Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
senior tag
Nem lehet, hogy valami jogvédett tartalmat akarsz rögzíteni? Észrevettem például, hogy az HBO MAX nem ad képet, ha el van indítva az obs.
Egyébként csináltam egy videót a beállításaimmal (töltsd le, ne online nézd) és a végén egy twitch rögzítéssel, esetleg nézd meg, nálad mi különbözik.
Hotkeyeket én nem használok, általában az egyik monitoron fut az obs, a másikon a tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #123547 üzenetére
Számomra nem a képernyő, hanem az azon megjelenő tartalom mérete számít és az a 13,6" is egy plusz munka felület a 32" monitor mellett. A monitoron nálam munka közben legtöbbször az eM Client, a Safari, a Forklift vagy Double Commander és a PlanMaker van egy adott elrendezésben egymás mellett. Jól jön mellé a laptop képernyő felülete.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Parson
addikt
válasz SharpSA #123554 üzenetére
+1
Vhol irigylem kicsit azokat, akik beérik 1 képernyövel, legyen az bármekkora… nálam otthon is kettö a minimum (macbook kijelzöjével együtt), irodában meg a laptop kijelzöjén kivül még 3.
Persze sima tartalomfogyasztásra egy is elég.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
atees
őstag
Már több éve használok mac-et, eddig nem éreztem hiánynak, de mostanában ahogy használom hiányzik, hogy nincs sim támogatás az air-ban. Egyik mac sem támogatja a simet? e-sim is jó lenne.
tudom telefonról lehet netet osztani, de ha lecsukom 5ből 3szor macera a visszacsatlakozás és eszi az akksit is rendesen. Egy ipad meg simán kap sim támogatást, elég fura.Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
gilfoyle
őstag
Tanácsot szeretnék kérni.
Kipróbalnám milyen egy MB Pro-n dolgozni (és "élni"), ha bejön, akkor váltanék erre az ökoszisztémára.
2019-es i7 vagy i9-es 16"-os gépeket nézegetek kezdésnek. A 300k körüli árkategória megfelelő, de ha olcsóbb annál jobb.
A 32GB RAM kellene a virtuális gépekhez is, a proci meg a programozáshoz és az asztrofotós képfeldolgozáshoz.
Ezen kívül teljesen átlagos felhasználás lenne.
Ahogy nézem, a 2019-es gépeknél a legújabb OS támogatott, illetve még talán a következő is az lesz.
Mi a véleményetek erről a típusról, mennyire megbízható ill. milyen egyéb javaslat lenne?
Látok pár hírdetést, amiben 80-85% körüli akkut írnak, ez mennyire elhasználódott, vagy normális állapot kb 400 ciklus korül? -
gilfoyle
őstag
Köszönöm az észrevételeket. Akkor a minimum az M1 ami szóba jöhet...
Azért halkan megkérdezem, tényleg ekkora kompatibilitási gond van, vagy túl van kissé gondolva a dolog?[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Hihetetlen hogy egyes programok milyen rakás sz.r módon vannak lekódolva, friss élmény a vlc, instabil beakad, illetve azt nem értem mit "rágózik" egy sima mkv fájl megnyitásakor.. mire elindul, mire megnyitja.. 10mp.. gép M1Pro chip ...
-
gilfoyle
őstag
Xcode, Android Studio, Pixinsight, ami komolyabb, illetve a Vmware vagy Virtualbox. Ami jobban fut. Ezeknek mind van mac verziója. A pixiről tudom, hogy nincs gondja, a többinek meg csak remélem :)
A kompatibilitási gondot arra értettem, amit írtatok, hogy nem futtatja jól az arm-ra optimalizált kódot.
Sokkal többet pedig azért nem költenék erre a gépre, mert simán lehet 2 hét után sírva menekülök vissza a jól megszokott rendszerekhez.
De mégsem, akkor meg kezdődhet a hogyan tovább mizéria. -
RangerFox
veterán
16GB M3 Air-en nagyon akadozik a Gimp. Sima képvágást meg méretezést csináltam, semmi erőforrás igényeset, de akadozik össze-vissza. Más is tapasztal hasonlót?
-
SeaShark
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdéssel fordulnék hozzátok:
Más is kapot a tegnapi nap e-mailt a Paragon Software-től,
hogy a régi ParagonBox fiókot át akarják telepíteni az új Paragon Licensing Center-be és e-mail megerősítést kérnek.
Esetleg valaki már megcsinálta, nem kamu?
Visszajelzéseket előre is köszönöm.
Laci -
lakisoft
veterán
-
KunEmber
senior tag
Sziasztok! Van egy ilyen gép a környezetemben, alapvetően könnyű irodai munkára van használva. Ha frissítem, nem fog túlságosan lelassulni? (Apple laptopokban nem vagyok otthon, bocsi, összefoglalót igyekeztem elolvasni.)
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Tegnap frissítettem Sequoia-ra. Azóta a Farming Simulatorom nem indul el. Azt írja sérült töröljem majd töltsem le újra. Megcsináltam, ugyanúgy hibát ad. Van ötletetek?
[ Szerkesztve ]
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
titi12
tag
válasz Mela Kehes #123590 üzenetére
Várni kellett volna a frissítéssel, amíg a játék is támogatja.
-
titi12
tag
válasz KunEmber #123589 üzenetére
Nem 1 gépnek tűnik, ha nem értesz hozzá, ne frissítsd.
(A második 12.x Monterey-re is frissíthető – kérdés, van-e miért? A mostaninál eggyel újabb – 10.14 Mojave – még futtat 32 bites alkalmazásokat (10.13-as gépen még lehetnek olyanok, amiket a használója is ismer, kedvel), 10.15-tel ez megszűnik, azokat le kell cserélni). Tehát az igényektől, felhasználástól függ, vagyis ha most pl. szöveget pötyögnek be rajta, és ez így megfelel, nem feltétlenül kell hozzányúlni, vagy lehet, de akkor hosszadalmasabb bütykölés következhet.
(Ugyan tudjuk, hogy minden újabb oprendszer gyorsabb a régebbinél ) -
titi12
tag
válasz Mela Kehes #123593 üzenetére
Nincs mentésed, amire vissza lehetne állni?
-
Victory99
csendes tag
Sziasztok! Korábban olvastam arról, hogy létező jelenség a kezdeti zsanér probléma MacBookoknál viszont nekem kb 1,5 hónap használat után jelentkezett. Az utóbbi pár napba már észrevettem, hogy nehezebben tudom kinyitni mint az elején, most viszont már magától is kinyílik kb 1 centire ha felfelé van fordítva (mint ahogy beraknám egy laptop táskába). Valakinek van tapasztalata ezzel a jelenséggel? Miért lesz ennyire merev a zsanér, hogy már a mágnes sem tartja meg?
-
dudu98
tag
válasz SeaShark #123585 üzenetére
Üdv! Én még nem kaptam emailt tőlük, anno 2017-ben vásároltam a licenszet, de biztosra mentem és beregisztráltam az új Licensing Centerbe, ugyanazzal az emaillel, majd írtam a supportnak, hogy a ParagonBox-ról költöztesse át az új fiókba. Ha kapok választ írok ez ügyben
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 4
- Windows 10
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 13" Retina Late 2013 i5-4278U 8GB 250 SSD, Üzletből, Garanciával
- MacBook Pro 13" Retina Touchbar 2018 I7 2.7GHz proci 16GB/ 1TB SSD GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Samsung Galaxy Tab a9+ 64Gb wi-fi, fekete, 60.000,- huf A++ Nikon d3100+ vr kit: 55.000,- Huf !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest