Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Malibutomi #30966 üzenetére

    Egyébként érdekes dolog ez az AMD részéről is.
    Minek mutogatnak egy félkész terméket, egy stabilan félkész terméket? Ha tényleg ilyen gyenge (1 évvel később, másfélszer akkora lapka, drágán szerelhető HBM, kétszeres fogyasztás, középmagas teljesítény), büszkék nem igazán lehetnek rá.

    A ryzennél progressziót láttunk. sokan szkeptikusak voltak még a 3Ghz-ben is. 2.X környékén jöttek az ES példányok. Végül 3.2-3.3-ról azért feltornászták 3.6-4-re. Ez progresszió, ezt így érdemes mutogatni. Azt mutatták kendőzetlenül, hogy ebben legyőzzük a konkurenciát. Majd most már ebben is, és ebben is. A vega esetén ilyenról valóban nincs szó.

    Felvetődhet a kérdés, altatja-e az AMD a konkurenciát. De azért most már az utolsó másfél hétben kéne látni progressziót a szivárgó eredményekben. Az 1500->1600->1700MHz-et azért nem feltétlenül sorolnám ide, mert közben természetszerűleg a fogyasztás is nőtt 225W-ról 300-ra, 375-re, meg 440-re. Hogy ez igaz-e, meg hogy ez csak keret az egy dolog, de ezt nehéz annak a bíztató progressziónak látni, ami a ryzen esetén megjelent. Felfogható a szokásos AMD-s erőlködésnek, hogy a végén még húznak 50-100Mhz-et a kártyán.

    A FE eredményekből semmiképp nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Megmosolyogtató, ahogy egyre másra jelennek meg a tesztek azt bizonygatván, ebben ennyi van. Ugyanakkor ha tényleg csak ennyi lenne és a pro képességeket meg a pro driver adja, akkor akár papíron meg is jelenhetett volna az RX vega a FE-vel együtt.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák