Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Elérhető valamilyen AI modul, ami tud magyarul és mondjuk a megtekintőben megnyitott pdf-ben kijelölt szövegre rá lehetne nála kérdezni ?
-
-
-
moleculez
veterán
válasz weinmaker #123003 üzenetére
Ilyen nekem is volt. Nekem AirPrintes volt a nyomi (nem volt driver telepítve, mert azzal nem működött ), aztán egyszer csak sehol sámli. Telón nyomtattam egyet minden ment tovább.
Én arra tippelek hogy a nyomtató - wifi router - laptop viszonylaton van valami, amit egy helyes kontakt helyreállít.[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
atees
őstag
Sziasztok! Valahogy meg lehet azt oldani, hogy a word app úgy működjön mint winfoson ? Arra gondolok hogy egyszerre több fájl meg van nyitva és a dockon ha ráhuzom az egeret a wordre akkor dobálja fel melyik fájlok vannak megnyitva és tudjak köztük váltani
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
dudu98
tag
Mennyire elégséges az M2-es Macbook Airben a 8GB RAM? Irodai felhasználásra és munkára lenne, tárhely 512GB, így nincs SSD gate. Ezek az egyesített memóriák egész szépen dolgoznak, de tartok attól hogy 2024-ben kevés már egy átlag felhasználónak is. 3 évvel ezelőtt 5 évig egy régi inteles 2014es Macbook Airt nyúztam, imádtam, de kinőttem belőle és a jelenlegi Windowsos géppel nem tudok megbarátkozni, jobb volt macen.
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
Pano
addikt
válasz dudu98 #123016 üzenetére
Milyen munkára?
Amúgy nekem is alap van, szoktam terhelni, de sose volt még gondom belőle. Pár ismerősöm elég heavy felhasználással (ami messze nem átlag felhasználás) is elvannak M-es processzor mellett a 8 gigával.Szerintem a 8GB max akkor lehet kevés, ha komolyabb videókat/képeket akarsz szerkeszteni vagy virtualizálni (fejlesztői környezetek, konténerek stb).
[ Szerkesztve ]
-
dudu98
tag
Word, Excel, PowerPoint, Acrobat Reader használata lenne. Néha egy két egyszerűbb sandbox játék szórakozásnak nagy ritkán. A photoshopot is úgy hogy gyorsan egy vagy 2 képet megszerkeszteni. Nem lennék egy heavy user úgy érzem
Erre alkalmas lenne egy Macbook Air 15 M2 8/512GB, ugye?“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
-
dudu98
tag
Rendben, köszönöm a válaszod
-
csabiks
senior tag
Memóriaszükséglet, forrás apple.com:
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
titi12
tag
Az Apple – egy nagyon jól menő üzleti vállalkozás – kissé drágán méri a habot!
-
dudu98
tag
válasz titi12 #123021 üzenetére
Sajnos tényleg elkeserítő.
Azért alap modellnek egy 12GB simán elférhetne. A gond az az Apple memóriaszükséglet magyarázattal, hogy én valahol a 8 és 16GB között helyezkedek el. 70%-ban elég lenne a 8, de a photoshop meg az acrobat reader is zabálja a memóriát. Ott a swap is, de nem szeretném kinyírni az SSD-t 3 év alatt“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
csabiks
senior tag
SSD swappoláshoz egy kis megjegyzés : a 256GB SSD közelítő, minimum TBW-je 150TB (de ez lehet akár a duplája is), ami leegyszerűsítve ha MINDEN nap 50 gigát írsz az SSD-re, akkor 8,2 ÉV múlva éred el a 150 TB írást, ami nem jelent azonnali meghibásodást.
A legtöbb teszt szerint a dupláját is tudják ezek az SSD-k, tehát a 8,2 év helyett 16,4 évvel is számolhatszforrás: link
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Pano
addikt
válasz titi12 #123021 üzenetére
Az. Ezzel egyetértek. Ez ugyanolyan bűne az Apple-nek, mint iPhone-okban még továbbra is a 60Hz-es kijelző.
De hát, abban kell boldogulni ami számunkra elérhető.Én is nagyon őrlődtem, hogy adjak-e plusz pénzt a 16GB ram-ra. Eddig nem bántam meg, hogy a 8GB mellett döntöttem.
Ha hosszútávon csalódok akkor nem veszek majd másik macbookot. Sajnos az apple termékek tipikusan olyanok, hogy muszáj használni sokat ahhoz, hogy megtudd jó-e neked.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz dudu98 #123024 üzenetére
Tegnap rendeltem egy M3-as Airt 512GB tárhellyel és végül 24GB memória mellett döntöttem. sokat vacilláltam, hogy 16 vagy 24 GB legyen, de végül utóbbi mellett döntöttem, mert a jelenlegi 32GB memóriából bő 22GB foglalt (és még bő 11GB a gyorsítótár), pedig semmi extra app nem fut: Safari 16 füllel, eM Client 5 fiókkal (ez fogyasztja jelenleg a legtöbb memóriát a Safari után, kb 770MB), PlanMaker egy táblázattal, Viber, Messenger, TickTick, BusyCal, Jegyzetek, OneDrive és egyéb kis segédprogramok. Sima irodai használat. Működne ez 16GB-on is, előtte az volt, de mint látható jó ha több van és én is úgy vagyok vele, hogy az SSD nincs feleslegesen pörgetve.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
K2016
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy sikerült teleöntenem egy 2015 mid pro-t, úgy néz ki kuka az egész. Az SSD-t sikerült megmenteni belőle, az ezen lévő adatokat hogy tudnám kiírni másra? Csak az az opció van, hogy szerzek hozzá egy ugyanolyan gépet amiben volt, és úgy kiírom, vagy van esetleg más is szerintetek? Köszi
-
dudu98
tag
Az új iPhoneok esetén tényleg megbocsáthatatlan a 60Hz. Emiatt vásároltam 16 helyett 15 Pro Maxot. Tökéletesen teszi a dolgát, sőt még egy AppleCare+ is belefért így az árba
Notebook estén a 60Hz szerintem nem olyan feltűnő. A mostani gépemen 90Hz-es OLED van, de 60Hz-van állítva mert az akksit zabálja...[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz Aszpirin #123013 üzenetére
Angolul okés, de én még mindig azt mondom, hogy egy ekkora cég, mint az Apple ki kellett volna, hogy jöjjön egy saját AI-val és pl már az új iphoneok megjelenésekor elérhetővé kellett volna tennie. Az meg, hogy ez EU-ban mikor lesz hivatalosan jó kérdés.
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
dudu98
tag
válasz csabiks #123026 üzenetére
Akkor ez nem lesz gond, köszi a cikket
A másik kérdés, hogy inkább használtan vegyek egy 2021es Pro modellt, 16GB RAM-mal, gari nélkül vagy az újabb M2 kevesebb memóriával és garival jobb deal?
Na meg ugye a pro motion kijelző is nagyon szép, bár én élőben nem véltem felfedezni a különbséget.“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
dudu98
tag
válasz SharpSA #123028 üzenetére
Szép kis konfig, gratula hozzá
Ugye az Apple gépei mindig arra törekednek, hogy ha több memória elérhető abból többet is használjon fel egyszerre. Leginkább a gyorsítótárazott adatok mennyiségén látszik, hogy próbál minél több folyamatot bepakolni, így könnyítve a gyors felhasználást. A jelenlegi használathoz nekem a 8GB is elég lenne. De idővel attól tartok kinőném, aztán lassulna, mint a veszedelem. A rá fordítható keretem meg karcsú hogy egy ilyen szörnyet tudjak venni, mint a tied“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
SharpSA
veterán
válasz dudu98 #123032 üzenetére
Érdekes ez a 120Hz-es kijelző téma is. Én is tegnap egymás mellett "megrángattam" Safariban pár weboldalt egy 14-es Pro-n és egy 13-as Air-en... Háááátttt... Van némi különbség, de nekem nem igazán számottevő (iPhone-on már nekem látható jelentős különbség) és a képernyők teljes fényereje között sem láttam jelentős különbséget. Ezért is váltok Air-re: jóval könnyebb, kisebb, ezáltal hordozhatóbb és sebességben kevéssel gyengébb az M3 Air az M1 Pro-tól.
-
SharpSA
veterán
válasz dudu98 #123033 üzenetére
Köszönöm, elvileg jövő héten érkezik. Szeretem ezt a 16-os M1 Pro-t (főleg a hangja miatt) de sosem, illetve nagyon ritkán vittem magammal, mivel nagy és nehéz. Otthon meg egyébként is egy 120 Hz-es 32"-os monitorral kötve használom irodai környezetben, így elég lesz a 13". Ha meg megyek valahová, akkor meg még ott tudom külső monitornak használni a 11"-os iPad-et.
8GB memóriával én nem vennék gépet, az első M1 Airben is 16 van, azt feleségem használja. Sikerült őt is átterelni Windows-ról...Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
titi12
tag
Megjegyzés: közel annyi memória van használatban, amennyi rendelkezésre áll. A nem használt memória szinte feleslegesen van a gépben.
-
SharpSA
veterán
válasz radi8tor #123036 üzenetére
Szerintem nincs, működik a Mini 6-tal is és a Pro-val is. Ugyanazzal a fiókkal kell működjön mindkettő készülék.
iPad használata a Mac második kijelzőjeként
iPad használata a Mac külső kijelzőjekéntMindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz titi12 #123037 üzenetére
Természetesen azért van a memória, hogy használja a rendszer és az appok. Az én példámat azért írtam, mert látható, hogy egyszerű irodai használatnál is jobb a több. Persze, 8GB-tal is el lehet lenni, de úgy valószínűleg lényegesen több lesz az SSD használat.
-
kchris78
veterán
Meg lehet oldani mivel le van csukva a notim kijelzője hogy a password/ujjlenyomat helyett az órát kelljen megnyomni ahhoz hogy a böngészőben kitöltse a jelszót?
-
SharpSA
veterán
válasz titi12 #123042 üzenetére
Igen, jól meg kell gondolni, hogy mennyi az annyi, hogy tuti jó legyen a készülék és hogy ne legyen hamar drágább egy új rendelés miatt. Sajnos pofátlan az Apple féle árazás, de legalább az oprendszer frissítésért látszólag nem kér semmit. Látszólag, mert béta tesztelő akad bőven...
-
bollokcs80
Korrektor
Az M3-as szériánál az asztroszürke és az ezüst "bevonat" között van valami különbség? Több almás fórumban is olvastam, hogy az asztro a legjobb választás tartósság szempontjából.
B.Cs.
-
Parson
addikt
válasz bollokcs80 #123045 üzenetére
Én az ezüstre (natur aluminum) esküszök, ha a macbook air M1-gyel megegyezö vagy annál is jobb minöség.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
peugeotmate
őstag
-
bollokcs80
Korrektor
válasz peugeotmate #123047 üzenetére
Ok, köszi. Nekem az asztroval sincs bajom M1-nél, igaz, hogy vigyázok is rá, mint a szemem fényére.
B.Cs.
-
senior tag
válasz Rolly #123015 üzenetére
Egy ideje használom a ChatGPT-t elő is fizettem rá. Nem mindegy, hogy melyik verzióját használod, ha ingyenesen használod, akkor 1-2 nap múlva már csak a 3.5-öst tudod használni, ami még messze nem tökéletes.(a 4-es ill 4o sem, de sokkal "okosabb", mint a 3.5-ös)
Egy példa ChatGPT 4-gyel, ebben a válaszban semmi rizsa nincs, bár én alighanem tudnék tömörebb és hatékonyabb megoldást, még ez is eléggé kisiskolás stílus... (kattints rá)Szer.: Na, mivel ezzel elégedetlen voltam, rákérdeztem, hogy tudna-e egy rendesebb implementációt, és csodák csodája, tudott:
(mondjuk ez senm az, amit szerettem volna, de hát nem specifikáltam megfelelően a feladatot, így el kell fogadnom. A lényeg: Ellenőrizni kell, és ha nem megfelelő amit csinált, akkor tovább specifikálni... Azt már nem kell megint leírnod, hogy a rizsára nem vagy kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air Retina 13" M1 8C / 8C / 8 RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- MacBook Pro Retina 13" M2 / 8 GB / 512 SSD / Magyar Billentyűzet / 60 nap garancia
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
- Beszámítás! Apple MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256GB notebook - M1 8GB 256GB garanciával hibátlan
- Apple Macbook Air M1 2020 13" 8GB/256GB, akku: 97% + Magic Mouse 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest