Új hozzászólás Aktív témák

  • #85552128

    törölt tag

    válasz Ghoula #16484 üzenetére

    Elsődlegesen mindig is a price/perf fogja érdekelni az embereket, utána jöhetnek egyéb szempontok, most azért az is közrejátszik, hogy nem lesz akkora fogyasztása még a high-end kártyáknak sem.

    Miben jobb ? Gyakorlatilag kezdettől majdnem hozta a 290X teljesítményét (néhol vele egy szinten/jobb volt) mindezt fele fogyasztással - ami már önmagában is nagy dolog hisz nem volt process váltás. Mellette a szoftveres körítés és support is sokkal jobb volt akkoriban és a hűtésekkel sem volt probléma mert még a legszarabb 970 is hozta az elvárható szintet - ez a 290X-ről nem mondható el... A Gameworksot meg a Geforce Experience-et is lehet szidni, de ettől még a GE/Shadowplay az egyik legjobb streamer/videórögzítő a mai napig, a GW effektek közül is vannak olyanok amelyek jól néznek ki és amit be sem kapcsolhatsz AMD kártyán szóval sok kicsi sokra megy alapon ezek is érvek ha a nagy tömeget nézzük. A Gsync is akkoriban debütált mint egyetlen Adaptive sync frissítési technológia ami csak nVidia kártyákon volt elérhető.

    Ezek nagy részét az AMD is hozta/hozza, de eléggé megkésve (DSR->VSR, Gsync->Freesync, Streamer app van most is, de lesz valami újabb dolog a Polarisokkal, GW -> GPUOpen, illetve a DX11 driverrel is történek finomítások) játék bundle terén mondjuk nem sikerült felzárkózniuk, arra az nV-nek gyakorlatilag 1.5-2 évre előre volt terve és mindig kaptál valamit a kártyák mellé.

    "Ha abból indulok ki milyen életpályát futnak a 290-ek, emiatt inkább az."

    Ez a rebrandolás hozománya, mintsem előre tervezett vagy külön odafigyelést igénylő dolog lenne. Majd most lesz érdekes látni mi lesz a régi kártyák teljesítményével ha minden szegmens ténylegesen új leváltó kártyát kap az AMD-nél is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák