Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
A Mail alkalmazás generál nálatok is a gmailben piszkozatokat?
-
-
hernor02
tag
Sziasztok!
Van egy 2012-es MacBook Pro-m, Retina kijelzős. 1.5 hónapig állt a fiókban, elővettem és nem akar bekapcsolni. Bekapcsoló gomb nyomására nem reagál. Van ezeknek széria hibájuk? Esetleg járt már így köztetek valaki?
Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
bmwk1200s
őstag
-
TBMC
addikt
Nálatok is csinál néha olyat az itunes, hogy megduplázza a lejátszási listákat?
Teljesen random, amikor rájön...Először akkor érzékelem, mikor zenét hallgatok az ifonon, s látom, hogy duplikált lejátszási listáim vannak...
-
V.Stryker
nagyúr
Most nézem, hogy van ez a macOS újdonságai közt a kép a képben funkció, hogy videót a támogatott webhelyekről ki lehet tenni állandóra. Se a vimeonál, se a youtubenál nem találtam a gombot. Valaki már látta ezt a funkciót működni?
lugosi: Mit kell kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Ragnar95
félisten
Nálam is elő szokta néha adni, sajnos fogalmam sincs miért csinálja, látszólag teljesen random időpontokban. Elsőre azt hittem, hogy valamiért a telefonon lévő playlist szerkesztés zavart be, de azóta csinálta már úgy is, hogy nem nyúltam bele telefonon a lejátszási listákba.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bmwk1200s
őstag
válasz hernor02 #50216 üzenetére
Valószínűleg teljesen lemerült az akksi. Ezek a gépek csak bizonyos akku százalék felett kapcsolnak be, ami érték eltérhet attól amit bekapcsolás után mutat. Tedd fel a töltőre, hagyd is ott. Ha reggelig magától nem kapcsol be, akkor tégy még egy próbát sima, majd az általam ajánlott indítással... ha ez sem segít, akkor jobb, ha szervízbe viszed.
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
Lenne egy kérdésem, amire nem találom a megoldást.
Az iPhone szépen letölti a maileket a beállítottaknak megfelelően, de a macre csak akkor töltődnek le, ha megnyitom a mail appot. Értesítést sem kapok a macen arról, hogy emailek jöttek, csak akkor, ha előzőleg megnyitottam a mailt.
Ez feature, bug, vagy user failSemmit sem írok alá!
-
TigerCat
nagyúr
-
TheMarci
addikt
válasz TigerCat #50221 üzenetére
Nyomtató vásárlás előtt állok, airprint képes fekete-fehér nyomtató / szkennert keresek. Van valakinek bevált modell?
Ezt néztem ki: https://edigital.hu/lezernyomtato/samsung-sl-m2070w-wifi-s-multifunkcios-mono-lezernyomtato-nfc-p258067, de nem tudom, hogy airprintet tudja -e, illetve ha nem tud airprintet egy nyomtató, az vajon mennyiben baj nekem iphone, és mac készülékekkel?
Do You Dream?
-
TigerCat
nagyúr
válasz TheMarci #50222 üzenetére
Jó ha tudja. Én egy Epsont használok, minden azonnal működik és a szkenner is megy hálózaton a képletöltővel. Természetesen telefonon is tudok nyomtatni, de saját e-mail címe is van a nyomtatónak, amire elküldöm a mellékleteket (word, excel, pdf, photoshop, txt, stb.) kinyomtatja a levéllel együtt. Van egy régebbi nyomtatónk, azt belső IP alapján adtam hozzá a windows-os gépekhez és a Mac-hez, de az is nyomtat ahogy kell. Ha teheted, AirPrint nyomtatót válassz.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
access_denied
senior tag
válasz TigerCat #50223 üzenetére
Erről az Airprint szolgáltatásról mit lehet tudni?
Nem kell hozzá driver. Driver hiányában tudja, hogy a nyomtató milyen margókkal tud dolgozni? A nyomtató tulajdonságai meglesznek a nyomtatást végző gépen?
A driver hiányán kívül milyen előnye van egy wifis nyomtatóhoz képest?
-
TigerCat
nagyúr
válasz access_denied #50224 üzenetére
Lövésem nincs, bekapcsolom, hozzáadom, azonnal működik minden.
Így néz ki a nyomtatási ablak:
Egyébként a Word például szól, ha nem megfelelő a margó, szóval szerintem oké a dolog.
-
TigerCat
nagyúr
válasz access_denied #50226 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz TigerCat #50227 üzenetére
Köszi .
Többre számítottam annak függvényében, hogy ez egy multifunkciós nyomtató. Karakterkészlet letöltése, nyomtatási minőség, fit to page, ezeket hiányolom.Kicsit utánaolvastam, az igazi előny inkább az lehet, hogy telefonról, tabletől is lehet nyomtatni Airprint nyomtatóra.
Jav: a 2. képet csak most láttam, így az előző hiányérzet azonnal elmúlt.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Találtam újabb bugot, mondjuk ez éppen jön elő valós felhasználási körülményekkel és nem annyira idegesítő, inkább vicces, de gondoltam megosztom veletek így is.
Ha sokszor gyorsan egymás után elforgatsz egy pdf-et Previewban, felugrik nagyon a CPU használat és nem tudja elég gyorsan kirajzolni a rendszer az elforgatott képet, így elég érdekes képeket lehet kapni, például ilyet.
2016-os 13"-os alap rMBP-n nagyon feltűnő, de 2013-as 15"-os rMBP-n is előjön, bár kevésbé szembetűnő.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz bmwk1200s #50232 üzenetére
Nagyon remélem, hogy valóban javítva lesz végre a hibák nagy része (főleg a memória használatot kéne végre helyre rakni), mert eddig csak az akku hibát sikerült javítaniuk, amit a Sierra okozott, tehát emiatt annyira nem lehetünk boldogok, hogy sikerült az általuk frissen okozott hibát javítaniuk...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
V.Stryker
nagyúr
Van olyan oldal ahol rá lehet nézni milyen leárazások vannak az App Storeban?
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz V.Stryker #50235 üzenetére
Erre a legjobb egy magyar alkalmazás volt a sztórban, de sajnos megszűnt.
Weben akad egy-két ilyesmi:
https://sharewareonsale.com
https://www.macappstoresale.com
http://twodollartues.com♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz V.Stryker #50235 üzenetére
Nem app, de appshopper.com vált be nekem legjobban.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Ujdonsult MacBook Pro tulaj lettem. Teljesen uj nekem a rendszer szoval lesz majd par kerdesem. Itt is az elso:
Hogyan lehet mappat letrehozni a meghajtora? Nem nagyon latom at a dolgokat. Finder-ben van "All my files" de oda nem lehet. ICloud-ban lehet, de akkor azt szinkronizalja mindenfele. Szoval mappa kene a meghajtora helyi tarolasra. Filmek, sorozatok, doksik stb. Bocsi, de miota az eszemet tudom Windowsos gepem volt.
Masodik:
Tags mire jo? Sok szines pötty. Gondolom megkulonboztetes, de megis hogyan mukodik? -
Black Dragon
addikt
válasz KD6-3.7 #50239 üzenetére
Dokumentumok vagy letöltések alá, netán az asztalra jobb klikkel hozz létre egy mappát, én speciel a letöltések között tartom a filmeket a fájlokat.
Tagset én mondjuk nem szoktam használni, de lényegében kategorizálhatod a dolgokat, ha mondjuk munkára használod a gépet, akkor be tudod jelölni a mappákat, fájlokat a kívánt színnel, a színt pedig el tudod nevezni, mondjuk sürgős munkák, otthoni tennivalók, és így tovább, lényegében arra használod amire szeretnéd.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
-
KD6-3.7
őstag
válasz Black Dragon #50240 üzenetére
De nekem a dokumentumok mappa az iCloud fulecske - nem tudom minek hivjak - alatt van, szoval az nem azt jelenti, hogy amit oda teszek azt szinkronizalja fel a felhobe egybol?
Finder beallitasoknal nem talalom a Devices-t. Meglett. Szokni kell!
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz megema #50233 üzenetére
Az általános stabilitás, biztonság és hibajavítások mellett az Apple csak ezeket emelte ki:
- Night Shift now available on the Mac.
- Dictation support for Shanghainese.
- Ask Siri about cricket scores, schedules and player rosters. Siri knows about statistics and data from the Indian Premier League and International Cricket Council
- Updated PDFKit APIs for better displaying of PDFs in apps that use the frameworkMár a 10.12.4 beta 1nél érezhető volt, hogy visszatért a smooth-sága a rendszernek. Gyorsabb boot, gyorsabb reakció idő. Szerintem érintheti a memóriakezelést és a grafikai drivert is.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Ragnar95
félisten
válasz KD6-3.7 #50245 üzenetére
Finder>Preferences>General>Show these items on the desktop
A legtöbb beállítás logikus helyen van (1-2 kivétellel), így jó tanács: nézd át a beállításokat ismerkedésképp, sokat segít tényleg a rendszer megismerésében.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam olvasgatni a fórumot de mégis lenne pár kérdésem ugyanis szeretnék vásárolni egy Apple MacBook Air 13" (2016) Core i5 1,6G/8GB/128GB SSD gépet.
Mivel nagyobb összeget ad ki az ember a keze közül így leginkább az a kérdésem, hogy mennyi lehet ezeknek a gépeknek az élettartama? Leginkább elsőnek az SSD kérdéses nálam mivel nem olcsó a csere. A garancia ugyebár egy év..Meddig lehet nyúzni a gépet probléma mentesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest