Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Az a baj, hogy nincs sok értelme a customnek, ha az AMD megszabja a felhasználható komponenseket. A legtöbb custom kártya azért lényeges, mert a gyártónak vannak saját beszállítói, akiktől olcsón szerzik a cuccot, de ha ezekhez nem nyúlnak, mert egy adott VGA-ra vannak külön szabályok, akkor a custom értelmét veszti, mert nem tudják olcsóbban legyártani, mint a referenciát.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Túl szép túl jó rovatunk következik.
A RadeonSI primitív culling-ja még a vertex shader folyamatok előtt kiselejtezi ami nem látható így hatalmas teljesítmény növekedést ér el.
Kedvenc részem: Jelenleg ez az optimalizálás minden professzionális / munkaállomás-grafikus kártya számára engedélyezett, mivel a Mareknek nem volt ideje a játékokra.
Mi lenne ha Mareknek még a játékokra is lenne ideje.. hoppá ugye ugye szénné győznénk már megint[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
-
imi123
őstag
válasz Petykemano #39758 üzenetére
Sajnos egyet kell hogy értsek veled.
Ez a Pc rákfenéje.Ott a brutális teljesítmény aminek csak töredékét használják ki
Ha optimalizált játékot akarok látni bekapcsolom PS4 Pro a Horizont.[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Z_A_P
addikt
válasz Petykemano #39758 üzenetére
Azt nem vagom, hogy ez mekkora melo lenne?
Mert az AMD sok jatekfejlesztesben nyakik benne van, sot Abu szerint (ha jol emlekszek) konkretan AMD mernokok is dolgoznak adott jatekok kodjan. Ezt legalabb egybe belerakhatnak, "demozni", hogy a polaris leveri a 1080Ti-t, a Vega meg a 2080Ti-t. Vagy tul nagy melo, vagy nem lehet megoldani egyaltalan?[ Szerkesztve ]
OK
-
törölt tag
Ha az oroszok nem csak az Internetet csinálnák meg maguknál.
Hanem azt mondaná nem kér a Windows keyloggerből akkor ha Kína is követné ebben hirtelen a directx 11 le a Linux meg felértékelődne...
és sajna a Horizonhoz elég a polaris + kis plusz PCn meg nincs még 4k kártya a Metro Exodushoz ma sem..
Toxikus piacok velejárója és ha 3an leszünk hurrá 3 fele fognak fejleszteni, de azért a Koduri képét nézzétek meg az Intel (GPU) találgatós topicban[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Én ugyan nem vagyok sem bennfentes, sem szakértő, de azt gondolom, hogy az AMD keze csak a konzolokig ér el.
Azt követően a hivatalos 30%, aminek töredéke Vega sem túl sok, és ennél minden publikus statisztika kevesebb részesedést ad ennél. Ha valaki a nem megbízható steam statisztikát nézi meg, akkor a fenti 4 amd kártya alig tesz ki 1%-ot.
Szóval szerintem valami olyasmi történhet, hogy PC-re a fejlesztők azt mondják, legyen jó a 80%-ra. Aztán persze vannak kivételek. Abu pont azt mondja, hogy a gcn előnye a könnyű programozhatóság, ezért könnyű Ezekre külön órát programozni. De mégiscsak egy kisebbségnek kellene külön dolgozni.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Jack@l
veterán
válasz #45185024 #39754 üzenetére
Atán ha netán tökröződéhez vagy árnyékhoz kell a háromszög és kikapja, lesz némi hiányérzete az embernek
Valóban szépek ezek a trükközések(grafikon szinten), nem véletlenül nem pakolják bele játékokba.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Petykemano
veterán
válasz #45185024 #39754 üzenetére
Itt egyébként Mit látunk pontosan?
Azt értem, hogy vmi workstation grafikus program valamilyen mérési eredménye.
És azt is, hogy RafeonSI, meg Mesa.De ez most akkor az a primitive izé, amit a vegához ígért az AMD, hogy driverből fog menni és 4 helyett 17, aztán végül mégse lett belőle semmi, hanem átadták a fejlesztőknek, hogy kezdjenek vele valamit, végül pedig azt mondták, hogy nem lesz NGG a vegában, mert broken feature?
És ez most driverből megy, vagy csak driverből teszi lehetővé, hogy egy program alkalmazza?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
regener
veterán
Egy 1070 erejét képviselő kártya mennyire valószinű a közeljövőben?
Tudom a Vega56 ott van valahol, de egy jobb fogyasztás/teljesítmény mutatót értékelnék, lévén tápot nem tervezek cserélni. -
D013
aktív tag
válasz regener #39765 üzenetére
Én a 1070ti körül, akár 1080 alját vadászom kövi kártyának. Meg kell várnom a Navit. Szemeztem a 1660akármivel, ami persze kb 1070 lesz (talán), de nem. Nem érdemlik meg a zöldek idén hogy költsek rájuk, pláne ennyit, tuti meglesz egy 100-as itthon a legolcsóbb variáns. Ha nem lenne útban a Navi megtenném, de így kivárok. Úgysem játszom olyan játékokkal jelenleg ahová kellene a plusz erő.
-
törölt tag
válasz Petykemano #39764 üzenetére
Fogd fel ezt egy kisérletnek, természetesen nem hozható át windowsra konkrétan egy speciális amds kernelt fordítasz a hardveredre kell a LLVM 8 a legfrissebb Mesa. Nem tudják hogy hozhatnák át APIkba.
OpenGL amúgy sem vonzó ma már.
A Primitive shaderről én a mai napig máshogy fogalmazok mint Te.
Minden eljárás működéséhez az kell hogy a befektetett energia (idő:milisec és watt is) megtérüljön.
Ha az a "megjósló" eljárás ami kiveszi a nem látható háromszögeket és ezekre már nem kell árnyékolóval időt fordítanod többet hoz mint ameddig tart jó. Itt az ezzel foglalkozók redditen azt mesélték el hogy hol hozott 13% pluszt hol 5%-t de volt ahol -3% vagy épp nulla volt a haszon. Ami jelenet és játékfüggő volt.
Koduri egy bruttó 5-6 évet öregedett 3 hónap alatt és amikor már úgy nézet ki mint a csövesbánat azt mondták máshogy oldják meg. A kérdés a történetben ott maradt benne ha nem toxikus piacon vagy ha te döntenéd el hogy a hardveredre hogy íródjanak a kódok akkor lehet az a 13% fixen tartható lenne, de ha más fizet busásan az optimalizálásért addig tuti tudhatod hogy az mindig -3
Pont erről van a vitátok Abuval is hogy polaris & navi az nem a semi customos hardver.
"Egy PC-s játékprogram nulla shadert szállít binárisan, még ha ezek nem is szabványosak, akkor is vagy magas szintű kód van, vagy valami köztes nyelv. Mindkettőből tud fordítani a driver gépi kódot"
"Nem mellékesen a Sony elgondolása ugyan kevésbé általános, így korlátozottabb, viszont fényévekkel gyorsabb."
Ez olyan mintha Azt mondanád a Sonynak holnaptól a PS5 kompatibilisnek kell lennie az NV kártyákkal vagy az X boxal és így hirtelen satufék. na ez volt a képen.[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz McSico #39768 üzenetére
Nem szállítanak csak Franciaországba, Belgiumba és Luxemburgba, ezért kell egy csomagközvetítő szolgáltatásért is fizetni kb. +30€-t, de a Carrefournál van 02.15-ig 10€-s kupon, vagyis még így is 90 ezer körül megáll a kártya. Idehaza ennyiért legfeljebb RX 480v3-at kapsz, és a használt Vegák is ennyibe kerülnek hardveraprón... úgy látom a magyar használtpiaci árak teljesen elszálltak, már megint azt hiszi mindenki, hogy a magyar piac valamiféle buborékban létezik.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
Tyrel
őstag
válasz pengwin #39772 üzenetére
Nekem volt referencia Vega56, még a Power Saving módra kapcsolva sem bírtam elviselni a hangját, a helyetekben senkinek nem ajánlgatnám ezt a blower hűtős cuccot, pláne hogy nincs normális aftermarket hűtés a Vegákra (csak horror áron), és ami van az is csak a referencia design-ra...
Szerintem még mindig messze ez a legjobb belépő, már annak aki nagyon nem akar RTX 2060-at venni...
Turenkarn
-
korcsi
veterán
"pláne hogy nincs normális aftermarket hűtés a Vegákra (csak horror áron), és ami van az is csak a referencia design-ra..." Sapphire Pulse, Nitro-ról jókat írtak itt, A referencianyák pedig egy igényes megoldás.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Tyrel
őstag
válasz korcsi #39775 üzenetére
A Pulse-t linkeltem is, az jó, de az aftermarket hűtés nagyon nem custom kártyát jelent.
Az eredeti, blower hűtős referencia kártyákra csak Morpheus II-t lehetett ráerőszakolni, de az alatt megsült a VRM, ezen kívül meg vízhűtést vehettél még rá csillió forintért és csá... meg voltál ragadva egy sz*r hűtéssel amit még lecserélni sem volt mire... Ez az MSI Air Boost pont ugyan az pepitában, aki megveszi és rájön hogy szar, még változtatni sem tud rajta...Turenkarn
-
törölt tag
The Radeon VII Review & Analysis (Belated) ADORED TV
Na nézzük kapja e a savat ? -
Tyrel
őstag
válasz #45185024 #39780 üzenetére
Kb. annyit mond hogy túl siettetve jelentették meg a kártyát, béta driverekkel, meg azt hogy eddig ez a legerősebb Radeon és elégedett leszel vele... (már ha mindenképpen csak AMD kártyát akarsz) Ja meg kicsit bizonygatja hogy ér valamit a sok memória rajta...
Meg persze leszólja a többi review-ert mert nem undervoltolták a kártyát...
Semmi extra...
Turenkarn
-
pengwin
addikt
Ennyiért ne várjunk már el mindent...
Én is inkább a 355€-s Strix Vega 56-on gondolkoztam, de azért lássuk be, majdnem 100€-val olcsóbban sokkal kedvezőbb az ár-érték aránya annak az MSI Air Boostnak. főleg, hogy szerintem pl. ugyanaz a PCB lesz a hűtő alatt, mint a referencia Vegáké... a PowerColor Red Devil is ugyanazt a PCB-t használta.
Aki ~260€-ért akar V56-ot, az legyen kompromisszumkész, és még inkább ne legyen lusta foglalkozn a kártya megfelelő konfigurálásával. Ez AMD-éknek krónikusan rosszul megy, az én CPU-m is nagyon szépen undervoltolható a gyári értékekhez képest, az utóbbi évek összes komolyabb AMD GPU-ja is UV után lett igazán kelemes termék.
Nyilván van az a pénz, amiért nem akarok olyan kártyát kapni, amit még nekem kell finomhangolni, de 80-90 ezer HUF-os V56-nál belefér. Ha teljes, megjelenés utáni áron vettem volna Vegát, vagy a 700€-s Radeon VII-nél tapasztalnám ezt, akkor lehet kicsit morcos lennék.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Z10N
veterán
válasz pengwin #39770 üzenetére
A Polarisok arai nem rosszak itthon se. 30-35k-ert mar van 470/570. US-ba is $100-ert lattam az ebay-n vagy UK-ba 80GBP-ert. Szoval alakulnak. Persze valaki meg mindig 40k-ert hirdet 380-t es 30k folott 7970-t, mikozben a 290 30k.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
pengwin
addikt
Azért itthon van dögivel 45-65 ezerért RX 480/580, miközben ez már az új, bolti árat is eléri.
Megint az van, hogy elég komoly felárat kell fizetni még a használltpiacon is, amint nem a kategória legalját akarod megvenni (pl. 8GB memóriával szerelt példányt akarsz venni).
Üdv, pengwin
-
törölt tag
Ezt kapta az első 10 aki AMD.com-ról rendelt VII-et. Király míííí...
-
Cathulhu
addikt
válasz #45185024 #39787 üzenetére
Jellemzo, hogy ok is tisztaban vannak vele, hogy a fanok vesznek csak VII-t, mert ez igazan csak nekik ertek.
#39788: igazi limitalt peldany, gyujtoi darab, egyenkent alairva, ebayen is arulhatnak (akar csak az intel a 9990XE-t)
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
PitLee
őstag
válasz 13 sanyika #39790 üzenetére
Áááá mekkora troll lenne, twitteren visszaposztolni
"Végre valóra vált egy álmom"
alá berakni a képet dedikált RadeonVII-ről amit felteszed hirdetésre
majd mutatni a csomagot amiben most érkezett a RTX 2080Ti -
Devid_81
félisten
Modding a 2x 140 mm All-in-One CPU Watercooler onto the AMD Radeon VII
His 24/7 stable settings on Radeon VII are 2122 MHz core, 1265 mV, and 1252 MHz memory, resulting in a 3DMark Firestrike graphics score of around 33,000.
Kicsit kokany, de ugy latom van a Vega VII-ben tartalek csak huteni kell
[ Szerkesztve ]
...
-
D013
aktív tag
nem tudjátok, most hogy az Nvidia beújít a közép és az alsóközépkategóriába, (1660 Ti - 1660 6 meg 3 Gb-os verzió), még lejebb mehetnek a Polaris árak? van még hová? Pl az 590-et már újonnan láttam itt aprón 80 körül.
-
pengwin
addikt
Passz... kimenő széria, lehet belőle akció, végkiárusítás.
Az NV mostani árazását figyelve nem biztos, hogy elég olcsón fog jönni az 1660Ti, hogy lejjebb nyomja a Polaris árakat. Az olcsóbbik verzió 3GB-os lesz, ami már a 1060-at is kicsit visszafogta, képzelheted, egy kb. 1070 szintű kártyánál milyen hatása lesz a teljesítményre.Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest