Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz #45185024 #37009 üzenetére

    7nm
    Az jó, mert tervezni rá biztos drága mulatság volt és a kihozatal is biztosan rosszabb, mint a 14/12nm ma már.
    Adoredtv legújabb elemzése pont azt taglalta, h az AMD ugyan mindig több erőforrást dedikált az új nodeok használatba vételére és általában a váltás jobban és hamarabb is sikerült nekik, csak aztán a 32nm és 20nm kiesésével nagyot buktak. Összességében pedig az tűnik jobb stratégiának az elmúlt 6-8 év tanulságaként, ha az architekturális jóságra fókuszál egy tervező cég, és hagyja, hogy más járja ki a buktatókat az új nodeokon.
    (Persze nyilván ha mindenki konzervatív, akkor nem készül új node, lásd GF 7nm)
    De ugyanezt látjuk az intelnél is. Megy a szekér 14nm-en is. Kicsit persze túllépik full load esetén a TDP-t, de kit érdekel? Szerverchipeknél fog ez majd csak látszódni, ahol a hűtés és a fogyasztás tényleg számít.
    Én ezért NEM számítok 7nm-es desktop zenre.
    Szerintem jönni fog majd egy zen++ (zen2 származék) 12nm+ gyártástechnológián, meg max highendbe (épp a threadripperek alá valami selejt 7nm)

    Én semmilyen csodát nem várok a navitól se, legalábbis nem semmit ami a 7nm-ből eredeztethető lenne. Szerintem jobban jártunk volna, ha faragják még a vegát az ismert 14/12nm-en. Szerintem még jövőre se lesz mainstream a 7nm.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák