Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Aryes #11081 üzenetére

    Mi lehet e töltőben a töltés leállításának kritériuma? Gondolom eléri a 4.2 V-ot és az áram csökkenését figyeli, és nem süllyed az alá a határ alá, ahol már kiírná hogy kész. Ha még melegszik is, akkor biztos folyik annyi áram, ami nem jó. Viszont szerencsére ez jó cellákkal nem történik meg, nálam a Lii500 és a Zanflare C4 is minden cellámmal rendesen viselkedik, ez kb. 20-25 cella , nagy része 18650 és 4 db 26650, meg még pár 14450 és 16340.
    A tapasztalatod azt is megerősíti, hogy nem elég pusztán egy cella kapacitását nézni, az önmagában kevés információ a cella állapotára vonatkozóan.
    Szóval azt mondanám, hogy nem bontott cellákból nyugodtan párhuzamosan lehet kötni, esetleg egy-két kisütés-töltés ciklust megfigyelni. Az enyémek közül is mennek páran gyárilag párhuzamosan elektromos cigiben, lámpában.

    A teljes töltésnél abból indultam ki, hogy nem hívják föl a gyártók a figyelmet arra, hogy ne töltsd tele az akkut. A töltők is teletöltik, vagyis ha nem kezded el töltés után azonnal terhelni, akkor jelentős időt fog eltölteni a 4.2 V környékén. A Sony VTC5 fél amperrel terhelve kb. 600 mAh kivétele után éri el a 3.9 V-ot. Persze ha 3.9 V fölé nem töltenénk, akkor csak 60 %-ig töltődne, nem lehetne olyan jól eladni.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák