Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz atesss #13025 üzenetére

    Amikor kellett ilyen modul, mindig olyan verziókat szereztem be, amelyekhez járt tekercsantenna is (STX/SRX-882), szintén az Ali-ról. Mellesleg jobban elhelyezett, normálisabb antennával azért többre is képesek, mint ezekkel a vacak tekercsekkel, bár néhány méterre lényegtelen.
    Az az RXB12 modul csak receiver, vagyis vevő. Mindenképp érdemes párban venni Rx-Tx modulokat, mert úgy egyrészt általában olcsóbbak, másrészt akkor nem lesznek gondok a kompatibilitással. Az STX882 is ASK-t használ, arról az általad linkelt RXB-ről kevesebb infó van. Általános jó tanács, hogy kerüld azokat a (főleg vevő-) modulokat, amelyeken nem látsz kvarcot (adón azért szokott lenni), és az sem baj, ha ezen felül kerámiaszűrőt is tartalmaz a vevő, mert utóbbi sokkal jobb közelszelektivitást ad.
    "Ezek a modulok milyen hosszúságú kódot küldenek ?"
    Pontosan olyan hosszút, amilyen hosszút te beleküldesz :U. Mivel ezek egyszerű rádiók, nem tartalmaznak egyéb kontrollert. Van is némi tapasztalatom arról, hogy apró nyűgjeik vannak, például nálam az első 1-2 byte adat 'lemaradt' a vevő kimenetén, tehát meg kellett toldani kissé az átvitt adatot, ami összesen szintén csak pár byte volt. Egyéb tekintetben az említett STX-882 és SRX882 páros bevált: az adó kellően nagy teljesítményű, mindkettő viszonylag normális adatlappal rendelkezik és extraként alig fogyasztanak inaktív állapotban (ha az adóra nem megy adat; a vevőn pedig van engedélyező input, és ezek megléte az akkus üzem miatt nálam fontos szempont volt).

Új hozzászólás Aktív témák