Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Janos250 #10200 üzenetére

    Olyan túl sok mondanivalóm nincs a PCNT-vel kapcsolatban. Működik a példa alapján. :)
    Inkább matematikai fejtörést okoz a frekvencia mérése. Ugye másodperc az alapegysége, viszont nekem ennél gyakoribb frissítés kellene. Mondjuk olyan 200 ms-os frissítés már elfogadható. Ez viszont azt jelenti, hogy fel kell szoroznom a mért értéket ha SI mértékegységet szeretnék látni. Ez meg precizitás csökkenéssel jár, így már csak a(z 5-ös) szorzó többszörösét kaphatom eredményül. Ráadásul így az 5 Hz a legkisebb mérhető egység, ez alatt inkonzisztens eredményt ad nulla és öt között váltakozva. Ezt így egyelőre csak szűréssel tudom áthidalni.
    Nincs vmi jobb matematikai módszer a gyakoribb frissítésre? Kíváncsi lennék vajon egy hall szenzoros jeladóból hogy számol pontos értékeket gyors frissítéssel egy km óra?

    Hogyne használtad volna a PWM-et, vagy sose írtál még be egyetlen ledcWrite() parancsot se?
    RMT-t meg én nem használtam még direktben sose, csak könyvtárból. RMT-vel hogy csinálnál mondjuk 100 Hz 50% PWM jelet?
    RMT bemenetként is érdekelne, állítólag azzal periódusidőt is lehet mérni vhogy. Na ha vmi, akkor az precíz és gyors lenne! :K

    Meg most láttam a Technical Reference doksiban, hogy vannak natív Motor Control funkciók is a PWM perifériában ESP32-ben. :Y
    Na erről nem is tudtam. Van benne egy Capture Unit is, ami meg beérkező PWM jelet tud mérni, vagy mi a szösz. Ezt megtartom harmadik lehetőségnek, ha a PCNT és az RMT nem válna be. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák