Hirdetés
- Hogwarts Legacy teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
válasz mályva #38151 üzenetére
Próbáld meg ezek szerint:
Don't have the hardware right now to test this situation, but I would recommend you try two more things, that worked for me previously for Win 8.1.
Test 1: Download and install Intel HD drivers for your macbook pro ( I know they are for graphics, but they bring back the sound sometimes.)
For me Intel HD 3200 worked, you check your processor, and download accordingly. But try Intel 3200 once anyways.
Test 2: (These steps from apple forums worked for me second time around)
Download and install this Windows Vista 64-bit driver,and follow the steps.
http://www.stuffedcow.net/files/....Create a folder and extract the files on your desktop or any location where you can find map it while installing the driver manually.
2. Go to device manager.
Right click on sound and select " update driver software"
select " Browse my computer for driver software"
select " Let me pick from a list of device drivers on my computer"
select " Have Disk"
map to the driver location and select the .ini extension file.
Restart and sound should work fine. -
sesztakbence
tag
Sziasztok! Szeretnék véleményeket kérni. Nem menőzésből szeretnék macbookot venni hanem mert építész hallgató vagyok és jobb befektetés lenne mint egy windowsos laptop. Sokan mondják hogy mindenképp prot vegyek mert hogy az 15 hüvelykes, de nekem elég a 13as is. A legújabb macbook airen gondolkodom, mert sokat hurcolnám magammal. Elég lehet a Intel hd6000 az ArchiCAD meg photoshop használatához? Külföldi oldalak alapján akár egyszerre a cad mellett még a photoshop meg a 3dsmax is elfut simán minden gond nélkül az airen. Szerintetek megéri megvenni az airt? Árban is az lenne a megfelelőbb. Köszi
-
TheMarci
addikt
válasz sesztakbence #38155 üzenetére
Hugom egy 3 eves air-en csinajta az epkart, teljesen eleg volt.
Do You Dream?
-
lmno
őstag
Elég lesz. (Csak ne nézd meg a retinás Pro-kat a boltban )
-
paci88
tag
MBP 2012 13" Ehhez hány Watt-os töltő volt gyárilag?
-
Peetey91
senior tag
Ha pár hónapot még tudsz várni akkor érdemes lenne megvárni a következő generációt. Ha nem hoznak nagy újítást akkor pedig a kifutó modellt olcsóbban tudod megvenni, mindenképpen jól jársz.
-
Ragnar95
félisten
válasz ribarszki #38139 üzenetére
Nálam 2 nagyon idegesítő probléma van, az egyik a memory leak (Safarit és Previewt kaptam eddig rajta, hogy már bezárt weboldalak foglalják a RAM-ot feladatkezelő szerint, illetve már rég bezárt PDF-eket nem tudok törölni, mert a Finder szerint a Preview még használja őket...), erre neten is nagyon sok a panasz, a másik meg hogy az egyik USB port random nem működik, System infoban látom a rádugott eszközöket, de nem vesznek fel áramot és Finderben/Disk utilityben/más appokban se jelennek meg, ezen is csak újraindítás segít.
Nálam rendszerszintű belassulást csak a Safari képes okozni, az is akkor, ha több gigányi swap gyülemlik fel a memory leak miatt.
A letöltőcsík beragadása meg csak egyszerűen idegesítő, hogy egy ilyen kis problémát nem sikerült megoldaniuk a Yosemite beták megjelenése óta...
Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos appok még mindig nem támogatják a splitscreen módot, nem is értem ezt miért a fejlesztőknek kell megoldania...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bmakszim
senior tag
A 13" Pro-ban lévő grafikus chip alig erősebb a HD6000-nél, valóban inkább a kijelzője az, ami megéri a felárat. Jelentős előrelépést teljesítményben a 15" modell jelentene (na meg az új modellek, de ki tudja mikor jönnek).
Mindenesetre szerintem is várj ki legalább március végéig. -
biker
nagyúr
válasz Ragnar95 #38160 üzenetére
a libreoffice lefolytja a grafikus felületet, és elkezd akadni a képernyő váltás
ha van 6-8 képernyőm, és lapozok, akkor ha ellapozok 4-et, hirtelen visszaugrik a harmadikra, amitől bele tudnék szni egyet a gépbe
a dropbox share linkek a finderből eltűntek az utolsó frissítés óta, a screenshot ami megy egyből dropboxra, néha befagy a desktopra 0 bytos elemként
a mail-ben random egy egy emailhez tök más feladót ír ki a preview sávban, a nézet ablakban már jó
a safari gondol egyet, és nem tölti be a google keresőt, beírsz valamit a címsorba, és nem történik semmi 2 percig
asszony gépén rendre kitalálja, hogy a nason lévő fileokhoz nincs joga olvasni, ekkor restart, és már van joga
nekem a teljes rendszerben minden beépülő kereszthivatkozó funkció halott. safariból a megosztás mail/fb kifagy, mailben beillesztett kép szerkesztése, nem jön fel az eszköztár, restartolni kell a mailt, sorolhatnám estig.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
Sziasztok, ez mi? Letöltöttem pár zip és rar fájlt, mindegyikkel ugyanezt írja... Próbáltam többször letölteni, újraindítani a gépet, semmi.
Letöltöttem chrome-ban, most jó.
[ Szerkesztve ]
-
Ulenspiegel
tag
válasz mazsidrazsé #38137 üzenetére
Ezt ezzel tudod megoldani.
-
Ragnar95
félisten
Akkor nálad is vannak bugok szép számmal.
Ezek közül amiket én használok, dropbox share link működik jól, illetve a mail appal sem szokott ilyen problémám lenni, ami nálad jön elő. Safari nálam nem csinálja az általad említett problémát, de neten csomóan panaszkodnak erre is.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
megema
őstag
A Google keresős probléma nálam is jelentkezik, így inkább DuckDuckGo-ra váltottam. Azzal nincs ilyen gond. Lehet, hogy a magyar találatokat hátrébb hozza be, de semmivel se rosszabb. A magyar keresési javaslatokkal sincs gond.
Outlook fióknál a Mail duplán rakja be az elküldött mappába a leveleket. Valószínűleg a piszkozatot is áthelyezi...
Safari és Preview nálam is problémás memória szempontjából. Most is 4.5 GB-ot használ a Safari és 4 GB swap-et a rendszer. Mondjuk tény, hogy egy rakat lap nyitva van.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz TigerCat #38167 üzenetére
Lassan ott tartok, hogy clean install, és kézi visszatöltés, nem migrálás, de nincs fölös két napom mindent aprólékosan kikeresni. 10 év munkája van rajta alsó hangon
És mi lesz ha ugyanilyen marad?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
TigerCat
nagyúr
Nem marad ugyanilyen, tuti megoldja. A reinstall valóban lassabb ha manuálisan teszel vissza mindent, de akkor nem lehet hiba. Emlékeim szerint még soha nem használtam a Time Machine-t, ki is van kapcsolva. Minden ami fontos, felhőben is megvan...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
CharlieDrop
veterán
Ransomware OSX-en is, vigyázzatok!
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
TigerCat
nagyúr
válasz CharlieDrop #38171 üzenetére
Egyre több az almás gép, nagy számok törvénye. Ha most a Linux lenne a legtöbbet telepített rendszer, akkor azt támadnák nyakra-főre.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz kexksz #38174 üzenetére
Saját ikonkészletem: OSX Yosemite style icons
Ezzel cseréltem le: LiteIconA rendszerikonok cseréjéhez ki kell kapcsolni a System Integrity Protection-t:
1. Indításkor nyomd ezt: CMD+R
2. Ha megjelenik a menü, indítsd el a terminált.
3. Írd be ezt: csrutil disable
4. Lépj ki a terminálból és a menüből, állítsd le, majd indítsd el és menni fog a csere.
5. Ha kész vagy a cserével, kapcsold vissza ezzel a paranccsal: csrutil enableNéhány alkalmazásnak a lelkébe is bele kell gázolni, hogy valóban megváltozzon az ikonja. Ilyen esetben navigálj az adott alkalmazáshoz, jobb gomb, alkalmazáson csomag tartalmának megjelenítése, azon belül Contents » Resources. Jellemzően AppIcon.icns néven találod a bűnöst, amit le kell cserélned. A Naptár szintén nem egyszerű, ott ezeket cseréld: App-empty.icns és App.icns. Ezen kívül a Calendar.docktileplugin mappában is van egy Contents » Resources almappa, amiben a App-empty.icns-t is le kell cserélni. Ha használsz JDownloadert, annak van még pár helyen cserélendő fájlja, de beletettem az útvonalat az ikonok közé.
Az egész jóval egyszerűbb, mint amilyennek tűnik, de ha kell segítség, keress bátran.
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Pacee90
tag
Sziasztok ! Van a két Premiur Reseller-nél olyan akció egyes Pro modellekre,hogy adnak hozzá Apple Care-t. Megéri ezért tőlük megvenni , van értelme ennek a Care-nek ? 256gb-os 13"-as Pro 540.000 Apple Care-rel. Mi a véleményetek ? Előre is köszi !
-
salesman
őstag
Üdv!
Melyik céget ajánlanátok egy mbpr 15 hdd to ssd cserére?
Türűűűdrááá!
-
tothgergo90
tag
Nem regen jottem Windows-rol OSX-re es nem igazan talalom azt az opciot, hogy hol valtoztathatom meg a rendszer jogosultsagokkal kapcsolatos alapertelmezett jelszavamat. AppleID jelszot kellett valtoztatnom, viszont ha valamihez "hozza szeretne ferni" az OS, akkor mindig az elobbi Apple ID jelszavamat kell megadnom.
Miert van ez es hol tudom megvaltoztatni ezt? Tudtok segiteni? Koszi! -
Ragnar95
félisten
válasz tothgergo90 #38183 üzenetére
Rendszerbeállítások>Felhasználók és csoportok>Jelszó megváltoztatása
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
R a y
senior tag
Urak!
Kérlek Segítsetek rajtam, mert már megőrülök!! Korábban írtam hasonló problémával, miszerint milyen fájlmegosztás ajánlott nashoz, de az összes létezőt kipróbáltam már és csak kudarcba fulladtam. Szóval ezidáig beletörődtem hogy macen valamiért itthon nem olyan gyors a fájlmásolásom a nasra, de legalább a 720p sorozatot akadásmentesen tudtam nézni. Ezidáig. Mert ma egy kicsit keresgéltem, és neten találtam összefüggést a lassú nas elérés és a DS_Store fájlok között! Ekkor bukkantam erre a commandra: defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores true
Miután ezt kiadtam a macnek ezután félpercenként leáll a 720ps video ami ez elött gond nélkül megy! Ha a nasról le akarnám szedni az egyik sorozat részét a nasról, ami 3-4gb, arra a finder 2-3 órát ír! Ez nonensz, egyszerüen semmilyen megoldást sem találok, nem tudok rájönni, hogy mi a baj. Már azzal is kiegyeznék, hogyha legalább visszatérne az az állapot amikor normálisan tudtam nézni videókat streamelve a nasról! :-(
Köszönöm!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
TigerCat
nagyúr
válasz kexksz #38182 üzenetére
Frissítve: OSX Yosemite style icons
Beleraktam az ikonokat amiket kértél, remélem jók lesznek!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Megane2000
aktív tag
Hol lahet látni hogy meddig akciós a paragon? [link]
-
r4z
nagyúr
válasz Megane2000 #38189 üzenetére
Folyamatos az akció. Többen használják a BDJ-t és többen veszik meg a Paragont, mindkét fél jól jár.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
törölt tag
Sziasztok!
http://www.edigital.hu/Monitor/Dell-P2314H-23-IPS-LED-Monitor-p367813.html ezt és egy új Macbook Airt össze lehet kötni valamivel?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
-
törölt tag
-
madle
őstag
Egy Macbook Air akksijának kb mennyit kellene kibírnia? Jelenleg 93%-os és 109 töltési ciklus van benne. Soha nem hordom el itthonról, de sokszor a lakásban ide oda teszem, ezért van használatban nap mint nap.
2014 Early gépről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest