Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz KillBorn #45541 üzenetére

    Csak ismételni tudom magam az AMD vs. nVidia vs. Intel topicból...

    Egyfelől az új BIOS jelentősen (10-20%-al) nagyobb teljesítményt nyújt, ami azt jelenti, hogy az RTX2060-at sokszor lelépi, olykor még az RTX2060 Supert is (pl. Battlefield V). Viszont ennek ára az, hogy teljesítményben alig, mindössze 6-8%-al van lemaradva az RX5700-tól. Ezzel együtt driveres gondokról, több-monitoros felhasználásnál magas fogyasztásról, illetve kissé kiforratlan hűtés-finomhangolásról írnak még.

    Ami még nagyon durva, hogy teljesítmény per fogyasztás terén a legjobb kártya az eredeti BIOS-al. Az újjal az RTX2060 körül mozog már csak.

    Ez egyfelől jelzi, hogy talán ez lehetett a NAVI eredetileg tervezett szintje (mármint az eredeti BIOS), ahol nagyon jó fogyasztási értékeket tudtak volna mutatni. Csak úgy nem voltak versenyképesek a Super kártyákkal és árakkal.

    Összességében jó kártya lehetne, de a kapkodva kiadott BIOS frissítésnek megvan az ára - sok esetben az AIB partnerek belőtték 150W körülre a fogyasztást, és egyben ehhez a hűtést. Na ez most ugrott egyet, a hűtés viszont nem lett "utánaállítva".

    A legnagyobb probléma az RX5600XT-vel az, hogy nagyon közel lett teljesítményben az RX5700-hoz, így már inkább a 6 vs. 8GB RAM különbözteti meg őket egymástól. Ciki...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák