Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Shyciii #7344 üzenetére

    Szerintem nézd meg még egyszer, a 3 MB memóriafogyasztás biztosan irreális. Főleg, hogy a gvfs önmagában nem csinál semmit, az csak egy interface / user land driver az ún. gnome virtual filesystem protocol-hoz, ha csak azt telepíted, akkor nem csinál semmit. Ahhoz, hogy neked az bármit csatoljon, kell a gvfs-mount, kell a gvfs-mtp, meg egy csomó komponens még, azokat szépen hozzáadogatod, és meglátod, hogy nem hogy 3, de inkább 36 MB fölött leszel, garantálom talán a 80-at is. Meg add hozzá a shared memóriafogyasztás, mert nem csak a gvfs, gvfs-udev, gvfs-mount, gvfs-bizbasz fut ám, hanem böltöget nagy rakás Gtk-s libet is. Ne felszínesen nézd, hogy a nem shared memóriafogyasztása az egy szem gvfs folyamatnak alacsonynak tűnik, úgy lemaradsz a teljes képről. Nézd az egész process listát, rendezd ág-ábrázolásba, ne csak az első memófoglalási oszlopot add hozzá, és máris meglátod, hogy foglal az még dögivel. Ami engem nem zavarna, mert dögivel van szabad memóriám, hanem ez a sok sallang sokra tud menni, ha az ember nem kezeli elvi kérdésként és elhalmozza ezeket, egy kicsi elfér itt, á, ezt nem bánom még alapon.

    udev szabályos csatolás az nekem sem működött soha, Arch Wiki alapján csináltam. Bár az is lehet, hogy az a legjobb megoldás, csak bénák vagyunk hozzá, hogy normálisan beállítsuk.

    Notification-nel nincs bajom, a Dunst emlékeim szerint nem foglal, ha nem fut, csak akkor indul be, ha értesíteni valót kap, de nekem nincs szükségem rá. Azoknál a scriptjeimnél, amelyeknél szükségem van debug kimenetre, azok kiírják azt terminálba, ha meg már nincs rá szükségem, bezárom.

Új hozzászólás Aktív témák