Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
1070 ti blowerre megerne lecserelni az rx580at? Nem idotallobb?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz krisz77 #42900 üzenetére
Csak én érzem úgy, hogy végtelen ciklusba keveredtél?
Néha olvasd is el a válaszokat, ill. használd a keresőt.. -
tesz-vesz123
senior tag
válasz MasterMark #42891 üzenetére
Neked volt igazad, sokkal pontosabb a játék Freesync nélkül, minden lowon, unlocked fps-sel. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
XFX RX580 még mindig:
Eddig jut vele a gép de csak DVI kimeneten adja le ezt is, amikor elkezd forogni a töltő kör, akkor elmegy a kép és annyi. Így nem tudom módosítani a BIOS-t, megint várni kell egy alaplapi kártyás gépre.
Egyáltalán van értelme szenvedni vele? Fog rajta segíteni egy feszültség, frekvencia csökkentés ha rögtön bekapcsolás után, már ez fogad? Új memória hűtőkkel, új pasztával?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz Gyuri27 #42912 üzenetére
Már egy "szaki" rámelegített, ő rakta az új gappadokat is fel, szerintem nem sok értelme van már annak sem.
Nem értem rossz hűtést, pedig full réz és pár dekával könnyebb csak a Nitrótól.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A következő problámában szeretném a tanácsotokat kérni.
Eddig egy R9 270 es videokártyám volt, és most cseréltem le Rx 580 8GB-ra.
Van két monitorom. Az egyik HDMI csatlakozós, a másik még analóg.
A régi kártyámmal kitűnően működött a "megjelenítő kiterjesztése" módban mindkettő.
Az új kártyát megvettem, és vettem hozzá egy HDMI-Analóg átalakítót. Frissítettem a drivert. Összedugtam a monitorokkal, és minden ment mint régen.
HurráááááÁmde, az előbb egy játéktelepítés, és indulás közben hibával kilépett, és ...... azóta csak az egyik /a fő HDMI/ monitorom megy, a Win10 kijelzőbeállítások panalen nem is érzékeli.
Újraindítottam a rendszert, és ahogy a Win töltődik mindkettő monitoron fut körbe a pont ...
Hát ennyi .... egyik pillanatban ment ... aztán már nem ...
Köszönöm a segítséget ... előre is
-
ricsi99
addikt
válasz Zen_Ronin #42918 üzenetére
A régebbi monitorodon nincs dvi csati?
Arra létezik normál átalakító (digital-digital)
A hdmi-dsub átalakító fabatkát sem ér.
Pont most szívtam egy ilyet az új kártyámmal... ezen is csak hdmi van... se dvi se dsub...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
celafat
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy SAPPHIRE RX470 NITRO 4GB kártyát? Ezeken nincs backplate, hanem az csak a nitro+ -on van?
Honnan tudom megállapítani, hogy nem-e bányász bios van rajta? Amilyen koszos volt a kártya, simán kinézem belőle.
A másik bajom vele a hangja. Lefutattam pár tesztet meg egy kicsit megnéztem 1-2 játékot. Amint elindítok valami komolyabb erőforrást igénylő dolgot, rögtön felugrik a hőmérésklet 72-73 fokra (30-40 perc játék után sem lesz több 80 foknál, hosszabb ideig még nem értem rá tesztelni), a venti viszont azonnal úgy elkezd sűvíteni, mint valami ipari porszívó. Miután kilépek, gyorsan visszahül 35-40 fokra, viszont a ventik még vagy 10 percig süvítenek utána is. Ez így normális? -
Viktor77
titán
válasz celafat #42921 üzenetére
A simán nincs backplate, ha jól látom.
Feszeld alul és állíts be egyedi ventiprofilt. Lehet egy újrapasztázást is megérne.Nekem egy 570 van, alulfeszelve nem megy 67-68 fok fölé, és nem eszik 110W-nál többet. Teszi mindezt nagyon elfogadható "zaj" mellett.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
ricsi99
addikt
válasz Zen_Ronin #42920 üzenetére
Akkor passz... vagy felteszel valami tartalék vinyóra egy tesztwint és megnézed ,hogy úgy mi az ábra ,
Vagy valahol leteszteled: elsödlegesnek rakod ideigleinesen az átalaktós monitort... ha úgy megy és van kép akkor win nyűg , ha úgyse akkor lehet megadta magát a kütyü...
Teszteld ki ,hogy a hw rendben van e... ha igen akkor go win10 totyikEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Viktor77
titán
35W van alapból a két kártya között, leszabályozva ezek szerint 15. Nem olyan nagy különbség az.
Meg amúgy sem tudok többet tenni ellene/érte, 1V alá fölöslegesen vinném a feszt, nagyon minimálisat nyernék, meg azt már tesztelgetni kéne, amihez semmi kedvem.Illetve, ha már itt tartunk, HWInfoban a GPU Core Powert kell nézni, vagy a GPU Chip Powert?
[ Szerkesztve ]
-
-
Zen_Ronin
tag
válasz ricsi99 #42923 üzenetére
Nos ...
Külön-külön mindegyik működik, mindegyik aljzatban.
Azonban ha az új /HDMI/ monitort bedugom, a régi rögtön kikapcsol "Input not Supported" felirattal.
Ezt végképp nem értem.
Nem állítottam semmit mikor megvettem a kártyát. Rádugtam ... ment mind a kettő.
Mostmeg ..csak az egyik -
Zen_Ronin
tag
Ezt kaptam üzenetként:
"váratlan rendszerhiba miatt az alapértelmezett Radeon WattMan beállítások visszaálltak".
Nem tudom ez közrejátszhat e a jelenséghez, és hogy mit jelent ez? -
dugo_
veterán
válasz Zen_Ronin #42929 üzenetére
Ez driver összeomlás után jön. Azt kéne valahogy kideríteni, hogy a monitor miatt dobja el magát a driver, vagy a driver összeomlás miatt nem kapsz képet a második megjelenítőn. Szerintem utóbbi.
Melyik drivert tetted fel? Én év elején eladtam az 580-am, de akkoriban a 2020-as driverek még semmit sem értek, nem tudom azóta van-e használható belőle, vagy érdemes inkább '19 végivel próbálkozni.
-
fanti
addikt
Én a legutóbbi WHQL-essel (20.8.3) hajtok egy Sapphire RX 580 8GB Pulse kártyát, két HDMI megjelenítővel. Az elsődleges egy LG 1080p-s monitor (32", 60Hz) a második meg egy 140 centis LG 4K-s TV.
De mondjuk én csak úgy használom, hogy klónozza át a képet a TV-re, oszt csókolom.
Minden megy is szépen, kivéve ha bekapcsol az energiagazdálkodás...na azt így két képernyősen nem szereti, de amúgy hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
-
dugo_
veterán
válasz Zen_Ronin #42933 üzenetére
DDU-val:
https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.htmlCsökkentett módban indított rendszerrel lefuttatod, restart és mehet fel egy másik driver próbának.
-
tasiadam
veterán
Valaki tudja h az armor hutesnel mekkora thermal padok vannak? 1 vagy 1.5mm?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kis kitérő után mivel nem játszok maradtam RX580-nál és visszaváltottam 4GB-os változatra.
Sapphire RX 580 Nitro+ 4GB lett a nyerő, és azt szeretném mint a régi Nitro Rx470-el picit alulfeszelni a gyári értékeket.
Monitor amihez csatlakozik Display porttal: AOC Q3279VWFD8
Kérdéseim:
- Driver esetében mehet az új 20.9.1 vagy inkább a 20.8.3?
- Alulfeszelni wattmannel akarom szeretném. Megoldható vagy rivatuner + afterburn szükséges?
- Bármi más program pl: Sapphire Trixx ajánlott? (zár házba teszem szóval a ledvilágítás nem érdekel)
- Gondolom a power limitet 20%-ra löjjem be.Régi alulfeszelésem az alábbira sikerült: Link
tudtok ebben segíteni nekem?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Viktor77
titán
válasz hegegabi80 #42939 üzenetére
Nálam az alap driver van (20.4.2), csak semmi nem kézi, hanem hagytam mindent automatikuson, a többit elvégzi a program.
-
stigma
addikt
válasz stigma #42937 üzenetére
Amúgy még annyi kérdésem lenne, most 1440p-ben használom a windows-ban (2560x1440) és 75hz-en használom, viszont 20.9.1 esetében 10mp-ként villogott a kép.
Ezért a drivert lecseréltem (DDU-val töröltem) és feltettem a 20.8.3-at amivel eddig jó a kép.Displayport maradjon, vagy váltsak HDMI-re?
Játszani max fullHD-ben szoktam, bármi mást kell állítani mert már a gépet újrahúztam és totál elfelejtettem miket kell AMD esetén állítani.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
pixelshader
tag
Nekem a stabilitás problémákat az oldotta meg hogy a gpu részen túlfeszeltem minden "állapotot"
A ramból visszavettem egy picit, és azt is túlfeszeltem.
Áramfelvételi korlátot felraktam maxra.Így teljesen stabil soha 1ik játékkal se fagy ki.
Valaki írta az órajeleket az rx470-re. Nekem alapból magasabbak voltak mint az alap.
Ezeket a gyártók még külön változtatják?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #42944 üzenetére
Persze. Az Asus Strix 570 pl. 1300Mhz, miközben a legtöbb gyártóé 1264 (asszem ennyi). Valszeg ezért is nem tudom sokkal lejjebb venni a feszt, 1250 körül szerintem még tudnám csökkenteni.
Meg is néztem tegnap, csak nem hagyott nyugodni a fesz. 960mV-on kifagyott a Furmark. 980-on meg egy idő után elkezdett hibázni a WoW (pedig ez valami sweet spot lehet, csak itt nyertem volna 3-5 fokot).
Így most 1000mV-on vagyok, max 66 fokkal és max 55%-os ventivel. Elég "élhető" így a kártya.
-
Gyuri27
félisten
válasz Viktor77 #42945 üzenetére
Az amd boost 1244. Minden ami efölött van, amit ràrak a gyàrtó az nettó faszsàg. Mert +20-50mhz-èrt nagyjàból 15-40+wattot kèr a kàrtya (termèszetesen több feszt kap a gpu). Mikötben ez teljesitmènyben kb 0-t hoz a konyhàra. De nincs gond. Vagy a gyàrtó órajelei mellett csökkentjük a kraftot. Ha biztosra akarunk menni az amd boostot àllutjuk be. Akkor jó esetben böven 1000mv alà tudunk menni.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest