Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem.
A Macbookok (Air, Pro, gondolom mindegy) akkumulátoraival hogyan érdemes bánni? Szabad-e töltőn hagyni, amikor sleep-ben hagyom, illetve meddig a legegészségesebb meríteni és tölteni?Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
tDr1v3r
veterán
Ugyanugy kell banni veluk, mint a masik gepeknel. Fullra toltheted nyugodtan, az elektronika fogja magatol meriteni ha kell. Csak teljesen le ne meritsd...
Jo minoseguek az akkuk es a power management is kivalo, ne aggodj, hasznald ahogy jolesik.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
madle
őstag
Én is folyton töltőről használom, olyankor nem használja az aksit, mint a régi gépek.
Olyan kérdésem lenne, hogy találkozott már valaki El Captain alatt Wifi problémával? Feltettem a legújabb frissítést és gyakorlatilag megbolondult a wifim. Azt hittem a router romlott el, szórakoztam vele napokat. Utána jutott eszembe, hogy először teszteljem le más készülékekkel is ugyan arról a helyről a jelet.
Az iPhone méri azt a sebességet amit kell, és folyton Wifin van, tesóm Win-es gépe is teljesen korrektül adja azt amit kell.
Erre a Macbook, folyamatosan eldobálja a jelet, és ha van jel, akkor csak töredékét éri el, össze vissza ugrál.
Mindig diagnosztika jelentét akar küldeni az Apple-nek hogy nem jó a wifi jelerősség. Annyira idegesítő.Olvastam valahol, hogy törölni kell a hálózati beállításokat és csinálni kell egy újat. Ha nem jó akkor újra kell tenni.
Valaki valami hasonlót tapasztalt? -
-
Peetey91
senior tag
Próbáld meg a Hálózatban a Wifinél a haladó beállításoknál a TCP/IP fülön az iPv6 konfigurálást "Link-csak helyi"-re rakni. Valaki írta még régebben, hogy nála bevált ez a módszer.
Nálam a Keychain szórakozik mostanában. Random feldob egy-egy alkalmazást bejelentkezéskor és van, hogy munka közben is (messages, cloud, akármi), hogy írjam be a jelszavamat. Valaki tapasztalt ilyet? Tudom resetelni valahogy az egész Keychaint anélkül, hogy elveszne az összes jelszavam?
[ Szerkesztve ]
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Macbook Pro vásárlás előtt állok. A kiszemeltem egy 13"-os Retina kijelzős 2013-as modell.
Mire kell figyelnem a vásárlásnál és érdemes-e még ilyet venni?Válaszokat köszönöm előre is!
Üdv,
danati -
TigerCat
nagyúr
Én újratelepítettem az egészet, mert a frissítés óta borzasztóan lelassult az újraindítás. Sajnos semmi változás...
Azt azért hozzá kell tenni, hogy az egereim ilyen-olyan szoftvereinek telepítgetése is hozzájárult a reinstallhoz, de valóban lényegesen több bosszantó hiba van az új verziókban.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kaviat
tag
lehet, hogy butaság de én érzek a BT és a wifi között némi összefüggést. bizonyítani nem tudom, de amikor kikapcsoltam a wifi-t sokkal stabilabb lett a BT.
(vagyis fordítva is lehet para, a BT is megzavarhatja a wifi-t)
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Passz, kábelről megyek...
Még azon gondolkodom, nem lehet, hogy a monitor kavar be nálam? Hogy a rendszer azért indul lassabban újra, mert azt hiszi, valami lemez még be van dugva és arra vár?
Pedig nem, csak egy egér, egy külső RAID tömb (ki van kapcsolva), a hálózat (Thunderbolt-LAN átalakítóval) és a gépet a monitorral összekötő Thunderbolt kábel.
(#36214) kaviat
Van benne valami... Vezeték nélküli egérrel határozottan éreztem a különbséget, ha az egyik BT eszközt lekapcsoltam, szóval tutira zavarja valamelyest.[ Szerkesztve ]
-
Sapphi
aktív tag
Nekem is ezt csinálja... Sőt valamiért sokszor leáll a külső winyó úgy, hogy nem tudja elindítani... Tehát érzékeli, hogy be van dugva, de nem tud vele mit kezdeni és ha azt a szituáció áll fenn és le akarom kapcsolni vagy újra akarom indítani a gépet, akkor nem is lehet megtenni... Csak akkor indul újra ha kihúzom a winyót...
Elég érdekes jelenség és fogalmam nincs miért csinál ilyet...
-
kaviat
tag
ez a vinyó para szerintem valami bug, majd a köv. javítás rendezni fogja (új hibát generálva természetesen)
-
madle
őstag
Nekem a legnagyobb bajom most ez a Wifi dolog.
Alapból nem nagy sebességű a net itthon, 5Mbit. nappaliban van a router. mellette egy szoba, ahol van egy Win-es gép, és azt követi még egy, ahol a Mac van. A win-es gépen frankón megy a net. A belső szobában a Mac-en meg össze vissza. Jelenleg 0,3Mbit jön át. De az iPhone mellette meg méri a maximumot..Ezek szerint nem a routerrel van baj, mivel az küldi a jelet, a Mac-el lehet valami. Csak nem tudom mi. Borzasztóan idegesít.
-
Ragnar95
félisten
Ez ugyanolyan berögzült baromság a régi technológiák idejéből, mint a telefonoknál az x óra töltés vásárlás után... A mai akksiknál már az elektronika jóval előbb lekapcsolja a gépet, mint ahogy valójában lemerülne, még van benne bőven tartalék akkor is, amikor az eletronika leállítja azt.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r4z
nagyúr
válasz Ragnar95 #36223 üzenetére
3V alatt a Li-Pol cellák sérülhetnek, nem tesz jót nekik az alacsony töltöttség. 2.5V alatt pedig egy jó részük már fel sem veszi a töltést, mert az elektronika letiltja - ugyanis ilyenkor a cellák már veszélyesen instabilak lehetnek, ha töltést kapnak.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
Pont erről beszéltem, hogy amikor 0%-ot ír ki a rendszer, akkor bőven nem 0% az akkumulátor töltöttsége, van bőven biztonsági tartalék, hogy véletlenül se tudjon meghibásodni, véglegesen lemerülni az akkumulátor... Ergo ezen problémával, amit felvezettél, az átlagfelhasználónak nem kell foglalkoznia...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r4z
nagyúr
válasz Ragnar95 #36225 üzenetére
"van bőven biztonsági tartalék, hogy véletlenül se tudjon meghibásodni, véglegesen lemerülni az akkumulátor"
Meghibásodni valóban nem hibásodik meg egyből, de hamarabb leamortizálod az akkut, ha folyton lemeríted. A fizikát és a kémiát a biztonsági áramkör se tudja kijátszani.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
megema
őstag
Igen, de ez nem azon a 10%-on múlik, amin a vita megy. Pont annyira "probléma", ha a kijelzés szerinti 10%-ról 5-re merül, mintha 100%-ről merülne 95-re. 0,05 ciklus pluszban, és csókolom...
Mindenki használja úgy, ahogy tudja. Ha töltőre tudja dugni, akkor tegye. Ha nem, akkor használja, amíg szükséges, és bírja az akku.
Márciusban lesz 2 éves a gépem. Jelenleg 170 ciklus van benne, és 94% a kapacitása. Csontra merítve sose volt, mert nem kellett annyit használni. Olyan viszont volt, hogy nyafogott a 10%-os töltöttség miatt (az iStat Menus), én meg még egy órát vígan használtam, aztán ment töltőre. Az OS X jelez egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz TigerCat #36221 üzenetére
Tiger, nekem most eljátszotta azt, hogy le akartam választania vinyót, hogy kihúzzam, erre nem csinál semmit. Belelépek, akkor felpörgette a vinyót, megpróbáltam megint semmi. Ráhúztam a kukára, semmi...
Oké mondom kikapcsolom a gépet, rámegyek, eltűnik a felső bár és csak a Dock marad, semmi.... nem akart kikapcsolni, ha valami ikonra kattintottam rá a Dock-on, előjött újra a bár és megint leállítás, újraindítás, kijelentkezés. Egyikre sem reagált. Maradt a főkapcsoló hosszan.....Komolyan ez az új rendszer? Ezt már másodjára játsza el, mármint a kikapcsolósat.
Wifi szar, nem lehet kikapcsolni a gépet, meg a vinyót sem leválasztani...... vicc. -
TigerCat
nagyúr
Majd egyszer talán... A remény hal meg utoljára.
Az éppen aktuális frissítés előtt jellemzően bízom benne, hogy majd most jobb lesz. Hellyel közzel ez így is van, de szinte minden egyes alkalommal kapunk valami más idegesítő hibát.
Hétvégén teljesen újratettem, hátha. A lassú újraindulást leszámítva teljesen rendben van a rendszer, úgy látom érdemes volt. Nagyon szépen megy. A sok egér driver és vezérlő betett neki, nélkülük immáron oké.
Ráadásul az iPhone-om is újra cserélte a Vodafone, szóval nem kell többé foltos kijelzőt bámulnom, valamint már a készülék alja sem recseg.
Ennél elégedettebb nem is lehetnék az Apple termékekkel. Vagyis de. Ha vehetnék egy 13-as retinás gépet 4 fizikai maggal a prociban, hozzá pedig egy kényelmes egeret, amivel nem kell trükközni. Vagy ha ez nem jön össze, akkor egy Mac Mini-t, de szintén 4-magos CPU-val. Az irodában bőven elég lenne...
Egyébként nem jó, ha túlságosan lekötnek az apró részletek, mert az ember előbb-utóbb becsavarodik. Tehát jobb ha nem tulajdonítunk akkora jelentőséget a hibáknak. Még ha tényleg bosszantóak is. Van, amivel együtt kell élni, vagy elfogadni, hogy nem tudjuk megváltoztatni.
Egyik kollégám olyan gépen dolgozik, ami szó szerint szét van esve. Lejtette a fia. Mondtam neki, hogy javíttassuk meg, de őt nem zavarja. Engem speciel halálra idegesít amikor ránézek, de ez van.
Ja, egy drága gép a világ legjobbjának kikiáltott operációs rendszerével hasítson, mint az olajozott villám. És legyen stabil, hibamentes. Ha már egyszer a legjobbról beszélünk...
-
tDr1v3r
veterán
válasz TigerCat #36229 üzenetére
Relatív hogy mi a legjobb... a Windows és az Ubuntu is annak vallja magát, valakinek biztos azok a legjobbak. Szerintem nincs tökéletes operációs rendszer, engem mindegyik szopat, csak más aspektusból.
De ha már bugok... nálam ma olyat csinált hogy a reggeli ébresztésnél (külső monitorra van kötve a gép) szimplán fekete maradt a belső kijelző. Lehajtottam, felhajtottam a fedelet de ugyanúgy nem lett kép... a panel nem volt lekapcsolva, kapott háttérvilágítást de tartalom nem volt rajta. De a rendszer szerint működött a noti kijelzője második kijelzőként, csak eredménye nem volt...
Reset megoldotta, nyilván, de kicsit ijesztő volt először szembesülni a problémával.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
TigerCat
nagyúr
válasz tDr1v3r #36230 üzenetére
Valóban nincs tökéletes rendszer. Nekem bejött az OS X, de nem azért, mert annyira stabil, vagy hibamentes, mint inkább mert az ökoszisztéma együttesen nagyon kényelmes és nem szívesen hagynám hátra. Pedig sokat gondolkodom egy PC összerakásán, azonban kíváncsi vagyok mivel rukkolnak elő a következő keynote-on. Egyelőre várok. Hátha tudok venni egy 4-magos gépet, ami nem millió környékére lesz árazva.
-
Ragnar95
félisten
Minél többet használod akkuról a gépet, annál gyorsabban használod el az akku a kémiai folyamatok miatt valóban, de az teljesen mindegy, ahogy a kolléga is leírta előttem, hogy 10-ről 0%-ra meríted vagy 90-ről 80-ra, mivel a 10-ről 0% sincs a közelében sem az akku teljes lemerülésének.
-
Ragnar95
félisten
válasz vasi89 #36237 üzenetére
Sajna a memóriakezelés még mindig nagyon messze áll a Mavericks-estől, valamelyik nap is úgy lefagyott a gépem, amikor elfogyott a RAM, hogy csak az újraindítás segített...
Safari is hajlamos időnként a fagyásra...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
madle
őstag
válasz TigerCat #36236 üzenetére
Öröm és bódottá van!
Újboli vezetéknélküli kapcsolati konfiguráció törlése és újítása megoldotta a problémát. Kombinálva a router újrakonfigurálásával.Azért nem gondoltam volna, hogy ennyit fogok szívni. Már azon járt az agyam, hogy talán a gép rossz? Vagy új routert kell vennem? 2 éve vettem azt is, ráadásul nem olcsót. Tehát nem értettem miért nem tudja 8 méterre küldeni a jelet...
-
-
madle
őstag
válasz TigerCat #36240 üzenetére
Pont egy TP-Link WR1043ND V2, de ahogy olvasgattam a router topikot, lehet leváltom majd egy Asus-ra, csak azt nem tudom érdemes a például 5GHz-es vonalon keresgélni. Valaki azt mondta a 2,4 Ghz-esnek erősebb a jele, mondjuk nem tudom mi számít telített térségnek, nálunk kertesházak között 5-6 jel van a szomszédságban 2,4Ghz-en.
Itthon meg egy új Win-es gép, két iPhone 4 és 5s, ill. a Mac Air. Gondolom ismeri mind az 5ghz-et.
-
TigerCat
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
Jó kérdés. Ha újra vennék, itt a cégnél 50 ezret simán szánnék rá. Ez egyébként egy RT-AC66U. Ez sem volt valami olcsó, de nem rossz.
Egy barátom irodájában Apple kocka router van, az érzésre stabilabban hozza a sebességet és az adatátvitelt Mac-kel. Viszont rém egyszerű, szóval ha szeretsz állítgatni minden nyavalyát, nem neked való.
-
SAMG3
tag
Az miert van h ez a 370 ezer ftos fostaliga se a safarival se a fire foxyv nem nyit meg oldalakat. Ellenfél tekerni aztan csokolom. Ujra inditottam es semmi valtozas. A telo siman megnyitott barmit. Most a biztonsag kedveert a routert es a modemet isnkihuztam bedugtam. Ez mar nem az elso eset. Mi okozhatja? Ja es most jut eszembe rendszerint csak a 2.4ghzes halozaton csinalja. Ha atcsatlakozok az 5osre akkor jo. Es ezt is csak itthon. Lehet az a gyikja h van egy repeater ami pont a 2.4ghzes jeleit szorja esnmivel ugyan azon a csatornan vannak bezavar?
-
SAMG3
tag
Mivel szoktátok a kijelzőt takarítani? A törlőkedőt h lehet tisztítani? Simán lanygso vízben kimosom? Mert már csak maszatol ahelyett h letörölné róla a dzsumbát. A por kirázása nem elég. Nem szoktam rátüsszenteni meg fogdosni se de még is vhogy kerülnek rá foltok :/
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
1. Szárazon pormentesre törlés: Pronto Staub Xpress Duster
2. A kijelzőt egy nedves pamut ruhával tisztítom meg, majd egy másik pamut ruhával törölgetem szárazra. Így nem lesz foltos, sem pedig karcos.
Ahogy használom, évente 2-3 alkalommal kell csak nedvesen takarítani, egyébként a portörlő bőven elég...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest