Új hozzászólás Aktív témák

  • Dreadloord

    senior tag

    Sziasztok,

    eddig mindenem windows-os volt, de 1 éve vettem ipad air 5-öt, viszont az ipad OS tele van bosszantó limitációkkal. Lumafusionben viszont szeretek videót vágni rajta.

    Egyik barátom 10 éve apple-t használ, és győzköd, hogy vegyek macbook-ot, mert pont a tablet vonal nem az igazi munkára.

    A windowsos laptopom eladnám, és az air 5-öt is, és vennék egy macbook air m2-őt.

    Irodai munkára, gépelés, excel, levelezés, prezentációkhoz külső helyszíneken, stb. 1 külső monitorral használnám, és videó vágáshoz (FHD 1-2 órás céges videók összevágása, feliratozása).

    Kérdés: Aprón látok 410e-ért alap M2 8 gb 256-osat.
    Olvastam, hogy ez lasabb ssd, mint az 512-es, de inkább 16 gb rammal vegyem, ne 512-es SSD-vel, ha jobbat vennék, de ilyen konfig szinte sehol nincs jó áron, aprón is csak az 512-eseket hirdetik.

    Gondolom az alap m2 is hozza videóvágásban az air 5 sebességét (ez elég nekem), így elég, ha ezt veszem, vagy 520e-ért inkább az 512-est? (HP probook g8 4500U-ról váltok, a videóvágáson kívüli dolgokra mind elég az is, pl. 10e cellás excel sem akasztja meg, gondolom ez már az alap m2 airnek sem gond?)

    Vagy lenne 680e-ért alap m3-as pro, de azt már kicsit sokallom :)

    Igazából vonz, hogy kipróbáljam a macbookot, bár 4-500e-ért windows alapon is találnék jó gépet szerintem, amivel videót is tudok vágni akár, csak hát a kíváncsiság... :)

Új hozzászólás Aktív témák