Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Állítólag a 12-es Macbook a közeli jövőben frissül (max április). Új procit írnak bele (Core M3, M5, M7).
-
Megane2000
aktív tag
Na megvettem a legújabb Macbook Air-t Nagyon klassz szuper süvít nincs hangja...
-
Ragnar95
félisten
válasz kenny123 #38750 üzenetére
Mint azt írtam, nem a Safariban kéne hogy megjelenjenek az értesítések, attól függetlenül működnek, nem véletlenül a rendszerbeállításokban kell belépni a FB-ba.
A System preferences>Notifications>Facebook>Banners be van kapcsolva? Mert ha a másik 2 opció be van, akkor már csak ez lehet a szűk keresztmetszet.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
sprX
tag
MacBook Air 2011 i5, 4GB Ram, 128SSD, ongyilkossag Photoshop/Ableton paroshoz ?
Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
TigerCat
nagyúr
Ingyenes lett a Google népszerű képszerkesztő alkalmazáscsomagja, a Nik Collection. Sok-sok lenyűgöző effekt, retusálási lehetőség és profi utómunka, most 150$ helyett ingyen elérhető Windows és Mac rendszerekre! Feltelepítettem, a teljes csomag 756,7 MB helyet foglal.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
delibab
senior tag
válasz Megane2000 #38758 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy mennyire kell kapkondi a letöltéssel.
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
TigerCat
nagyúr
válasz Megane2000 #38758 üzenetére
Ahogy olvastam, marad, szóval nem kell sietni. Egyébként nekem annyira nem jött be, azonban hobbifotósoknak ingyen nyilván megéri.
-
BanyaiMiklos
újonc
Üdvözlet szakértő urak!
Bányai Miklós vagyok, 52 éves múltam, és próbálok haladni a technikával. Az Apple céget régóta ismerem, de csak egy terméküket használtam eddig, mégpedig imádott iPhone-omat. Panaszmentes a készülék, mindig, minden helyzetben velem volt, nem hagyott cserben. Útépítő cégemben a saját gépemet leírtam, és most lehetőségem lenne új notebook-ot vásárolnom. Mivel sohasem volt Apple notebook-om, de mindig is érdekelt, hogy milyen és mivel másabb, mint a mostani Dell XPS-em, illetve a Windows-t már kicsit unom, így ezen témát firtatva, erre a fórumra hozott a sors. A sors itt a google-t jelöli! Igaz, hogy az igényeimet bőven kielégíti a mostani gépem, de mivel szeretem a lehetőségeimet megragadni, így most is ezt tenném, és váltanék egy Macbook Pro gépre, 15 colosra. Igazából én emailezgetni, pdf fájlokat másolni, scannelni (bár nem tudom mit jelent, hogy natívan kezeli ezeket, mert ezt olvastam valahol), wold és excelezni, filmeket nézni, és AutoCAD-ezni szokatm, az unokám (12éves) szokott ha nálunk van, játékokat tölteni rá. (Ha jól tudom, akkor windows-t is lehet tenni ezekre, és akkor a kisunokám sem kell hiányt szenvedjen. Javítsatok ki ha tévedek.) Na de elég rólam ennyi, a kérdésem, amivel felétek fordulok a következő: Érdemes-e nekem váltani? Könnyen meg fogom szokni az új környezetet? Mely dolgok bonyolultabbak illetve egyszerűbbek egy Apple gépen? A Napi Windows-os rutint mennyire kell elfelejteni? Ergo, mivel tud többet és mivel jobb egy ilyen gép, egy Windows-os társánál. Elvégre, majdnem 1Millió forint. ( a jelenlegi gépem 390.000Ft volt 3 éve) Tényleg ennyivel többet tud és jobb ez a szerkezet?
Elnézést ha hosszan felvezettem.
És köszönöm előre is ha segítetek.Üdvözlettel:
Bányai Miklós[ Szerkesztve ]
-
br4adam
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az 5 éves Asus notebookom szeretném 2-3 hónapon belül lecserélni egy Macbook Air 13"-ra. Hétköznapi dolgokra lenne használva (böngészés, film, zene) illetve kis Photoshop és Plex futna rajta még (napi 6-8 óra használat). Érdemes CTO modellt venni nyolc GB rammal vagy simán gyors és gördülékeny a gép néggyel is? Illetve ha nagyrészt otthon van használva mennyire probléma ha fixen töltőn van?
-
delibab
senior tag
válasz br4adam #38762 üzenetére
Elfut 4 gb-n is, de ha hosszú távra veszed akkor mindenképp 8gb legyen szerintem. Viszont ha fixen töltöd akkor gondolom nem vagy folyamatoaan úton így egy kis plusz súly nem számíthat. Amire ki akarok lyukadni, hogy ha már cto air, akkor inkább retina pro...
-
TigerCat
nagyúr
válasz BanyaiMiklos #38761 üzenetére
Szia,
Amiben tudunk, természetesen nagyon szívesen segítünk.
:-)Amit írtál, nem lesz gond. Bootcamp-pel Windows-t is tehetsz rá, néhány játékot gond nélkül futtathatsz majd, tehát ez is pipa. Hogy mennyi idő megszokni? Jó kérdés... Nekem viszonylag gyorsan ment (leírtam itt a blogban), de ismerek olyat, aki 1 hét után sírva könyörgött, hogy szeretné visszakapni jól megszokott Windows rendszerét. Véleményem szerint elsőként nézd meg valahol élőben, kicsit ismerkedj a rendszerrel és azt követően dönts. Egyébként az egymillás MacBook Pro már elég durva gép, teljesítménybeli problémád nem lesz, de ha ennyiért veszel Windows-os lapost, szerintem azzal sem. Igaz, ez jóval szebb és nyilván menőbb. :-)
Ha van rá pénzed és nem sajnálod, vegyél, de ahogy írtam, elsőként kicsit ismerkedj a rendszerrel.
Ui.: Ha tudsz várni, akkor ne most vedd meg, mert hamarosan érkeznek az új típusok. Hogy mikor, persze nem tudni, de legkésőbb nyáron biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlásán gondolkozok, és kacsingatok a Mac felé, iPhone -om révén, bár ős PC felhasználó vagyok.
Sajnos elég low budget dolog, max 200k -ig nézegetek használtan laptopot, ami lehet Windows lesz, ha nem találok jó alternatívát. Egyenlőre még félek is kicsit az OSX -től, hogy minden windowsos dolgot képes leszek e megcsinálni rajta. (photoshop, visual studio, pár játék (NFS), Mic. Office, filmnézés hálózati meghajtóról..)
Amit néztem az a Mid 2012 -es MacBook Pro 13" 2,5GHz. Ennek a gépnek kb ugyanazok a specifikációi mint jelenlegi windows PC -mnek. Ha jól gondolom, akkor ugyanannyira jól fog futni, mint a mostani gépem, vagy jobban ezek alapján, hiszen azért az OSX jobban optimalizált rendszer.
Frissítések meddig várhatók kb erre a gépre? Ilyenkor megkap minden új funkciót amit a legújabb gépek is? (Ugye én iPhone -ból kiindulva tudom, hogy a régebbi modellek nem kapják már meg az iOS -t, ez itt hogy megy?)Elnézést az alap kérdésekért, de gondoltam kikérem a Ti véleményeteket (összefoglalót is elolvastam), és hátha van itt pár Windowsról áttért ember.
+Mac -en is meg lehet csinálni, hogy az optikai meghajtó helyére HDD -t rakok?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
PS tökéletesen megy OSX-en is, Office szintén van, filmezéssel hálózati meghajtóról nem lesz gond, a játékok nem biztos, hogy elérhetőek OSX-re, szóval azokhoz lehet hogy kelleni fog Bootcamp.
Visual Studio viszont biztos hogy nincs, de hacsak nem direktbe Windowsra/WP-ra fejlesztesz, jobban is jársz vele, ha elfelejted. Alternatívák vannak OSX-re, csak a Visual Studio maga nincs.
Jelenleg még a 2008-as gépek is támogatottak, így kijelenthetjük, hogy még minimum 3-4évig támogatva lesznek a 2012-es gépek. Egyedül akkor nem kapnak meg régebbi gépek 1-1 új funkciót, ha annak valamilyen hardveres követelménye van, amit azon gépek nem tudnak (pl az AirDropot emiatt nem kapták meg bizonyos modellek, mert wifi direct kell hozzá).
Igen, lehet az optikai meghajtó helyére HDD-t rakni és SSD-vel + 8GB RAM-mal elég jó gép lesz ezPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r4z
nagyúr
A hétköznapi használatot tökéletesen lefedi az OS X is, emiatt nem kell aggódnod. A játékokon kívül kevés olyan program van, aminek nincs alternatívája Macre. PS, MS Office, illetve VS van rá, még ha utóbbi butított is. Nem írtál nyelvet, amihez kell a VS, lehet, hogy az Apple ingyenes Xcode-ja is jó lesz neked. Ha mégse találnál megfelelő programot (pl. .NET-hez), még mindig tudsz Windowst telepíteni az OS X mellé, és használhatod úgy, mint bármilyen windowsos gépet - játékokhoz mindenképpen kelleni fog.
A támogatottság nagyjából úgy van, mint az iOS készülékeknél. Amíg nem avul el a hardver, addig jön frissítés is, viszont több funkció csak az újabb modelleken érhető el, sokszor hardveres okokból. Ezeknél le is van írva, hogy milyen gépeken érhető el az adott funkció, lásd itt: El Capitan követelmények. Mint láthatod, 2007-es gépek is támogatottak, tehát darabig még nem kell aggódnod a frissítések miatt, maximum néhány új funkció nem lesz elérhető. Főleg úgy, hogy a 2012-es MBP-t a mai napig árulják.
HDD természetesen mehet az ODD helyére.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
HaZsolt
őstag
Szerintetek van rá esély, hogy a 2016-os air retina kijelzőt kapjon? Már csak ebben a modelben nincs.
-
TigerCat
nagyúr
válasz HaZsolt #38772 üzenetére
Nem hinném, arra ott a MacBook. Illetve több kraft kell hozzá, drágább is úgy, szóval aki eddig meg tudta fizetni az Air-t, annak lehet, hogy sok lenne. De legyen igazad. Mobil eszköznek simán vennék egyet 13-as méretben.
-
Ragnar95
félisten
válasz HaZsolt #38772 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem. Onnantól nem lenne olcsó hordozható gépe az Apple-nek. Akinek kell a teljesítmény, az retina Pro-t vesz, akinek a méret az első, az MacBookot és akinek az ár, annak ott az Air.
Nem véletlenül hozott be új termékkategóriát az Apple és nem az Airt retinásította...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
delibab
senior tag
válasz TigerCat #38776 üzenetére
Én is csak a proci miatt nem azt tartottam meg... Inkább fele annyiért a 11 air... A kettőből lehetne összegyúrni a számomra legideálisabb gépet, vagy az air-be a kijelző vagy a macbookba a proci... Így szerintem megint a 13 pro-nál fogok kikötni...
-
Rage47
veterán
MM-ban a Macbook pro 13" 419e, sztetek ez vmi akciós ár már? Máshol nincs ennyiért.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Macbook ot szeretnék vásárolni.A új macbook vagy a macbook air 256 gb osat néztem ki.
Szerintetek melyikkel járnék jobban.
Használnám : Általános dolgokra, ezen felül, 3d film nézésre rákötve a tvre ,
Grafikus programok használatára pl Photoshop, illustrátor, indesign.256gb az elég?
Szerintetek melyikkel járnék jobban ? -
delibab
senior tag
-
delibab
senior tag
-
Megane2000
aktív tag
Tegnap belőttem a macbookot a synologyra. Le is futott a timemachine. Ennek tulajdonképp mi a működési elve? Minden nap a változásokat követi? Ma is bekapcsoltam a gépet és pár mb-ot másolt rá.
-
r4z
nagyúr
válasz Megane2000 #38788 üzenetére
Hogy lőtted be a TM-t, ha nem jártál a beállításaiban? Ott pontosan leírja, hogy működik.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
válasz apple87 #38784 üzenetére
Grafikához kell a RAM, illetve a retina kijelző sem árt, így szerintem a MacBook jobban megérné, mivel az alapból 8GB RAM-mal kapható.
Csak és kizárólag rajtad múlik, hogy mennyi tárhely elég, de külső tárhellyel mindig lehet bővíteni a gépet, illetve vannak SD kártyák, amik ki sem lógnak a gépből, így ezek utazáskor sem zavaróak, a gépben vannak.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Imy
veterán
Használtok valami hardver monitort?
Ami jelzi a hőmérsékleteket, illetve hogy mi a fő energia fogyasztó.
Chromeot használom, mint böngésző, azt jelzi az a fő energia fogyasztó, és 92% töltöttségnél a becsült hátralevő idő 6:32, ami kicsit kevésnek tűnik. -
wjbhbdux
veterán
Attól függ mit csinálsz vele, ha pl intenzív flash tartalmakat nézel az gyorsan tudja meríteni. Videoknál érdemes a minőséget lejjebb dobni, a twitchen pl ha Source minőségben nézek valamit nálam 80 fokra is melegszik a CPU és hajtja a gépet, Highon már csak 50-60 között van.
[ Szerkesztve ]
/s
-
Imy
veterán
válasz Handball94 #38794 üzenetére
van benne valami, kikapcsoltam éppen mikor megírtam, és most 91%-on áll az aksi, és 7:19-et ír ki, de szinte percről percre ez az idő nő. Nem hittem volna, hogy ennyire eszi az akksit.
-
Ragnar95
félisten
Chrome-ot felejtsd el, ha fontos az akkuidő, mert eszméletlen mértékben pazarolja a Chrome az erőforrásokat és emiatt meríti is az akksit a kelleténél jobban.
iStat Menus jó amúgy hőmérsékletellenőrzésre.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
MattM
tag
Sziasztok! Mennyire érné meg venni most egy 2010-es prót? Mindenféleképpen ssd és 8 giga ram kerülne bele. Meddig bírná ha bírja egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest