Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok !
Egy ideje gondolkozom vásárolni egy Macbook Air-t.
A használat szempontjából programozásban lenne legtöbbet. Igazából a dev programok futására lennék kíváncsi, hogy van e valakinek tapasztalata vele(NetBeans, JetBrains, Notepad++...stb ). Legtöbbet java programozás .A JDK telepítése mennyire lehetséges vagy kb fel kel hackelni ? Nézegettem azért láttam hogy meglehet oldani, de kicsit furán csinálták. Igazából ha van itt olyan aki ilyen környezetben használja és neki a tapasztalatai lenne értékes számomra.
Előre is köszönöm !(u.i.: azért Air mert hordozhatóság lenne egyik fő szempont nála)
-
lugosi
MODERÁTOR
Srácok nézegetem a forkliftet így hogy ingyenes lett a 2-es, és ha belegondolok hogy 2 hete majdnem megvettem 20 euróért, akkor most ráncolom a homlokom. Megmondom őszintén, hogy valahova egy 1-2 eurós progi szintjére teszem ezt, el nem tudom képzelni, hogy miért adnék ki érte több mint 6000 Ft-ot. Mi van benne, amiért megéri?
-
-
Lall
veterán
válasz lugosi #49702 üzenetére
Annyit szerintem sem ér, de sokszor van akcióban. Én ha jól rémlik 1000 Ft környékén vettem, illetve múltkor elérhető volt ingyen. Valaki linkelte is.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
rjg
őstag
Ha már Forklift. Upgrade-elnék a 3-asra, de meg kellene adnom a 2-es serial number-ét, de azt nem látom sehol az app-ban. Kérlek segítsetek, hol találom meg? Még 2012-ben megvettem az AppStore-ban, ott meg is van, de a levelezésemben nem találok róla adatot. Köszönöm
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Ragnar95
félisten
válasz Tarisznyarak #49701 üzenetére
NetBeanst utoljára 2008-as iMacen használtam és azon is elfutott gond nélkül, márpedig annál jóval erősebb a mostani Air. JDK-ból van OSX verzió, tehát nem hiszem hogy trükközni kéne a felrakásával.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Tarisznyarak #49701 üzenetére
Nekem fut, de nem használtam túl intenzíven mostanában. MAMP PRO, NetBeans, Bracket, XCode, Dreamweaver van fenn. Egyikkel sem volt gondom, de alapvetően csak web és UI, az is light módon. De nem para szerintem.
http://www.arrayoflilly.com
-
HarryPotter
őstag
én is keresgéltem, szerintem keress rá a leveleid között a forklift szóra, mert mindenképpen emailben kellett megkapnod a serialt. Én is így találtam meg. Ha nem találnád így sem: contact support
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #49710 üzenetére
Csak akkor kapsz, ha weben vásároltad. App Stor vásárláskor nem, így azt nem tudod upgradelni webes verzióra.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #49712 üzenetére
Így van. Vagy megvárod, amíg a Store-ban is megjelenik...
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #49714 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor az oldal alján megtalálod: ForkLift 3 User Manual
-
TigerCat
nagyúr
válasz Peetey91 #49719 üzenetére
Na, ezt látod nem tudom. Szerintem új debütál majd, de ne legyen igazam... Én megvettem mindkettőt, mert a webes többet tud, illetve gyakrabban is frissül, meg nem is drága, szóval lehet, hogy lesz kettő.
-
Ragnar95
félisten
válasz lugosi #49718 üzenetére
Persze, mivel az AppStore-os programokra nem kevés korlátozás érvényes biztonsági okok miatt, míg a weben olyan tudású/funkcionalitású appot publikálsz, amilyet csak szeretnél.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz lugosi #49724 üzenetére
VOX app is megvan mindkét helyről, mindkettőben kifizettem a rádiót, de csak a sztóros szinkronizálja a könyvjelzőket iCloud-on keresztül. Viszont az jóval bugosabb, lassabban is frissül, így inkább a másikat favorizálom. Ugyanez volt a MacPhun féle grafikai csomaggal. A sztórban levő nem tudta a tömeges műveleteket, illetve nem adtak hozzá egy-két dolgot, így jobban megérte a másikat venni. Bár kettőt onnan is megvettem, mert elfelejtettem, hogy már megvan, csak épp nem volt telepítve.
-
TigerCat
nagyúr
Ha már fájlkezelő...
Frissült a Commander One PROTöbbek között megtanult magyarul (mondjuk elég hanyag módon) és a Dropboxot is jobban kezeli... De még mindig nem az igazi, mert a honosított mappák angolul jelennek meg. Majd legközelebb...
[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
Vettem meg regebb egy 2012 midet. Eljott az ideje, hogy ssd-t kapjon. Egy 120GB-ost szantam erre, amin elozoleg win10 volt. Keszitettem egy pendrive-ra sierra telepitot. Beraktam csak ugy a macbookba az ssd-t, disk utility nem tudta formazni, beraktam formazatlanul, ugy se ment. Betettem, ugy hogy a regi hdd-rol futtatva a rendszert usb-n keresztul leformaztam "mac os extended (journaled)"-re. Igy az usb installer felismeri, de egybol: "hiba tortent a telepites elokeszitesekor". Kifogytam az otletekbol. Valakinek van tippje?
-
Diokhan
addikt
válasz dejaris #49727 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs mi lehet a gond, esetleg ha itt senki nem tudna válaszolni, kérdezd meg ebben a topicban!
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Eszleny
aktív tag
válasz dejaris #49727 üzenetére
Nem az a gond, hogy más partíciós táblát használ a windows (mbr, gpt) mint a mac (guid)? Mikor a telepítenéd a Sierrát akkor gondolom, létre akarja hozni a Recovery partíciót, ami persze nem sikerül.
Indítsd el a telepítőt az usb-ről, majd lépj be a Disk Utility-be mielőtt elkezdenéd a telepítést. Törölj minden partíciót és probálj egy új partíciót létrehozni. (ellenőrizd, hogy GUID a partition scheme). -
TigerCat
nagyúr
válasz access_denied #49731 üzenetére
Nekem még nem volt szükségem többre, bár egy alkalommal majdnem feltettem a MC-t, de végül megoldódott a dolog...
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #49733 üzenetére
Miután beállítod, a menüben is arra hivatkozik, vagy marad a Show in Finder és egyszerűen csak a ForkLift jelenik meg?
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #49735 üzenetére
Okés, köszi. Végül is így is jó...
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz Eszleny #49729 üzenetére
A GUID = GPT (GUID Partition Table). Egyébként valszeg az mbr-rel lehet a gond.
(#49727) dejaris
Próbáld meg a telepítőből formázni a vinyót.
For a new installation of macOS, you MUST erase and format the destination drive according to the following steps before continuing.
a. In the top menu bar choose Utilities, and open Disk Utility
b. Highlight your target drive for the Sierra installation in left column.
c. Click Erase button
d. For Name: type Sierra (You can rename it later)
e. For Format: choose OS X Extended (Journaled)
f. For Scheme: choose GUID Partition Map
g. Click Erase
h. Close Disk Utility[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
dejaris
addikt
válasz FіkuszKukіsz #49737 üzenetére
Hat en mar mindenhol probaltam, csak ugy tudok formazni, ha bent a regi hdd azon fut a 10.10 es usb-n rakotom az ssd-t. Es igy tudok is ra telepiteni, gondoltam ki is probalom, vegig futottam meg a az uj rendszer alapbeallitasain is, de hat az nem jo ha allandoan kilog a gepbol egy ssd.
-
r4z
nagyúr
-
dejaris
addikt
Hat 3 fajta particios tablat dobott fel, mind 3-at kiprobaltam mar.
Most azzal probalkoztam, ha mar megy jol a rendszer usb-n keresztul, akkor ugy ahogy van berakom a gepbe az ssd-t. Villogo kerdojeles mappaval bootol. Ezt a leirast kovetve vegig probalva mindent sem jutottam elorebb:
https://support.apple.com/en-us/HT204323
-
bmwk1200s
őstag
Már a legújabb fejlesztői béta van fent a gépen, de a not. center bugot még mindig nem sikerült javítani. Alapvetően elégedett vagyok a rendszer sebességével, stabilitásával, biztos vagyok benne, hogy sokaknál ez már elfogadható lesz... na de mégis csak felháborító, hogy ahogy törölni akarom onnan az értesítéseket, és éjfél után esetleg még maradtak előző napról, akkor azokat már csak egyesével engedi törölni! Vagy ez feature lenne és nem bug
Semmit sem írok alá!
-
entoni1989
tag
Sziasztok.
Valaki használ köztetek 2011-es Macbook Pro-t? Véleményetekre volnék kíváncsi, hogy megérné-e rá beruházni rá, mert most kaptam egy olyan ajánlatot, csak bizonytalan vagyok, mivel már az én szemszögemből elég régi széria, viszont az apple temékeihez meg nem értek, ezért nem tudom, hogy jó üzlet lenne-e, ezért kérném a segítségeteket, véleményeteket róla.
Köszönöm
-
ReFleXx
addikt
lock screen hotkey-jet at lehet allitani ctr shift power-rol valami egyeb sajat kombinaciora?
milyen virtualizacios progit ajanlanatok, windows/linuxot szeretnek virtualizalni majd?(#49745) entoni1989 , en nem vennek mac-et, hacsak nem vagy kalandor es szeretnel kiprobalni uj dolgokat.
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ragnar95
félisten
válasz entoni1989 #49745 üzenetére
Pontos ár nélkül nehéz megmondani, mennyire jó az ajánlat, de alapvetően még jó gép lehet pár évig az említett gép. 8GB RAM-mal és SSD-vel teljesen jó gép még mindig. Bár attól is függ az egész, hogy mire használnád a gépet.
-
kacsaesokos
tag
válasz entoni1989 #49745 üzenetére
Macbook pro 15" Late 2011 2,2ghz 6gb ram és amd 6750M konfig van nekem.
SSD-vel használom így a sebességre nincs panasz. Hétköznapokra a teljesítménye nekem bőven elég, ha "dolgoztatom" akkor a ventik azért elég hangosak és melegszik is, de még a belefér kategória...
A VGA az enyémbe is megadta magát, de visszahívás keretében Apple ingyen cserélte az alaplapot, amennyiben dGpu-st vennél, de nem cserélték még akkor arról inkább lebeszélnélek, előbb utóbb megadja magát. Más, komolyabb szervizelése nem volt, csak kitakarítva volt évente.
Árat nem írtál, se méretet, konfigot, de az enyémért én maximum 200at kérnék jelenleg, sokan enyhén szólva túl árazzák a készüléküket, persze tudom, minden annyit ér amennyit adnak érte...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest