szögbeallitasat, az elövago ba vagy kiiktatasat.
A kocsin a hosszmeretet kezzel kell tologatni, de ott is digitalis a kijelzes, es van tized mm-es finomallitasi lehetöseg.
Van meg egy jopar program a gepen, de ezeket inkabb nem is feszegetem egyelöre. Pl. be lehet programozni elöre a kulönbözö muveleti sorrendeket, meg hasonloak.
Ami ma fura volt, jött a ceghez egy idösebb asztalos a lapszabasz es az elzaro gepen dolgozott egy kicsit. Volt vele egy kb 18 eves srac, es ö allitotta be a gepen a mereteket. Nekem ugy tunt, az idösebb nem ertett hozza. Talan a suliban tanitjak a kölköket a modern technologiakra.
Amugy most erzem igazan annak a hianyat, hogy szinte soha nem dolgoztam modern nagy gepekkel felszerelt mühelyben. Na de itt legalabb van ra mod tanulni. Kezi gepek hasznalataban szerintem verek itt mindenkit, de a modern dolgokban van mit tanulnom.A szinten Felder elzaro gepet mar tudom hasznalni, de a szerszam finom beallitasait egyelöre hanyagolom, bar az lehet hogy mar nem is asztalos feladat.
Van egy dög nagy SCM 5,5 KW-os marogep, ma azon dolgoztam eleg sokat, igen csak jo is gep ez is. Ezen is minden motoros es digitalis allitasu. Elöször ezen is kerestem az allito tekerentyuket, de hiaba.
Na bocs a szoszatyarsagert. -
shaft72
tag
válasz Márton111 #15235 üzenetére
Nem nekem kell magyarázni, hanem a "mindent a lehető legolcsóbban és még annál is olcsóbban" hozzáállású embereknek
Páran azt várják, hogy a csináltatott bútor olcsóbb legyen, mint amit boltban vesznek meg. Holott olcsóbb eleve nem lehet, sőt drágábbra fog kijönni, viszont a minőség meg sokkal jobb, ha a mester odateszi magát. Aztán van a másik réteg, aki olcsón, szart gyárt, és ez által se ő nem jár jól, se a vásárló, aki elkeseredésében majd megy az Ikeába. -
-
Armahun
addikt
válasz Rohamkukac #15238 üzenetére
Az ikeás bútorlapok zömén meg csak papír van...
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Márton111
aktív tag
-
Winner_hun
titán
válasz Márton111 #15240 üzenetére
Hogy csinálsz meg egy sorozatban gyártott bútort olcsóbban? Volt már nem egyszer hogy hasonlót kellett csinálni mint ami a boltba van kis eltéréssel, esetleg más mérettel. Amit a boltban meg lehetett kapni pl. 50k-ért akkor nekem kijött csak a bútorlapra 40k. Élzárás meg vasalások meg minden nélkül. A 2-es ABS meg nem is a legolcsóbb fajta. Ez amit leírtál egy marketingdumának elmegy Ez a folyamatos önfényezés biztos hogy nem kompenzál semmit?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
shaft72
tag
válasz Winner_hun #15241 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy hosszú távon olcsóbb, amit csinál.
Persze az emberek nem így gondolkoznak, csak az aktuális árat nézik.
-
mdk01
addikt
válasz shaft72 #15242 üzenetére
Sztem úgy sem jön ki jobban.
Kár sztem belemenni ebbe a vitába(én nem megyek Ti meg ahogy gondoljátok), mert teljesen más szemmel látjuk a bútorok minőségét mint egy laikus.
Soktól függ kinek mi éri meg.Márton: Ha neked az a célod hogy keressél is a bútorokon és tudjál fejlődni akkor eleve nem bírod megcsinálni ugyanazt a bútort, ugyanannyi pénzért jobb minőségbe. De mondom mégegyszer ha az a célod hogy fejlődj és megélj belőle, mert ha csak azért dolgozol hogy bebizonyítsd magadnak hogy csak azért is neked van igazad az más, úgy tud működni a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz shaft72 #15242 üzenetére
Részben igazad van,az általam készített bútor hosszútávon olcsóbb, a svédnél ,de rövidtávon is,mert én a jobb minőség - mellett - több szolgáltatást adok - az áraimban benne vannak - kiszállítás,összeszerelve, helyszíni beállítás,kirögzítés,(ha kell utólagos alakítás, csőhelykivágás,stb,mosogatóhely,stb)5év,garancia,erre lehet is...
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Sanyabá #15246 üzenetére
Anno(2007) anyukám születésnapjára bementem a megyei könyvtárba lefénymásolni a születése napján kiadott hírlapokat stb.
Elkezdtem olvasni(belemerültem) a 1957-es újságokat és mintha az aznapi újságot olvastam volna.
-Xar a termés
-a kormány ezt ígérte az ígérte
-támogatások megszüntetése
-új adók bevezetése
-stb.Mindig ugyanazok a gondok csak mások a szereplők ezért tűnik újnak.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest