Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, nem vagyok nagy gamer van 3 játékom azokat nyúzom, viszont az elmúlt 3 napban vagy BSOD van vagy resetel a gépem a játékok indulásakor vagy maximum az első percig működik utána bsod/reset, alapjáraton stabil a gép net, alkalmazások etc. Eddig gond nélkül mentek ebben felállásban a játékok.
Próbáltam tesztelni, furmark, a memtest (2órát ment), aida64 cpu stressz is ment vagy 20 percet gond nélkül. A drivereket frissitettem a legújabbakra, a probléma így is megmaradt.
Ismerős ránézett a minidump fileokra, azt mondja mindig ugyanarra a memória címre hivatkozik, esetleg valaki hozzáértőbb tudna nekem segíteni hogy mi lehet a gond? Belinkelem a dmp fileokat, ha szükséges.
A gép: Ryzen 2700, B450 tomahawk lap, rx480 nitro+ oc 8gb, 2x8gb ram, 480gb ssd.
Egyedüli "tuning" a sapphire trixx utility-ben a ventilátor szabályozást kicsit agresszívebbre vettem mert 80+ fok fölé megy huzamosabb játék esetén.
Annyi kiderült hogy egy HD5850-est bedobva nincs BSOD, szóval valami vga driver gond lehet, a 19.12.2-es drivert is megpróbáltam már, de instant kékhalál játék inditásakor....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
fanti
addikt
válasz snake1977 #42502 üzenetére
TriXX uninstall, reg takarítás és egy csökkentett módos DDU-val driver uninstall, majd legutolsó WHQL driver föl és teszt.
Ha baj van, akkor a Video memory stress test progival is nézz rá, hátha talál valamit.
Ha talál valamit, akkor raksz egy MSI AB-t, és leszabályozod elsőnek a GPU frekit....majd az eredmény függvényében mész tovább és a VRAM frekin is csökkentesz annyit, amennyit enged, és tesztelsz így is!Legvégül ha még sincs semmi, akkor meg lemented a Windows-t egy OS image mentő progival, pl. Macrium reflect, vagy Acronis true image, stb...megformázod a rendszerpartíciót, és újra teszel rá egy windows-t, lehetőleg a 2004-es legfrissebbet, majd rá a legutolsó WHQL drivert és egy két játékodat és tesztelsz...meglátod. Rá megy a vasárnapod, de megfoghatod a hibát.
A legvége : másik gépben teszteled a te kártyádat.
-
Phoenixres
tag
válasz snake1977 #42502 üzenetére
Próbáld -10% ot adni a gpu órajelnek az utolsó órajel lépcsőnél. A wattman intézi a többit. Nekem is instabil az alapórajeleken az rx 480 most már nem.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
pixelshader
tag
válasz Balazska90 #42500 üzenetére
Medium-high, de high-on is majdnem ugyanolyan.
Nem csúnya játék, de azért a mai csúcsjátékokhoz képest alig néz ki valahogy. -
snake1977
őstag
Köszönöm az infókat, este újrahúzom a rendszert teljesen egy másik vinyóra most töltöm le a telepítőt a microsofttól. Már lefutott 1-1 félórás unigine heaven/valley/superposition simán, 3dmark firestrike is. Vga memória stresszelő programot csak olyat találtam ami max. 3gb-ig kezeli, esetleg ha kérhetnék egy linket egy olyan verzióhoz ami többet is kezel azt megköszönném. Egyébként a játékaim dx9-esek, a bluescreenview a dxgkrnl.sys-t hibáztatja, ennyire jutottam eddig.
[kép]...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
snake1977
őstag
válasz tesz-vesz123 #42509 üzenetére
Igen ddu-t használok minden driver cseréhez, bár most nem csökkentett módban távolitottam el, de a megszokott tisztitás + újraindítással.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz tesz-vesz123 #42511 üzenetére
Az de komoly Megpróbálom csökkentett módban, egy próbát megér.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
TIT
veterán
válasz tesz-vesz123 #42511 üzenetére
Ezért kell a netet kihúzni,de a ddu le is tiltja.
-
bobalazs
nagyúr
Ott van az opcio windowsba hogy ne telepitsen automatikusan drájvereket nem kell semmilyen trükközés.
-
Mizol29
senior tag
válasz bobalazs #42514 üzenetére
Csak hallkan megsúgom neked, hogy nálam le van tiltva az az opció, hogy drivereket rakjon fel a windows és múltkor mikor a vga drivert lepucoltam ddu-val restart után a kedves win felrakott egy drivert a vga-hoz csak azt nem tudom hogy a rákba. Szóval netet kihúzva a legbiztosabb.
-
raziel01
veterán
válasz Mizol29 #42515 üzenetére
A windows 10 tényleg cseles. Én most azt akartam, hogy ddu-val leszedtem a drivert és hagyni akartam az alap windows drivert fent. Mondom netezni szoktam úgyis mostanában megnézzük azzal csinál-e black screen-t. Kb 1 napig működött is a dolog. 2. nap elkezdett villogni és csipogni. Kiderült, hogy felrakott egy újabb drivert magától a windows.
Jó lenne ha sikerülne megoldani a driver gondokat az AMD-nek, mert tényleg az lesz, hogy ha kijön valami az 1660 super árában akkor váltok nvidiára.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Nem tudjátok véletlenül, hogy Sapphire RX480 Nitro+OC -hoz a ramokra milyen vastag gap padok kellenek? -
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok csatlakozom átmenetileg egy rx590 nitro+ karival.
Olcsó vétel volt egy darabig megtartom. 2560x1080-ban játszom, némi kompromisszumot igényel, de lehet élni vele. -
snake1977
őstag
válasz snake1977 #42512 üzenetére
Ma sikerült csak új rendszert feltegyek, úgy vélem egyértelműen valamilyen driver hiba lesz a probléma forrása, vagy maga a winfos. A telepítő már a 2004-es verzió volt minimálisan frissitett telepités után netről, driverezés és directx telepitése után az egyik játékom a defense grid tökéletesen ment, többszöri inditással nincs hiba. A másik a Sol survivor viszont az elején elcrashel, valami nem fekszik neki, viszont nincs kékhalál, nincs reset/gépújraindulás csak jelzi hogy ő crashelt most egyet. A régi rendszeren még teszteltem jónéhány programmal, superposition "8k-ba" lefutott, telepitettem még pár steames játékot egyikkel sem volt gond, szóval egy kicsit rejtélyes a dolog, mert eddig működött ugyebár. Valószínű ebből egy teljes reinstall lesz a közeljövőben, és az ssd-re húzva az új rendszert teszek még egy próbát a Sol-al.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Megint visszatértem egy 8GB-os 580 Nitro+ Special Editionnel.
Konkrétan már nem is tudom hányadik 4xx/5xx kártyám ez, de egyszerűen túlságosan is a szívemhez nőttek. -
fanti
addikt
válasz Alcsi69 #42527 üzenetére
Nincs is semmi baj egy RX 580 8GB-os kártyával.
Annyi a titok, hogy nem azt kell csinálni vele mint egy 2080 Superrel, hogy a játékokban kiválasztom az Ultra settingset oszt csókolom.
Itt kicsit alaposabban meg kell nézni, hogy milyen opciókat rakok ultrára, miket high-ra és mit esetleg médiumra egy játékon belül, de teljesen élhető kártyák napjainkban is.Én már csak tudom, visszalépkedtem 2070 Superről az 5700XT-n és a GTX 1070Ti-n át az RX 580 8GB-ra, és teljesen oké mindennel, csak apró kompromisszumokat kell kötni, de ennyi.
Te is FrozenThrone komától vetted 50-ért a bontatlan Nitro+ SE-t?
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Én is így vagyok, főleg hogy amikkel játszok gépen azokban simán tud ez a kártya is ultra 100+fpst.
Én 5700 XT-ről váltottam sima 2070-re, de az csak néhány napig volt meg. Nagyon megbántam mind a két kártyát igazából.
Igen, tőle jött a SE, és nagyon jó áron, bukó nélkül "beszámította" a 2070-em. Pont annyit fizetett rá amennyiért el akartam adni a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Látjátok skacok!
Milyen igazi kis jó kártya az a GCN4-es RX 580! 1080p-re minek is attól erősebb???
FrozenThrone meg egy kiváló eladó! Igazi becsületes ember! A korrektsége egyszerűen verhetetlen!!!
-
tasiadam
veterán
A fogyasztas miatt 1660 superre akarom cserelni. De nem adok azert 50 ezret h kevesebbet egyet es nyerjek 20%ot... Vagy ha ugy nezem 2 rx580 ara 20% plusz powerert...
Amugy nekem hazhoz hozta, mert kesett volna, es igy este fel11kor atvettem tole :D jo valtas lett a founders gtx 960 utan.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Alcsi69
senior tag
válasz tasiadam #42532 üzenetére
Jó fej emberke nagyon, többször üzleteltem vele már.
Igazából ha teljesítményben meg mindenben elégedett vagy vele kivéve a fogyasztást, akkor nem cserélnék a helyedben.
Kipróbáltam a mai nap folyamán a játékokban amikkel szoktam játszani: WoW, World of Warships meg Minecraft ( ). Nagyon fullos ezekben a játékokban, mással meg PS-en játszok.
Nem mellesleg nagyon jól néz ki ez a SE.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz Alcsi69 #42533 üzenetére
3 eve kb szereltem ossze egy gepet, nezem, "1600AMD, sapphire 580... Melyik barom vesz ilyet? Jobb a 1060 es a skylake procik is. Sokat is esznek, melegek is"
NO OSZT KINEK VAN 8 MAGOS 105W TDP RPCIJA ES 185W TDP VGA-JA?! hat nekem[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
bobalazs
nagyúr
válasz tesz-vesz123 #42538 üzenetére
Házfüggő, el lehet rejteni a hátsó fedlap mögött.
Látszik itt is, fehér meg fekete kábelek vannak, a zöme meg gondolom hátul. -
tasiadam
veterán
válasz tesz-vesz123 #42538 üzenetére
En a haz alljaba dobtam a folosleges, minden mas az oldalso panel mogott van. Rosszul voltam az elozo gephazamtol en is, hogy minden konkretan szem elott volt.
-
Alcsi69
senior tag
válasz tesz-vesz123 #42541 üzenetére
Az enyém sincs annyira jól megcsinálva, csak nagyjából.
Ez a 750D vízhez van kitalálva szerintem amilyen batár nagy, plusz nekem úgy van elhelyezve a gép hogy nem is látom csak néha az elejét. -
tasiadam
veterán
válasz MasterMark #42545 üzenetére
De ez is felfele volt. Most ebben a formaban jo,, ahogy most van. Sajna azert backplate nelkuli, mert a h61 lapban a memoria slotba belelogott volna.
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Nemreg vasaroltam egy Gigabyte RX570-et, viszont sajna valamiert letiltja a CEC verzerlest HDMI-n
Ez nem jo, mert pl a tvboxomnak (is) kellene
Megprobaltam display porton, ugy a CEC ugyan jo, de pl youtube olyan mertekben csuszik a hang kis ido utan, hogy az mar vallalhatatlan - nagyjabol minden mas online median is ez van, localban nem, ott jo
Megprobaltam a W10 altal letoltott driverrel is, es egyet en is leuhuztam a radeon oldalarol, igazsag szerint semmi sem valtozott hangilag, sot inkabb doglik az egesz rendszer....visszaalltam a W10 driverereVan valakinek erre valami okossaga?
[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest