Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz awexco #43857 üzenetére

    Infinity fabricja van, amin Szerintem 400GB/s minimum tud adatforgalmat bonyolítani 4 link esetén. (Valószínüleg az IF2 többet is)

    Azt feltézelezném, hogy ha tényleg nincs PCIe vezérlő benne, akkor ebből így nem fog készülni olyan kártya, amit PCIE slotba lehet belehelyezni.
    Illetve hát nem tudom, hogy meg tudják-e oldani, hogy pcie hardveren, csatlakozókon történjen az IF kommunikáció (eddig még sima ügy), de PCIE vezérlő nélkül.

    Azért is gondolom, hogy afféle co-processor lesz, vagy nevezzük gyorsítónak, mert a Frontierhez pont olyan ábra jelent meg, amin az epychez IF-en keresztül kapcsolódik 4 Intinct. Jó, az persze csak egy ábra, nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg egy package-en lesz 1200W fogyasztás.

    De az, hogy az xbox leakben is szerepel nekem tökre.azt sugallja, hogy nem csak intinct lesz, hanem afféle általános gyorsító: a konzolban azért volna hasznos mint afféle dedikált egység, ha a raytracinget ez végezné (FP16, rapid packed math, async compute, stb) , mert akkor a fejlesztőknek (és a játékosoknak) nem kellene szembenézni azzal, hogy teljesítményveszteség lép fel, ha raytracinget alkalmaznak - a grafikát biztosító gpun.

    Persze egy ilyen dedikált egység még nem jelentené azt, hogy enélkül ne lenne futtatható, hiszen most is futtatható raytracig Vega56 vagy pascal kártyákon is.

    Elképzelhetetlen, a chiplet korszakban, hogy úgy valósuljon meg AMD felsőkategóriás hardveren az RT, hogy két lapkát drótoznak össze interposeren egy Navit és egy arcturust és utóbbin csak raytracing fut (vagy bármi aszinkron compute)

    Ha nem erre gondoltál, akkor szabad a gazda.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák