Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz Frawly #7368 üzenetére

    Egyszerűen komolyan nem értelek. 2 nappal ezelőtt leírtam neked a GVFS csomagok nélkül mennyit fogyaszt, és mennyit utána. És te továbbra is kötöd az ebet a karókhoz, hogy kész, a gépemen milyen sokat fogyaszt a GVFS. Most is DE-kről meg 1GB-os memóriafogyasztásról beszélsz, eltérsz olyan irányba ami baromira nem tartozik az én esetemhez, már csak azért se, mert bootolás után 174MB-os foglal a gép, szal közel nem 1GB, és mégcsak DE-t se használok, de még csak Login Manager-t sem. Nem tudom mit nem lehet érteni azon, hogy ha leírom, hogy a komplett GVFS-t leszedem (ami alapból nem is volt ugye fent, csak az MTP miatt raktam fel nemrég) akkor 176MB-ot foglal az egész rendszer, ha felteszem, akkor meg 174MB-ot.
    Most rádugtam egy NTFS-es külső winyót. Miután automatikusan felmountolta, a memóriafoglalás 174MB-ról 176MB-ra ugrott. Kemény 2MB-ot nőtt a memóriafoglalás az automta scripttel amit többszörösen módosítottam, hogy rendesen működjön. 2MB(!) Nem 20, nem 30 nem 36MB, mint az Udiskie.
    Tehát GVFS automata csatolású scripttel nekem 176MB ha fel van csatolva a winyó. Ha kihúzom, akkor visszaesik a kiindulási pontra, vagyis 174MB-ra. Tehát mantrázhatod, hogy dede a GVFS szarrá foglalja a gépem, de itt vannak előttem a számok, hogy pontosan mennyit foglal, úgyhogy innentől kezdve magyarázhatod, hogy a GVFS+automount egy zabáló cucc, csak éppen ez hazugság.

    A root-al nem buktan a garanciát, mert:
    1. vannak olyan gyártók, ahol megengedett a root (pl Xiaomi, Oneplus)
    2. vannak olyan gyártók, akik nem tesznek hardveres "védelmet" (mint pl a Samsung Knox megoldása) a root miatt, így ha szervízeltetni kell, akkor úgy vissza lehet állítani a gyári állapotot, hogy észre sem veszik, hogy valaha rootolva volt

    Közben barátnőm Samsung Galaxy A5-ösén meg egy tartalék Xiaomi Redmi 9-esen is kipróbáltam, és a developer option-shoz nem kell root. Simán elő lehetett hozni, és állítható, hogy mi legyen a default.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák