Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    Elzarasrol jut eszembe, itt a cegnel amikor elöször kellett dolgoznom a Felder lapszabasz gepen, akkor epp csak beinditani tudtam. Minden digitalis ezen a gepen. A vezetövonalzo beallitasat erintökepernyon kell beirni, es motor teszi a helyere, csakugy mint a furszlap magassagi es szögbeallitasat, az elövago ba vagy kiiktatasat.
    A kocsin a hosszmeretet kezzel kell tologatni, de ott is digitalis a kijelzes, es van tized mm-es finomallitasi lehetöseg.
    Van meg egy jopar program a gepen, de ezeket inkabb nem is feszegetem egyelöre. Pl. be lehet programozni elöre a kulönbözö muveleti sorrendeket, meg hasonloak.
    Ami ma fura volt, jött a ceghez egy idösebb asztalos a lapszabasz es az elzaro gepen dolgozott egy kicsit. Volt vele egy kb 18 eves srac, es ö allitotta be a gepen a mereteket. Nekem ugy tunt, az idösebb nem ertett hozza. Talan a suliban tanitjak a kölköket a modern technologiakra.
    Amugy most erzem igazan annak a hianyat, hogy szinte soha nem dolgoztam modern nagy gepekkel felszerelt mühelyben. Na de itt legalabb van ra mod tanulni. Kezi gepek hasznalataban szerintem verek itt mindenkit, de a modern dolgokban van mit tanulnom.

    A szinten Felder elzaro gepet mar tudom hasznalni, de a szerszam finom beallitasait egyelöre hanyagolom, bar az lehet hogy mar nem is asztalos feladat.

    Van egy dög nagy SCM 5,5 KW-os marogep, ma azon dolgoztam eleg sokat, igen csak jo is gep ez is. Ezen is minden motoros es digitalis allitasu. Elöször ezen is kerestem az allito tekerentyuket, de hiaba. :)
    Na bocs a szoszatyarsagert.

Új hozzászólás Aktív témák