Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
válasz CharlieDrop #37299 üzenetére
Dehogynem, egyszerűen ennyi idő amíg a vásárló cégnek(nekem) visszautalja a NAV. Ez legális, de nem szeretem ott pihentetni a cég pénzét.
Szóval kellene egy apple pertner, aki küld MAC-et nettó utalásra, EU-s adószámmal, ennyi
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
faranus
aktív tag
Sziasztok.
A barátnőm MacBook Air (13 hüvelykes, 2015 eleje) nagyon fura dolgot művelt ma. Úgy befagyott mint régen a win XP! Nem mert szólni hogy gond van így a szobába hagyta a macbookot és arra lettem figyelmes hogy úgy zúg a mac mint még soha! Tűz forró volt az egész, alig bírtam megfogni. A power gombbal ki tudtam kapcsolni, aztán pihentettem egy kicsit. Újbóli bekapcsolásnál már nem volt semmi gond. A hiba okára nem tudtam rájönni, az lenne a kérdésem valamelyikőtök találkozott e hasonló jelenséggel? Vagy lehet hogy a minap kijött OS X update lehet a ludas? Attól félek hogy olyankor fog megtörténni megint amikor nem leszek a közelben és elfüstöl a kis mac.
tisztelettel faranus :R
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
A gépet külső monitorral használom. Altatva volt nyomom a spacet és semmi képet nem adott, de viszont hangot adott amikor megnyomtam a billt. Utána hosszan kinyomtam majd visszakapcsoltam és most jó. Ez mitől lehet? A legújabb os x van rajta. Köszi
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
TigerCat
nagyúr
válasz Lazika #37304 üzenetére
Szerintem a külső kijelző késve kapcsolt be, ezáltal a jel nem ment ki a külső monitorra. Lehajtott tetővel használom, néha nálam is előfordul, ha lassabban indul újra. Ilyenkor manuálisan benyomom a monitort és nincs gond.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Twelve South MagicWand wireless billt? Ha esetleg valakinek van tapasztalata az kérem ossza meg. Köszi
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
TheMarci
addikt
Rossz hír a VMWare-seknek: http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/mi_lesz_veled_vmware
"A VMWare elbocsátotta a Fusion és a Workstation összes fejlesztőjét, akik az Egyesült Államokban dolgoztak a projekteken. A termékek jövője egyelőre még kérdéses, de úgy tűnik, hogy a VMWare inkább a hálózati- és tárhely-virtualizációs megoldásokban lesz ezentúl érdekelt."
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, gyári mail alkalmazásba h tudnám belehúzni az exchange / outlook fiókom? Nem jön össze sehogy, Autodiscover service néven fut valami app de sehol nem találtam.. :/ Esetleg másik mail alkalmazást használva működik?
Valamint nem tudom volt e topik téma, vagy újdonság. Ebayről halásztam ezt a kis pöcköt 200 ft-ért h ne törjön meg a kábelem.
Sajnos nem mindig tudom nyomon követni a topikot ezért elnézést kérek ha volt márKöszi aki segít a mail-es gondommal kapcsolatban
-
ribarszki
őstag
Nekem az El Captain továbbra sem kerek. Új 13" 2015-ös rmbp gépen minden vilámgyors, majd 1-2 nap alatt belassul, beszaggat. Alkalmazások bezárva, de döcögve mennek a képváltások, a görgetések, minden animáció. Újraidítom és megint hasít..
A Youtube az elején teljes képernyőn is tökéketes volt, azóta meghülyült. Szaggatva játsza le a videókat, de csak teljes képernyőn. Ha a kurzort felviszem, hogy megjelenjen az állapotsáv újra jó lesz..Úgy tűnik most a 10.11.3-as frissítés ezt megoldotta..Semmi extra dolgot nem raktam fel, kivétel a Tuxera. Esetleg az gányolt össze valamit?
-
ribarszki
őstag
válasz TigerCat #37321 üzenetére
Nem, ráadásul most teljesen random csinálja. 3 perce még a görgetésnél is egyfolytában megakadt, szaggatott, most pedig teljesen sima minden. Majd újra rájön, beszaggat az animáció és megint újra jó lesz. Safari van megnyitva 3 oldallal, egy t... kliens, a Word és a Mail program.
A memory monitor pedig ezt írja: Free memory: 285mb, App memory 3,24Gb, Wired memory 1,8Gb, Cache: 2,7Gb
-
megema
őstag
válasz ribarszki #37318 üzenetére
Nem tudok más mondani sajnos, mint hogy "teljesen normális", amit tapasztalsz. Nekem újkorától ilyen a lassan 2 éves 2013-as retinám. Amikor jó ideje nem volt újraindítva, akkor hol szaggat, hol nem. Plusz a memóriát is zabálja orrba-szájba. Az utóbbi időben, amikor több napig használtam úgy, hogy az Xcode mellett meg volt nyitva Megtekintőben kb. 8 PDF, Safariban ~30 lap, akkor 4 GB csereterületet is megzabált. Újraindítás után ugyanez kb. 0 MB csereterülettel is ment neki.
Az előbb egy olyan bugom is volt, hogy iTunesban ment a zene, majd leállítottam, kihúztam a fülhallgatót. Erre kijelentkeztetett a fiókomból és szétdobálta a mappába pakolt alkalmazásokat a Launchpadben. Egyszer használok Chrome-ot, akkor is meghülyül tőle a gép... Sikerült még egyszer reprodukálni, de többször már nem.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz megema #37325 üzenetére
Valami optimalizálási, programozási gond kell legyen mögötte, mert ilyet nekem a Mavericks nem csinált. Ott is voltak szaggatások, de nem visszatérően, hanem stabilan és mindig ugyan annál az effektnél. Itt viszont random képes megjátszani. Ennyire nem megy alméknak néhány eszközre normális szoftvert írni, optimalizálni? Illetve leginkább a retina tulajokat érintik ezek a gondok, az Airnél mindenki boldog
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #37325 üzenetére
A memory management valóban katasztrófa El Capitan alatt is, pedig eleinte reménykedtem, hogy visszahozzák a Mavericks szintjére ezt is, de nem sikerült nekik
Safari memory leaket se sikerült még mindig javítaniuk...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz ribarszki #37324 üzenetére
Ja, akkor oké. Benéztem...
:-)Nálam egyébként teljesen rendben van minden. Szó szerint hasít a Kapitány.
Safari 12 tabbal, Chrome 4 tabbal, Skype, Chatty, MS Office, Mail, Wunderlist, Naptár, Vox, Pixelmator, JDownloader, Forklift, Fotók és VLC is fut (plusz háttérben egy halom apróság), mégis minden gond nélkül működik. Ráadásul 3440x1440-es külső kijelzőn TB kábelen.
-
Miamiquake
aktív tag
Sziasztok
Kifejezetten netezésre szeretnék venni a hálószóbába egy régi de biztosan működő macbookot használtan.
Keret: 40-50e
Minimum 80GB HDD
Aksi lehet 0-ás lényegtelen2006-2007-es macbookok már vannak, de nem tudom melyiket érdemes és mire kellene figyelni.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Ragnar95
félisten
válasz Miamiquake #37331 üzenetére
Ennyi pénzből esélytelen használható gépet venni, inkább vegyél egy olcsó tabletet ennyiből. iPad 2 ki is jön ennyiből, az se mai csirke már, de sokkal jobban használható, mint a 2006-2007-es MacBookok.
Ha mindenképp MacBookot szeretnél, akkor se adj 2009-2010-es gép alá minimum 4GB RAM-mal és SSD-vel, de így már jóval a kereted fölött lenne a gép ára...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Ragnar95 #37332 üzenetére
Köszönöm és megértem hogy újabbat kellene venni, de sjna ennyi a keret.
Egy Macbook pro 2011 late melé keresek olyat, amit a gyerekek is nyugodtan használhatnak (össze csokizhatnak leejtenek).
Én meg este max megnézem rajta az indexet.☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Alex91
félisten
válasz Miamiquake #37333 üzenetére
Erre talan valoban egy tablet is megfelel...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
madle
őstag
Ma reggel bejelentkeznék a gépbe, beírom a jelszót erre csak tölt és semmi.. lehajtottam, majd fel. Semmi. Hosszan kellett kikapcsolni...Szokott nálam ilyen érdekességeket csinálni felhasználóváltás közben.
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Véleményekre lennék kíváncsi, hogy ha veszek egy 11 air-t akkor azon el tud futni normálisan a win ha felteszem? Leginkább a 4gb ram miatt kérdezem.
Előre is köszi!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Ragnar95
félisten
Erre a célra ekkora keretből tényleg jobb választás lenne egy tablet szerintem. A MacBook White-ok topcase-e alapból szériahibás volt, így komolyabb külső behatás nélkül is elrepedt, képzeld el, mi lenne vele, ha azt leejtenék a gyerekek... Ráadásul ha HDD-s a gép, akkor a HDD-nek is annyi lenne egy leejtéstől.
Egy tabletet meg beleraksz valami strapabíró tokba + üvegfólia a kijelzőre és ha leejtik se lehet komolyabb baja.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Mohhoj1986
tag
Ha mindenkepp gep kell ehez, akkor sztem egy Thinkpad x200-at vegyel. Az tokeletes "gyerekallo" es a keret is eleg ra
-
TigerCat
nagyúr
Érdekes amiket írtok... Tegnap egy 14.000 x 5.000 pixeles anyagot szerkesztettem Pixelmatorban. Rengeteg laxer, effektek, maszkolás, stb., amitő szó szerint visított a ventilátor. Azonban atom stabilan végrehajtott mindent amit akartam. Még ha néha várnom is kellett kicsit... Nem fagyott le, nem szállt el. Ja, mellette minden (Safari, VLC, Mail, Skype, Messenger, Fotók, iTunes, stb.) ugyanúgy futott ahogy szokott. Persze, mindezt nem egy kétmagos gépen kellene csinálnom, de ez van. Majd a következő már erősebb lesz. Csak már jönnének végre...
-
Joe Swanson
senior tag
Ti milyen laptoptáskát használtok, amikor hurcoljátok a macbookot(13,3")? Egy Ilyet néztem ki. Hasonlót használ valaki, vagy talál olcsóbban megfelelő alternatívát? A lényeg, hogy elférjen a töltő + a gép.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
-
delibab
senior tag
válasz lugosi #37340 üzenetére
Na ez jó kérdés... Mi különbség? Melyik az ajánlott?
Nem nagyon értek hozzâ csak volt korábban is mac itthon viszont volt, hogy kellett volna a win és ezért kéne. Ha működik jól akkor nem kéne wines gép is..." Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
delibab
senior tag
Én is ettől tartok ezért kérdeztem... A core m proci mennyire alkalmas ilyenekre? Mindenképpen kicsi gépet vennék és a 11 air jó lenne csak a + 4gb ramnak olyan felára van, hogy beszarás... A legjobb a 12 mac lenne csak nem core m procival...
Ezek után mindig arra jövök rá, hogy retina pro lenne az ideális... csak az kb 2x annyi...
-
r4z
nagyúr
válasz delibab #37336 üzenetére
Én a 4GB-os Airemen Parallelsben futtatok Win7-et 1 maggal és 768MB RAM-mal, annak a néhány számomra szükséges, kisebb programnak elég ennyi erőforrás is. Szűkösen ugyan, de elférek a memóriában így, nem swappel veszettül az OS X. Ha persze komolyabban használnád a virtuális Windowst, akkor nem lesz elég a 4GB RAM.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
"nem swappel veszettül az OS X"
Ezt én így nem jelenteném ki, jelenleg is 4GB-nyi a swap nálam, pedig kivételesen van még ~1,5GB szabad RAM-om a 8-ból, az is csak azért, mert pár napja újraindítottam a gépet 1,5 hónap után
Parallelshez nekem a 8GB is eszméletlen kevés, mert alapból tele szokott lenni a RAM és azokhoz a programokhoz, amik miatt kéne a windows minimum 4GB kéne a Parallelsnek is.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
delibab
senior tag
Akkor ezt nagyjából el is felejthetem... Nekem az abajom, hogy ha valami szűkös azt nem fogom szeretni, idegesíteni fog és eladom... akkor vagy hagyom a wint vagy erősebb gépet kell vennem, szűkölködni nem szeretnék!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest