Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Aryes #15998 üzenetére

    Hát miben szeretnéd, ha nem C-ben?

    Pl.: Hé ardu! Új program. Ha belépek a nappaliba kapcsold föl a villanyt, ha kimegyek, akkor várj 10 másodpercet és kapcsold le ha nem lépett be addig senki. :)

    Régebben törpöltem rajta, hogy lehetne megoldani, hogy abszolút képzetlen emberek is tudjanak programot írni. Nekem a futásidejű értelmező ugrott be, de jó lehet a pc-n fordítás is. A lényeg, hogy a program emberközeli módon legyen írható, egy elektromos ember összeállítja a hw-t, legyen egy hozzárendelő táblázat, ami a hw elemeknek nevet ad (csengő, lámpa-nappali, lámpa-konyha stb.), ezekhez a megfelelő portok legyenek hozzárendelve, és ezután a user írhatja a programot, mikor mi kapcsoljon be vagy ki és milyen feltételek együttállása esetén. Ebből aztán vagy a pc-n futó fordító állít elő futtatható kódot, vagy az arduinon futó értelmező hajtja végre az utasításokat.
    Az elektronikát is lehetne valami modulos módszerrel egyszerűsíteni, házilag összerakhatóvá tenni, csak a hozzárendelések lennének az átlagembernek bonyolultak.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák