Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz SECTORnooB #26302 üzenetére
Ünnepeket még megvárom, nem tudom mi lesz a végső döntés.
-
diegho
nagyúr
Nos akkor melyik lap legyen? Van vagy 10db hasonló árban.
-
diegho
nagyúr
válasz SECTORnooB #26305 üzenetére
Maradjunk 30 alatt, ha lehet. 25 környéke már nagyon kevés lenne?
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Következő lenne a gondom. 1600x + Cm TX3 evo. Elvileg 130 tdp-vel. 0 tuning, bios-ban 36-44 fok, win 10/64 desktopon 44-46. Normálisnak mondható értékek ezek?
Fx6300-nál hagytam abba, hatalmas fehér folt a Ryzen jelenleg -
-
SECTORnooB
addikt
Ma elgondolkoztam rajta, hogy cserélem az LPX-eket valami ütősebbre 3600mhz vagy e felett,de ahogy nézem sok webshopba 1 évet adnak a kitekre ez hogyan lehetséges? Anno mikor vásároltam, akkor már ritka és nevetség számába ment ha csak 3 évet adtak hozzá...
-
diegho
nagyúr
válasz SECTORnooB #26309 üzenetére
Arra gondoltam én is, vagy giga Gaming3.
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #26312 üzenetére
Hát most ha teheted miért ne, amúgy ram nem sűrűn megy tönkre.
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #26316 üzenetére
Jó az a cl 18 is.
-
hibavissza
veterán
Üdv, nem tudom jó helyen járok. Az új 2xxx Ryzen APU-k képesek 4-6-8 GB RAM-ot "odaadni" egy alkalmazásnak VRAM-ként?
Davinci Resolve-ot használ esetleg valaki Ryzen-nel? -
edari
őstag
válasz hibavissza #26319 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz hibavissza #26319 üzenetére
Szerintem nem. Max 2Gb
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hokuszpk
nagyúr
az X -es prociknal 20 fokkal tobbet jelez a proci homeroje, mint a valos. Ha hwinfoban nezed, akkor ket ertek van : a Tctl es a Tdie . Sima verzioban ez a ketto megegyezik, az X -nel a Tdie a valos, a Tctl ennel 20 fokkal tobbet mutat.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
senior tag
-
Televan74
nagyúr
válasz nemadom-meg #26324 üzenetére
Semmi köze a topikhoz!
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
irhejja
tag
Sziasztok tagok!
A minap volt szerencsém egyik havernak egy Ryzen 5 1600X alapú gépet összerakni (ASUS PRIME B350-PLUS + HyperX 16GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT kombóban) és nagyon meglepett, hogy a 1080Ti-mmel játékokban érzésre ugyanazt tudja mint a i7-6700K-m (1440p felbontás jellemzően max grafikai beállítások mellett). SŐT, még "folyékonyabbnak" is tűnt minden... (hozzáteszem a saját G-Sync-es monitoromat használtam itt is).
Benchmark-ok biztos azt mutatnák, hogy az i7-6700K jobban teljesít, de az átlag, min, max, stb. fps nem tudja kimutatni ezt "folyékonyságot" (kicsit hülyén hangzik ).
Jobbak lennének a frametime-ok Ryzen-en? Van valakinek hasonló tapasztalata?
Megjegyzem, hogy nagyon érzékeny vagyok az fps ingadozásokra, mikrolaggokra, stb. ennyire szépen még nem futottak játékok egyik általam kipróbált konfigon sem
-
irhejja
tag
válasz varmi2 #26333 üzenetére
Hát nem tudom, pont, hogy papíron jobb fps értékeket mértem meg a legtöbb teszt is az hozza ki, hogy az Intel i7-6700K/7700K/8700K erősebb játékokban (szigorúan játékokról beszélek!), egyébként az általad linkelt PH tesztben is előrébb van, még ha csak 0,5%-al is...
Itt arról van szó, hogy szebben, "folyékonyabban" futnak a játékok, gyanítom inkább frametime lehet lényegesen jobb. Meg lehet konzisztensebb a Ryzen.
Szerk.: egyébként 4,6 GHz-en fut a CPU-m ami +15% kb. alap 7700K körül lehet teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz irhejja #26334 üzenetére
A válasz valószínűleg a + 2c/4t. Hiába i7, akkor is csak egy négymagos processzor és bizonyos játékokban maxon tekernek a magok. Az ilyen esetekben azért folyékonyabb a játékmenet egy hatmagos Ryzennel, mert abban még van tartalék, könnyen lehet, hogy csak 60-70%-on tekernek a processzormagok.
Egyébként akik négymagos i5-ökről, i7-ekről jöttek 6 vagy 6+ magos Ryzenekre, majdnem mindenkinek az volt az első benyomása, hogy milyen folyékony a játékmenet bizonyos játékokban. -
törölt tag
válasz irhejja #26332 üzenetére
A Ti-t nem fogdossa a TDP limit Ryzen* mellet, sima lesz kép mint a vaj és tűéles G-sync-el, feltéve hogy minden egyéb rendben van.
Annyira "egyszerűen működik", hogy az egér-ből jövő pozíció-riport minősége, és ezzel az adatfolyammal történt manipuláció határozza meg, hogy mit kapsz a monitoron.Aztán mindenki döntse el magának, hogy meg ér ez ~3/4 Milliót.
*első szériás, OC nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz SECTORnooB #26338 üzenetére
Milyen előrelépést tapasztaltál az 1600 után?
Nekem most az 1600X 4000 GHz-n ketyeg 1.3 V-on.
A specifikációkat olvasva talán a 2700X lenne érezhető előrelépés számomra.
Persze ezek csak számok, Te mit tapasztaltál?
Pont kétszer annyiba kerülne a proci ha váltanék, Nekem nem éri meg. -
SECTORnooB
addikt
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #26340 üzenetére
"2133mhz ram freki mellett hozza azokat tesztértékeket mint az előző gennél 3200mhzn"
És azonos frekin/időzítéseken mennyit javult vajon?
-
nemethbalazs
tag
válasz SECTORnooB #26316 üzenetére
A FlareX cl16-ban 1.35 V-al viszi a 3600 Mhz-et, vagy cl15-ben 1.38 V-al, vagy cl14-ben 1.42 V-al. Tudom, 1.4 V felett mar sok
-
nemethbalazs
tag
válasz SECTORnooB #26340 üzenetére
Ejjha! Aidát kér a nép Kíváncsi vagyok mit sikerült nekik optimalizálni
-
Cathulhu
addikt
Uhh, latom paran kifejezetten jo memoria orajeleket ertek el
F4-3600C16D-16GVK megy valakinek 3600-on?Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
SECTORnooB
addikt
válasz nemethbalazs #26345 üzenetére
[link]
Ez még auto módban volt 3200mhzn. -
SECTORnooB
addikt
válasz nemethbalazs #26344 üzenetére
Problémám, hogy ahol van olyan modul amit vennék ott 1 év garival dobálóznak átlagba és ilyen kondíciók mellett nem váltok. amit néztem az vagy 3800mhz-s kit vagy 4Ghz nem látom értelmét a kisebb kitnek, pénzben alig van valami eltérés és szerintem preferálná már a Zen+ is.
-
diegho
nagyúr
2600 alá kellene lap végre, ezeket néztem:
Pc mate
Tomahawk
Prime B350 Plus
Fatal1ty K4Érdemes esetleg 35-ig felmenni egy olcsó X370-ért?
-
nemethbalazs
tag
válasz SECTORnooB #26348 üzenetére
Igen, valószínű preferálná. Hogy tényleg így van-e, ezt lehet te fogod nekünk először megmondani De ezeknek a 4000 Mhz-es kiteknek aztán igazán horror ára van
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest