Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Érezni fogok teljesítménybeli különbséget a mostani Giga R9 290 OC-hoz képest a Giga G1 Gaming R9 390-el?
-
Televan74
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #31344 üzenetére
Tudom még mindig a 390X fölött teljesít. És elég lenne a Greenland vagy Pascal -ig.De most MSI lapba szeretnék MSI kártyát.Nem mintha látnám,mert zárt a házam, de akkor is.
Ha nincs 390 akkor marad a 390X.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Televan74 #31353 üzenetére
Apa ott vagyunk már?...
Na mentem lottózni -
Milka 78
nagyúr
válasz Televan74 #31353 üzenetére
Apa ott vagyunk már?...
Na mentem lottózniRazoR8402 ár ez csak egy játék,de durván ennyi a különbség azonos órajelen.Mondjuk te is fel tudsz rakni egy 390x Biost és akkor lesz egy 4gb-s 390-ed (persze a tuning potenciál az egyénekét változhat).
players111 : Ő is banki ügyleteket intézett és el is tűnt...VISZLÁT!
[ Szerkesztve ]
-
riska1982
aktív tag
Közben megtaláltam a topikot.
[ Szerkesztve ]
https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #31318 üzenetére
Húztam picit a blokkon, elrendezgettem a csöveket és tesztelgettem, igazándiból minden apróság 1-2 fokot ad hozzá a hőmérséklethez (oldallap, első 14-es venti 1200 helyett csak 500-al megy, ház frontja fel van rakva) Így most 100%-os VGA venti beállítással 68 fokos lett a GPU, Szerintem ez simán elfogadható ebben a környezetben, A VRM épphogy meglépi a hatvanat, tehát van mozgásterem csökkenteni a fordulatszámot, hogy minimalizáljam a zajt.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
RazoR
veterán
Fura, hogy ezt mondjátok, mert tesztekben látszik különbség... Még a 290X-nél és a 970-nél is jobb a grafikonok alapján!
MIlyen kari lenne előrelépés a 290 OC-hoz képest a GTX 970 vagy a 390? (erre lesz csak keret)
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
A 390 elorelepes (na nem egetrengeto de megis) lenne ha nem a gigabyteot veszed hanem valami jobbat. MSI, sapphire, powercolor. Ezekkel foleg hofokban meg tuningban elorelephetsz.
Egyebkent ugy veszem eszre a 390-390x-nel mar nincs az ami a 290-290x eseten hogy a kicsin erezhetoen rosszabbak a chipek.Nekem volt 290x es most van 390, es volt elorelepes szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Malibutomi #31367 üzenetére
Asus?
-
Milka 78
nagyúr
Egyik sem.
A tesztek sok mindent mondanak. A 390-et hozzá mérték egy ref 290x-hez (és egy meg nem nevezett 970-hez) ami vidáman dobálja az órajeleket gyári venti vezérléssel.Egy jó behangolt,normális hűtésű,mod biosos 290 clock to clock hibahatáron belül teljesít egy 390-essel szemben.Ami mellette szól az a magasabb órajel (attól függ a te karid milyen oc képessegű) és a jobb hűtés (ez is megoldható a 290-esen).
Ahol a 290/290x elfogy ott a 390/390x is.Igazi előre lépés egy 980-as lenne.Plusz pénzt nem adnék ettől kissebb teljesítmény növekedésért (tudom drága,de még is...).
Mondjuk a 290-esed irgalmatlanul jól tudodeladni akkor még okés,de +20 ropi ráfordítástól ez a csere egy forintal sem ér többet (nem azért mert rossz a 390 hanem azért mert a tiéd sem gyengébb annyival) .
Van itt kolléga aki kicsit tuningolt a hűtésen és biost cserélt 290 DC-n és a szavaiból azt veszem ki,hogy sokkal elégedettebb a beavatkozások után mint amikor kézhez kapta a kártyáját.
Persze ettől még nyugodtan megveheted a 390-et ha szeretnéd,biztos lesz előnye. A kérdés,hogy megéri e. -
füles_
őstag
XFX R9 390 mennyire ajánlott?
Ahogy elnézem a teszteket a GPU-t rendesen lehűti,a VRM-ről nem találtam hőfokokat.
PCX-en csak 106 ezer. -
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!!
Egy fsp raider 550es táp elbírna egy pl:giga r9 390 g1 es kártyával,és az adatlapomon szereplő konfiggal?? Giga vagy Sapphire szemezgettek!!
Válaszokat előre is köszönöm!!
Üdv: Sage83
-
laci.csabi
tag
-
Milka 78
nagyúr
Na az már előre lépés.
Nem kifejezetten víz.Elég egy Morpheus rá,viszont az Asuson le vannak ragasztva a hütő csavarok,így ha megsérül a rajta lévő matrica akkor ugrik a gari.A vrm-et meg meg lehet hűteni egy kis ventivel amit egyszerűen csak rá kell rakni a kártya hátlapjára (bővebben volt róla szó itt a fórumon). -
törölt tag
A 390/x kártyàkra is ajánlott a vrm hűtése kis ventivel ahogyan Milka dzsihadista haverom mondja?
Malibutomit kérdezném, hogy az ő kártyáján van valami + venti? A Lightning 290x kártyádra raktál hátulra ventit?[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Malibutomi #31382 üzenetére
Hát ezek elég jó hőmérsékletek egy Radeonhoz képest
-
Televan74
nagyúr
Egyenlőre visszakértem Cole -ról a Vapor -t. Elegem van már hogy nem lehet rendelni MSI 390 -t.
-
CsonkaImo
addikt
válasz GeneraL_XTX #31383 üzenetére
Ekkora fordulaton a Tri-X is ennyire képes kb. Nincs ebben semmi különös, csak jó hűtés kell.
-
törölt tag
Ez baromi jó. Köszi a tesztet.
-
Gh00st
tag
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
CsonkaImo
addikt
válasz GeneraL_XTX #31386 üzenetére
Igen a gyári profil 43% körül engedi a max fordulatot 90°C-ig. Viszont a teszt 60%-os fordulattal futott, ami nem hiszem, hogy az alapértelmezett.
-
Televan74
nagyúr
Sapphire Nitro BackPlate -tel.[link]
-
juve600
nagyúr
üdv
[GIGA R9 290 OC WF3]
ennek a kártyának a hűtése hangosabb-halkabb-rosszabb-jobb lehet mint a GIGA R9 280 WF3-nak,csak azért kérdem mert 280-som már volt és az nem volt rosszilletve ha jól emlékszem a gpu-z a 280-nál nem mutatta a vrm hőfokokat,ennél a tipusnál mi a helyzet ?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz juve600 #31394 üzenetére
Nekem OC nélküli volt ugyanebből. Minőségi cucc, monitoroz mindent, de "Windforce", értsd a süvítő levegő erejéből dolgozik. Nekem -20mv-on, 900Mhz-en ment 3000rpm alá a hűtés (85 fokig engedett GPU és 80-ig engedett VRM mellett) BF4 Mantle multiban, igaz, én egyből +50% power limittel nyitottam és a procim is alaposan kihajtotta.
Nem rossz kártya, de sajnos kicsit alulméretezték a hűtőjét. Viszont mivel kisebb átmérőjű és vékonyak a ventik, 3000rpm alatt viszont egyáltalán nem vészes. Valamint pl. üresjáratban hihetetlen halk, 700rpm-en mennek csak a ventik, ha jól rémlik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest