Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz do3om #27818 üzenetére

    Igen, jól látod: az NV-t nem érintik. Az NV ugyanis a tsmc-nél és a Samsungnál is kipróbált, bejáratott nodeokat használt. Ezeken a nodeokon készültek ugyanis a 2+ghz-et elérő arm chipek. Ha jól emlékszem, az Apple 2014 óta gyártat 16 nanométeren a tsmc-nél. A GF esetén azonban a polaris volt az első a licencelt 14lpp nodeon gyártott lapka.

    A GCN4-gyel fogyasztás tekintetében a legnagyobb baj szerintem a rugalmalmatlanság. A vegával érkezik a lekapcsolható és változó hosszú simd egység. Eddig a polarisnak 5.8tflops számítási kapacitás fűtött, akkoris, ha ennek csak a fele hasznosult. A változó hosszú és lekapcsolható simd egységek várakozásom szerint lehetővé teszik majd, hogy ne pörögjenek és fogyasszanak feleslegesen a simd egységek, ha nem is.hasznosulnak és így magasabb órajel érhető el, ami a frontendet is hatékonyabbá teszi.

    Ez majd valószínűleg a Vega 11 megjelenésekor fog kiderülni. A professzionális termékek roadmapjén a p10-et váltó Vega11 kártyaméretre és felhasználási területre nézve legalábbis megegyezik

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák