Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
válasz general #50706 üzenetére
Vissza kellene menni az időben és megnézni milyen volt a Tiger a Windows XP-hez képest.
Igaz volt ez Snow Leopard vs Vista összehasonlításban is.Én a mai napig 1000szer inkább macet használok, mint bármilyen Windows PC-t, de el kell ismerjem, a különbség egyáltalán nem akkora már, mint anno volt.
Egy jól beállított, ésszel használt PC állítom legalább annyira stabil, mint egy mac és kb. ugyan annyi az agyfaszt okozó hibák száma is.
Amíg nem volt iPhone, addig volt igazán ütős a mac, mert arra ment szinte minden erőforrás. Most ha tized annyi erőforrást kap, mint az iOS. Lehet sokat mondtam.
Bizakodó vagyok, de látni a sötét felhőket.
Semmit sem írok alá!
-
V.Stryker
nagyúr
Ingyenes vagy olcsó, normális, magyar törvényeknek megfelelő számlázót mac-re tudtok ajánlani?
-
-
general
addikt
válasz bmwk1200s #50707 üzenetére
értelek, és én is így gondolom, nekem win 7 óta soha nem volt bajom, az instabilitással, ahogy mondod, okosan összerakott rendszer kell. még vírusirtóm sem volt soha, csak visszafogta a gépet. talán kétszer volt vírusom.
viszont a kérdésemre nem válaszoltál. attól, hogy a windows jobb lett (igen), a Sierra nem jobb vagy rosszabb pl az El Capitannál. pedig te erre utaltál.
-
bmwk1200s
őstag
De arról tehet, hogy ő nem fejlődött annyit és elhanyagolván azt, amivel indultak (mac) az MS lassan még le is lépi őket.
(#50711) general: szerintem válaszoltam. Lassabb, megbízhatatlanabb rendszer. Hihetetlen amatőr bugok. Régebben nem adott ki az Apple évente főverziót, szépen fejlesztette az oprendszert és persze jöttek a javítócsomagok is. Most elég átolvasni egy nagyobb Apple oldalt és csak úgy hemzsegnek a felhasználói panaszoktól. Itt is, ha átfutod a fórumot a nagy mac topikkal együtt egy csomó hibát, panaszt fogsz találni.
Eldobott wifi, safari - mail appok hibái, lassú boot, grafikai glitchek, sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a számlázó javaslatokat. Megnézem őket.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintetek mi a fene történhetett az airemmel?!?
Elképesztően belassult, de úgy, hogy néha a gépelés is strandlabda, majd utána megjelenik az egész sor. Újraindítottam, ugyanaz. A safari egy friss boot után 3 perc alatt (!) indult el. A tevékenységfigyelő nem mutat semmit. Illetve annyit mégis, hogy a PH hozzászólás-író ablaka, csinál 13-15% procifoglalást, ez az egy tab van nyitva, tehát gyakorlatilag a mozgó smiley-k alul adnak ennyit.
A gép egy 2015-ös air 256-os ssd-vel és 8 giga rammal. Gyakorlatilag olyan, mintha egy 486-os processzor dolgozna alatta. A boot egyébként teljesen normál idejű. Mintha a procisebesség teljesen meghalt volna. Még volt olyan is, hogy a strandlabdázó egér is beszaggatott.
Mit csináljak, merre induljak el? Délelőtt még dolgoztam rajta, semmi baja nem volt, le volt csukva a kijelző kb másfél órát, utána felnyitottam, akkor jelentkezett ez. Inkább kikapcsoltam, gondoltam a következő boot megoldja, de nem. Teljesen tanácstalan vagyok, mi történhetett vele.
-
bmwk1200s
őstag
válasz lugosi #50716 üzenetére
Bocsi, kifutottam az időből.
Command+R-el bootolj és próbálj meg egy Disk Utilitys First Aid-et.
Ha ezen sem segít, akkor meg kellene szerezni a Disk Warrior-t és lefuttatni. Persze előtte meg nem ártana adatmentést csinálni egy másik mac-kel Target Disk módban.
(bocsi, megittam egy csomó energiaitalt és pörgök)
Reméljük nem az SSD haldoklik.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmwk1200s #50718 üzenetére
Köszi, a disk warrior kivételével lefuttattam mindent, nem segített. A gyári lemezellenőrzést is amit javasoltál.
Most olyan állapotban vagyunk, hogy a boot már normál idejű volt, aztán úgy működik a gép, hogy pár másodpercig megy minden rendben, normál megszokott sebességgel, aztán pár másodpercre minden iszonyatosan lelassul, akár még strandlabdázik is, utána megint minden jó pár másodpercig és ismétlődik az egész.
A lassúságot érzékeltetni például azzal tudom, hogy mikor új tabot nyitok a safariban, akkor megjelennek ugye az oldalak ikonjai az üres lapon. Nos ez rendszerint nem érzékelhető sebességgel jelenik meg, hanem azonnal minden oldalé, jelenleg viszont kb 3 másodpercenként egy ikon.Esetleg hagyjam most futni a gépet egy ideig csak úgy, hogy hátha alakulgat? Az, hogy a boot gyors volt az biztató, de utána sajnos megint lelassult minden.
Példa még, ez a topik van egyedül megnyitva a safariban. Nem a hsz szerkesztő ablak, csak simán a topik. Semmilyen dinamikus tartalom nincs egyáltalán, csak a szöveges tartalom, és ez az 15% procifoglalást, mármint a safarinak ez az egy tabja a tevékenységfigyelő szerint. Kattintok az OK gombra a hsz író ablakban, rákattintottam, eltelik 2 másodperc, és veszi a kattintást, villámgyorsan elmegy a hsz és betöltődik az oldal. Utána pár másodperccel később megint egy csigalassú fázis fogad.
Szerk.: a topik ablakának megjelenítése felment 26.1% procifoglalásra, szerintem egy core i5 procinál ez még egy flash oldal esetén se lenne normális, nem hogy egy statikus szöveges oldal esetén.
Szerkesztés után 36.1%... kíváncsi vagyok, felmegy-e 100-ig. Valami nagyon nincs itt rendben.
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz lugosi #50719 üzenetére
Ha lelövöd a safarit és pl. chrome-ot használsz ugyan ez a szitu?
Még megpróbálhatod, bár sok reményt nem fűzök hozzá, hogy lefuttatod a beépített hardware tesztet.
Kapcsold ki a gépet, majd kapcsold be újra és rögtön tartsd nyomva a D-t, amig el nem indul a teszt ablak. Onnan egyértelmű lesz. [link]
Kolléga szerint lehet, hogy egy újrahúzás segít, de lehet Ram, SSD hiba is.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmwk1200s #50720 üzenetére
Nem safari hiba, van fent firefox, de nem is ez a probléma.
Elindítok pl. egy Mail-t, néha még az is megakad, hogy pattog az ikonja a dock-on. Kb egy perce kattintottam rá, és még nem indult el.
Elindítom a whatsapp asztali klienst, kiír valami olyan hibaüzenetet, hogy (már nem jegyeztem meg pontosan) valamilyen hiba miatt nem tud elindulni, újraindítás. Akkor betöltődik, de kegyetlen lassú.
Van egy kaspersky internet security a gépen, nem fogott meg semmit. Volt egy olyan gyanúm is, hogy az lassítja be ennyire a gépet (a gép új kora óta rajta van, eddig semmi baj nem volt vele), kiléptem belőle, semmit sem javult.
Egyik bootnál azt írta ki, hogy a kaspersky nem tudott elindulni.
Most próbaképp elindítottam a firefoxot, míg megírtam ezt a hsz-t, ennyi idő alatt indult el.
A mail-re is rákattintottam mikor ezt a hsz-t elkezdtem írni, kb 2 perc alatt már kint van a pötty az ikonja mellett, de nem tudok még rá átváltani, ha rákattintok a "futó" progi ikonjára akkor nem történik semmi.
Kezdek elkeseredni, ezek szerint rámegy a hétvégém egy újratelepítésre - jó esetben, rossz esetben vihetem szervizbe a gépet? Komolyan mondom, pár órája még semmi baja nem volt.
Szerk.: elindult a Firefox, behoztam alatta pár oldalt, azaz inkább próbáltam, volt ami nem töltődött be, vagy pl egy telenor oldal esetén a szöveg bejött, képek nem, csak a kép jpg neve.
[ Szerkesztve ]
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! Napokban vettem egy MacBook 5.1-et, a billentyuzeten F5/F6 mutatja hogy be lehetne kapcsolni a billentyuzet vilagitast de hiaba nyomkodom ossze-vissza nem akar vilagitani, valaki meg mondana hogy milyen billentyu kombinacioval tudnam elo varazsolni? Koszonom!
[ Szerkesztve ]
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
bmwk1200s
őstag
válasz Joci?? #50722 üzenetére
Lehet tévedek, de nem ebben a modellben hiányzik a bill. világítás?
2.0GHz modell, vagy a 2.4-es? Előbbiben nincs, utóbbiban van, ha nem megy akkor SMC és PRAM reset segíthet.(#50721) lugosi: Nagyon sajnálom. Más ötletem úgy, hogy nem vagyok ott nincsen. Mindenképp megpróbálnék egy clean installt. Ha nem fut le, vagy ugyan az lesz a helyzet, akkor sajna szervíz, igen.
Hardver tesztet lefuttattad?Na pont erről beszéltem fentebb.
(#50724) sata??: Gondolom, mert egységes billt. gyártanak.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
xors
senior tag
Már sokadszor fordul elő velem, hogy véletlenül nyomok Finderben egy fájlon egy entert utána egy space -t, és ugye ilyenkor szóközzé válik a fájl neve. Van valami egyszerű és gyors módja, hogy visszaállítsam a fájl eredeti nevét?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmwk1200s #50723 üzenetére
A diagnosztika szerint nem található hiba (kód: ADP000).
Újratelepítés, vitte a hétvégén a szabadidőmet.
Egy dolgon gondolkozok, hogy annyit csinált délelőtt, hogy frissítette az office 365-öt, de utána még dolgoztam vele egész nap. Töröljem az office-t és telepítsen azt újra?
-
bmwk1200s
őstag
válasz lugosi #50726 üzenetére
Újratelepítés nem kellene, hogy olyan sokáig tartson.
Command-r, disk utility, format, ujratelepítés. Szerintem max 40perc - 1 óra. Az adatok visszamásolása, jelenet esetben manuálisan javasolnám, tarthat tovább.
Office hiba lenne, hogy így magával rántja a rendszert
Egy próbát mindenképp megér, de nem igazán tudnám hová tenni.(#50730) TBMC: Ez is egy remek ötlet!
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
xors
senior tag
Juhé csak CMD+Z -re nem gondoltam
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmwk1200s #50729 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
Safe mode-ban újraindítottam a gépet, a hiba nem jelentkezik. Minden gyors, működik.
Igaz, a "Windowserver" csinál egy 80-100% körüli prociterhelést a tevékenységfigyelő szerint, és a PH hsz-szerkesztő ablaka is 26-ot. De érezni nem lehet semmi akadást, minden működik rendesen.
Szerintem elkezdem nyomozni mi az a szoftveres probléma ami ezt okozza.Egy olyan tippet olvasok az apple support oldalon, hogy "egyes indítóelemek nem kompatibilisek" akkor mit kell csinálni. Na ezt megpróbálom.
Ez a cikk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz lugosi #50733 üzenetére
Na hát erre nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi rántotta igy magával a rendszert.
De akkor nagy valószínűséggel nem hardver és az azért megnyugtató.(#50736) lugosi: Dropboxom nincs már egy ideje, iTuneshelper nálam is ott van és nincs vele gond
(#50724) sata??: Abban nincs, ha jól tudom. iFixiten van egy leírás, hogyan lehet belevarázsolni TopCase csere nélkül.
(#50737) Mr.C:: részben egyetértek, részben nem. Azért sokan nem azért vannak itt, mert hibásan működik a gép, bugzik, lassul, akad, stb. Egyszerűen új nekik a rendszer és tanácsot kérnek, hogy mi merre... vagy program alternatívát egy windowsos appra. A tendencia az, hogy az utóbbi pár évben nagyságrendileg megszaporodtak a hibák, amik az OSX-re nem voltak jellemzőek, legalábbis nem ennyire.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Mr.C
őstag
válasz bmwk1200s #50723 üzenetére
"Na pont erről beszéltem fentebb. "
Azért tegyük hozzá, hogy fórumba általában csak panaszkodni jönnek az emberek és csak akkor írnak be, ha gondjuk van.
Mondjuk én véleményt nem alkothatok csak meglátást, mivel nem volt a kezem ügyében egyhuzamban több hétig mac így releváns tapasztalatom nincs ez ügyben ....
sudo rm -rf /*
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #50736 üzenetére
Hm. Kikapcsoltam a Kaspersky-t és azonnal minden hibajelenség megszűnt prompt. Visszakapcsolom, és azonnal jelentkezik az összes hiba újra.
Tudom, minek víruskereső. Egyszerűen régi windowsos beidegződés és nem érzem magam biztonságban nélküle. :/ Ne lámázzatok le emiatt légyszi.
Most szórakoztam vele egy kicsit, újra kikapcsoltam, minden oké. Visszakapcsoltam, nem lassult be.
Reméljük, helyrejött. Nagyon köszönöm a segítségeket, sokat tanultam arra az esetre, ha tényleg valami probléma lenne. Köszi még egyszer!
-
bmwk1200s
őstag
válasz lugosi #50738 üzenetére
Örömmel hallom. Lehet akkor a háttérben az vizsgálódott automatikusan és az fogta le ennyire a rendszert?
Vagy egy update jött, ami nem sikerült valami fényesen?Ha már nagyon ragaszkodsz egy antivirus apphoz, én vagy az ESET termékeit, vagy a Bitdefender termékeit tudom ajánlani.
Volt is nem olyan rég téma itt és a tesztek macre ezt a kettőt ajánlották.Semmit sem írok alá!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmwk1200s #50739 üzenetére
Köszi, lehet hogy újratelepítem. Ha nem oldja meg, akkor váltok másikra. Igaz, hogy ki van fizetve még másfél évre a 3 gépes licenc, de legrosszabb esetben ennek a licencét aktiválom másik gépen, arra most úgyis ingyenes AV-t kellett tenni.
Most be van kapcsolva, működik a gép, de nagyon melegszik (a billentyűzet feletti részen, ahol a kijelző fényerejét állítom). Igaz, indítottam egy víruskeresést a kaspersky-ben.
-
NTX
tag
válasz TigerCat #50715 üzenetére
Létezik könyvelőprogram is osx-re? Csak az miatt használom a parallelst, egyébként nem lenne rá szükségem.
Lenne egy másik kérdésem is, bemásolom a másik mac topicból, hátha itt valaki tudja a megoldást.
Macen egy furcsa jelenséget vettem észre megvolt El Capitanon és most a Sierrán is. Be vagyok jelentkezve az icloudba macen és iosen is. Ha az osx mail appban beállítok egy aláírást vagy okos mappát, bekapcsolt icloud mellett csak addig marad meg, amíg fut a mail app. Ha kilépek belőle, eltűnik. Ha kikapcsolt icloud mellett állítom be akkor megmarad, akkor is ha újra belépek az icloudba. A mail aláírásokat nem szinkronizája össze az ios eszközökkel. Tudnátok javasolni erre valamilyen megoldást? -
CharlieDrop
veterán
-
TigerCat
nagyúr
Nem ismerek ilyet sajnos.
Az aláírások megmaradnak, nekem 5 van eltárolva a Mail beállításokban és visszaállás után is megjelennek. Azonban iPhone-on (gyári Mail app) más aláírást használok, azt nem is teszi vissza. Gmail fiók.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Joci??
senior tag
Következő kérdésem, szeretném lecserélni ssd-re a vinyót benne, viszont halvány gőzöm sincs hogy kell telepítöt keszíteni illetve telepíteni, esetleg valaki tudna ajánlani valami oldalt ahol szájbarágosan elmagyarázzák mi-hogy-merre?
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
TigerCat
nagyúr
válasz Joci?? #50745 üzenetére
A jelenlegi accountoddal letöltöd a Sierra telepítőt a sztórból. Kiírod egy pendrájvra, majd arról bútolva felteszed.
Bár legegyszerűbb CMD+R kombóval indítani és webes telepítővel feltenni. A fenti nem árt, ha épp nem akar lejönni...
Az Apple oldalán le van írva elég részletesen, most mobilnetről vagyok, nagyon nem tudok keresgélni sajnos, de megtalálod a google első találatai között. Sierra pendrive installer és hasonló kell.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
skbalint
tag
A Finder cut/kivágás shortcut-ot hogyan tudom megváltoztatni?
Ugye nincs ilyen menü elem, így nem tudom beírni az App Shortcuts beállításokban. -
bmwk1200s
őstag
válasz Joci?? #50747 üzenetére
Igy van kialakítva a rendszer. Mikor anno én beépítettem a gépbe az SSD-t, szintén úgy csináltam, hogy start, command-r, internet recovery, letöltötte ami kellett, format, telepítés. Kb másfél óra alatt meg is voltam.
Ez ugye nem win, ahol aktiválni kell az oprendszert. Bár úgy hallom ők is terveznek vmi hasonlót.
Semmit sem írok alá!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest