Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Piftuka #26449 üzenetére
"No, de mi a helyzet a stabilitással? Processzor, a hozzá való alaplapok és "en bloc", a teljes rendszer szintjén.."
alapbol a rendszer teljesen stabil. eddig amit osszeraktam, pocc-roff ment.
viszont ha tunningolod, rendesen ki kell tesztelni, cinebench meg egyszeri aida teszt nem eleg.
// tegyuk hozza, hogy a memoriainstabilitast tapasztalatom szerint leghamarabb az aida hozza ki. //Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Piftuka #26449 üzenetére
"a második Ryzen generáció mentes lesz a Spectre/Meltdown sebezhezőségtől, vagy arra még egy következő generációt kell várni?"
nagyreszt az elso gen is vedett, a meltdown nem megy, a spectre 1 mukodik, spectre 2 kod meg elmeleti, mert mukodot meg nemsikerult alkotni, viszont a 2xxx megkapta az elvileg immunis mikrokodot.
// azert elvileg, mert mukodo tamadokod hianyaban nem lehet tesztelni. //Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"emmi hókuszpók?"
csak pici en.
alapbol mennifog.
aztan ha engedelyezed az xmp -t, biostol fuggoen vagy automatan beall a megfelelo profilra, vagy ki kell valasztani a 3200 -as sebesseget, ha igy nemmegy, akkor egy fokozattal vissza ( 3066 ) es kb. kesz is.
ja igen, nalam az msi lapnal kezzel kellet feszt allitani. // mondjuk nekem nem hyperx van //[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Sgt. Chris
aktív tag
Az System Management Unit =SMU az energiagazdálkodásért felel, vagyis az OC-ba is beleszól, ha jól olvastam... Szóval egy kis fejlesztés ezen igazán nem árthat :-) De ez ilyen hobbi informatikus következtetés. :-)
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
jeni
félisten
Hello!
Nem tudom van-e már topikja az AMD X470 lapoknak? De azért itt is felteszem hátha nem volt még,ha igen akkor boccsi
Ryzen 2600/2600x procit minden hátránya nélkül betehető egy X370 lapba vagy csak a X470 lapot vegyen az ember hozzá?
Ha hátránya lenne akkor az miben nyilvánul meg,mi az amiről egy X370 lapban használva le kell mondani?
A páratlan időzítésű Corsairok esetében a korábbi B320,a B350 és a X370 lapok miatt volt a bizonytalan működés,hogy a Hynix chipeket nem szereti vagy csak ez csak a első szériás 1300-1800X procik miatt voltak?
Olvastam,hogy a 2600 már mentes ettől vagy rugalmasabb ilyen téren. -
cstom
aktív tag
Idézet:
"Igazából maga az X470 a legtöbb képesség tekintetében megegyezik az X370-nel, csupán két dologban tér elő tőle: a Precision Boost Overdrive és a StoreMI technológia.
A Precision Boost Overdrive igazából nem csinál mást, mint javítja az előző oldal végén bemutatott Precision Boost és XFR 2 képességeit, és ez nem is igazán a vezérlő képessége, hanem az átdogozott tápáramköré. A lényeg az, hogy a 2000-es sorozatú Ryzenek megemlített képességei minden elérhető alaplapban működnek, de ha bárki X470-es konfigurációt választ, akkor még nyerhető pár százaléknyi extra teljesítmény; bár hatalmas pluszra azért nem érdemes számítani, de az előny így is előny."
Forrás: link[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Itt már van egy kis tapasztalat x370/B350-el és úgy látom vannak még anomáliák.Ha már komplett rendszert cserélsz akkor inkább x470 és abból is az Asus Prime X470 Pro-t venném.Már az X370-es testvére is jól sikerült és SECTORnooB fórumtárs is ilyet használ.A szavaiból azt szűröm le,hogy elégedett és ha frixi lenne ketten csak összehozzátok a megoldást
-
SECTORnooB
addikt
-
jeni
félisten
válasz diegho #26462 üzenetére
X370 széria esetén is frissíteni kell a bios-t a 2x00 procik esetén? A boltok megcsinálják?
Talált oldal Hu oldal
Valahol olvastam,hogy mehet FLASH módban még akkor is ha nincs benne proci vagy benne van de attól függetlenül megoldható.[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Sgt. Chris #26458 üzenetére
Köszi hogy válaszoltál
-
jeni
félisten
válasz SECTORnooB #26463 üzenetére
Az X470 Prime Pro még nem kapható. Csak az X370 Prome Pro.
Ami van most és nem kell várni 2 napnál többet azok a GIGABYTE AORUS X470 Ultra Gaming
és az MSI X470 GAMING PLUS. Az MSi abban előny,hogy a memória fronton 3466Mhz OC enged a gyártó szerint.A Giga oldalon meg ott érdekes,hogy 2933Mhz van megadva mint tuning nélküli érték és efelett meg 3200Mhz-ig van az OC. Tudtommal 2667 az amit a Ryzen 2 széria alapján mint spec. engedett. Korábban 2133Mhz volt a hivatalos ha minden igaz Jedec alapján.
Ezek szerint az MSi lap többet enged frekiben a memória terén? -
Televan74
nagyúr
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
jeni
félisten
kifutottam a 15 percből.
Még annyit,hogy a Giga lap videó része már a HDMi 2.0 verzió ami 4K és 60Hz is tud.
Onboard Graphics
Integrated Graphics Processor:1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@60 Hz*
* Support for HDMI 2.0 version and HDCP 2.2.*
* Actual support may vary by CPU.Maximum shared memory of 2 GB
Az MSi oldalán még nem tudtam meg,hogy az még 1,4 vagy már a HDMi 2.0?
Ellenben azon még 2 VGA van az egyik a DVI és a HDMi.
A Giga lapon csak 1 HDMI van és ez ott gond ahol a monitor nem tud HDMi jelet fogadni .kell oda egy adapter már akinek. -
jeni
félisten
válasz SECTORnooB #26471 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
"Tudtommal 2667 az amit a Ryzen 2 széria alapján mint spec. engedett. Korábban 2133Mhz volt a hivatalos ha minden igaz Jedec alapján."
rosszul tudod. az 1xxx szeriara 2666 , a 2xxx picit feljebb, 2933 -ra van megadva, ezek felett szamit tuningnak.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Televan74
nagyúr
Ha te ezért ,,A Z490-es lapkakészlet a PCI Express 3.0-s szabványon és az 50%-kal több PCIe sávon kívül látszólag semmi más előnyt nem tartogat, vagyis az X470 felszereltségét viszi tovább, az extra sávok azonban nagyon jól jöhetnek az adott alaplap funkcionalitásának bővítéséhez." szeretnél többet fizetni ,akkor feltétlenül dobd el a X470 -t!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem ha 24/10 órában a gép 1.344 vcore-n megy attól még nem neki baja igaz?, Sajnos szar a chipset driver és szét cseszi a jack dugokat nem lehet szét választani őket ezért nincs fent, viszont így állandó 3.9 ghz 1.344vcore mellett döcög.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok, rákeresve a topicban az LPX szóra pár nem túl jó véleményt olvastam. De jól értem, konkrétan ez a ram kerülendő?
Corsair Vengenance 3000MHz 2*8GB LPX ram - CMK16GX4M2B3000C15R
Ugyanannyiért (50k) van most CMU16GX4M2C3000C15R ami ugyanilyen, csak nem LPX, de erről nem találtam semmi infót.Kicsit többért van Kingston HyperX Predator azonos paraméterekkel.
Jó ár / érték arányú ramot keresek R5 2400G vagy R5 1500X / 1600X mellé. Ahogy nézem, ebben az árkategóriában nem kell Samsung B-die chipes ramokat keresni.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
jeni
félisten
válasz CPT.Pirk #26478 üzenetére
Nekem is ez van igaz Intelnél nincs gond,de ezt a CL időzítéssel lehet állítani és 2933Mhz teszed akkor nem gáz vele,de ha újabb lapot ami esetleg a X470 és a újabb procit veszed a Ryzen 2600 akkor ez már kevésbé lesz háklis azokban,feltéve ha még nem vetted meg a cuccokat hozzá.
Ha RAM kell akkor olyat keress ami CL páros időzítésű ami nagy eséllyel Samsung chipes . Ezt már az Ryzen rendszer jobban szereti -
SECTORnooB
addikt
válasz CPT.Pirk #26478 üzenetére
A 3000Mhzs-s CL15 kit kerülendő csak, a többi ajánlott
jeni: Már az első generációnál sem voltak nagy gondok memória téren,ha az új BIOS-okat alkalmazták, a második generácionál pedig nem igazán hallottam problémáról,sőt 4Ghzs memória órajel sem kizárt[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
3000-es KIT 48k ez milyen lehet?
-
Armando_19
őstag
Sziasztok. Kicsit játszogattam a rendszeremmel, és csak érdekelne, hogy mennyire mondhatók normálisnak a kapott eredmények. Pár hónapja megvan már a rizsa, de még mindig csak ismerkedek a rendszerrel, gondolkodok, hogy csinálok egy biost frissítést, csak hát ami nem romlott el, nem is akarja az ember megjavítani. Egy Asus B350-Prime lapom van. Sajnos a 2x8 gigás corsair ramom elszállt, pár napja, amíg garizzák, addig vettem helyette ideiglenesen egy ugyan olyan Vengeance 3000-es CL16-os kitet, csak 2x4gb-os kiszerelésben. Valahogy nem tudok rájönni, hogy az FSB miért nem marad meg nekem 100-on, mindig 9x.x.
1.370-en tud amúgy 4050-et, ram 3060on megy, teljesen hibamentesen.
Gondolkodtam, hogy esetleg valami más fajta 3200-es ram után nézek, ha vissza jön a nagyobb kitem, de majd utána nézek a QVL listben, hogy mivel nem fogok szívni.
Szerk:
Kép link rendesen[ Szerkesztve ]
-
Armando_19
őstag
Használ esetleg valaki Patriot Viper PV416G340C6K ramot? A QVL listában szerepel a PV48G340C6K, ami ugye ennek a ramnak a 8 gigás kit kiszerelése, és DOCP3200 kompatibilis Asus B350 Prime laphoz, és elég jó áron van.
Fog ez nekem működni 3200-on? -
jeni
félisten
válasz Armando_19 #26490 üzenetére
Megveszed , kipróbálod és kiderül. Ha nem jó akkor vissza viszed kompatibilitási hibára hivatkozva.
Ha a gyártó írja akkor garantálnia kell,bár az már OC-nek MINŐSÜL! -
SECTORnooB
addikt
QLV lista egy iránymutató, nem kőbevésett szabály. Első generációs Ryzenek 2400-as JEDEC szabványt alkalmaznak, tehát akkor lehet bármire is hivatkozni ha egy 2400mhz-s modul nem megy a nativ frekvenciáján.
A második generáció már 2933-es JEDEC szabványt alkalmaz, ergo ha itt a 3000mhz-s kit nem megy 2933mhzn akkor lehet bármilyen problémára hivatkozni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyébként köszönöm a válaszokat memória téren. Per pillanat a korábban linkelt G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 felé hajlok, elég "olcsó" és boltból jön. [link]
Ahogy nézem Dual rank meg Samsung B-die ramok jóval többe kerülnek annál, mint amennyivel többet nyújtanak, így azokat hanyagolnám.
Procit még nem döntöttem el hozzá, de hajlok egy 2400G-re, mert van egy bolti kedvezmény kuponom így 35k vagy alatta kijönne árban, úgy meg igen csábító.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
wassabi11
aktív tag
Erről a bios verzióról valami : 7A34v1G ? minden jó vele?
-
nemethbalazs
tag
válasz CPT.Pirk #26494 üzenetére
Én meggondolnám ezt is 51-52k körül.
Tudom, páratlan az időzítés (15-16-16-35), de sokaknak nincs ezzel gond.
Ha mégis lenne, át kell tenni 16-16-16-36-ra, mennie kell. A hűtőborda is jobb a Ripjawson mint az Aegisen, és az Aegis időzítése csak 16-18-18-38.
Ha gondolod csinálok tesztet mindkét időzítéssel, hogy valóban van-e különbség, és mennyi.
[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
válasz Armando_19 #26489 üzenetére
Szép eredmény, főleg az 1600-tól ez a sebesség. 4050 Mhz komoly 1.37 V-on. Nekem pl. 4Ghz fölött egyáltalán nem stabil az 1600x.
Szerintem felesleges költeni ram cserére, úgy gondolom, azt a kb. plusz 25 ezer forint beruházást nem éri meg a 3000 Mhz CL16-ról 3200 Mhz CL14-re váltás. Persze gyorsabb lenne a ram, de nem annyival amit ráköltesz.[ Szerkesztve ]
-
-
Piftuka
veterán
válasz hokuszpk #26451 üzenetére
Köszönöm a választ!
Soha nem tuningoltam, és nagy valószínűséggel már nem is fogom elkezdeni ezt a tevékenységet.
Az a helyzet, hogy ezek a modern számítógépek annyira gyorsak, olyan nagy teljesítményt nyújtanak, hogy mindazon multimédiás feladatokra, amelyekre én használom, tökéletesen megfelelő teljesítményt nyújtanak.
A jelenlegi, ~8 éves "Core i-760"-as konfigurációm is bőven megfelelő volna még, viszont mivel az Intel deklaráltan nem akar már foglalkozni egy ilyen "régi" generáció biztonságossá tételével (pedig még az alaplapom is Intel gyártmány), el kell gondolkodnom azon, hogy váltok.
Számomra mindig a megbízhatóság, és stabilitás volt a legfontosabb kritérium egy számítógép esetén, és őszintén szólva nagyon kedveltem a régi, legendás EPoX 8K7A + AMD TBird1200 kombót. Nem kérdés, hogy akkoriban, a 2000-es évek elején a legjobb választás volt. Az AthlonXP 2100+ is remek volt, bár az ASRock alaplapomat soha nem tudtam megkedvelni.
Utána egyértelműen az Intel volt a jó választás, és tényleg nem gondolkodnék a cseréjén, ha az Intel nem ilyen termékpolitikát, illetve ügyfélpolitikát folytatna.
Másfelől örülök, hogy az AMD-nek sok év után ismét van reális alternatívája az Intel ellenében, mert azzal csak mi, felhasználók járunk jól.
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest