Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
Kézcsókom. Ne tessék itten offolni, mer' nem való!
[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
válasz radi8tor #3896 üzenetére
Azt tudtátok, hogy ha 1-nél több monitor van dugva a 7970-re az idlehőmérséklet megnő 10-15 fokkal?
Állítólag ilyenkor megemeli az órajeleket valamiért... bug?Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
gegg
tag
Az AB nek mindig futni kell a hátérbe hogy a beállított venti profillal mennyen ?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy két hőkamerás kép:
ASUS HD 7970 DirectCUII TOP idle:
ASUS HD 7970 DirectCUII TOP load:
ASUS HD 7970 DirectCUII TOP idle (oldalról):
ASUS HD 7970 DirectCUII TOP load (oldalról):
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
XFX HD 7970 Black Edition idle:
XFX HD 7970 Black Edition load:
Na ilyen kazánt nem szeretnék a gépembe.
Forrás
Ja, minden kép OC alatt készült (előző oldalról szedtem).[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Enclave
aktív tag
Nagy eséllyel az Eyefinity-nek, a felbontásnak vagy a kártya fizikai felépítésének lehet köze hozzá.
Az idle hőmérséklet logikus, hogy megnő hiszen a kártya az órajelet megnöveli az UVD vagy a következő "teljesítményszintnek" megfelelően.
Most nem találom azt a cikket, amiben leírták,h. melyik szinthez milyen órajel tartozik, általában 3 szint van:1: idle (Win asztal és egyéb "egyszerű feladatok")
2: UVD videólejátszás (hardveres módban, talán "DXVA" a hivatalos neve) és újabb Flash is
3: 3D futtatás, játék, renderelés, OpenCL stb. (max órajel)Pl. hardveres videólejátszásnál vagy simán Youtube-on megnézel egy klip-et és közben figyeled az órajelet, persze akkor ha a legújabb Flash is fentvan és a hardveres gyorsítás engedélyezve van Firefox alatt, nagy eséllyel nem az idle órajeleken fog futni a kártya az UVD miatt. (amíg a videó megy v. fül nyitva)
Lehet a 2560x1600-as felbontás (tudtommal ez a legnagyobb felbontás amit boltban kapható monitor tud) az amire az alapórajel (idle) "ereje" elég, felette lehet már kevés lenne (vagy több monitorkimenetet nem lehet egyszerre alacsony órajelen meghajtani tehát akár hw-s felépítés oka is lehet), így a felbontás növekedésével (tételezzük fel,h. valaki nem 2 db 800x600-as 14"-os monitort köt rá hanem legalább 2db 1080p-st) már nem kapcsolhat vissza a legkisebb órajelre (energiaszintre).
Mielőtt azt gondolnád,h. ez valami bug v. ilyesmi, nálam már az 5870-el is ugyanez van, illetve tapasztalat is. Játékoknál kicsit idegesítő tud lenni, ha háttérben Firefox fut és valami oldalra ránézek alt+tab-al amin Flash reklám van, akkor a vga közepes órajelre csökkenti magát (HD5870) viszont játékba visszalépve nem emeli fel a 3d órajeleket. Egyszer emiatt majdnem újraraktam a Win-t,h. valami driverhiba, stb. jött össze mikor észrevettem,h. ez a helyzet . Emiatt van nekem az asztalon az "All Cpu Meter" mellett egy "GPU Meter" nevű gadget ("minialkalmazás"? angol Win-t használok) is. Ez állandóan változik a Firefox és Flash verziókkal, hol úgy működik ahogy logikus lenne, egy másik verzióban már nem. (azaz FF-t letéve az asztalra visszavált a normális órajelekre, nem "ragad be" a Flash miatt az UVD órajelein)
Ha valaki pontosabban tudja az okát, majd úgyis kijavít.
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
tetris
tag
válasz Enclave #3911 üzenetére
Én is angol wint használok, így hogy említetted ezt a két gadgetet, felraktam őket, de nálam a gpu meter-nel nem lehet kiválasztani a graphics adapternel a videókártyámat, így konkrétan semmit sem mutat
Lehet, hogy a 12.3 prewhql catalystot nem ismeri még, vagy nem tudom...Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
tetris
tag
Metro 2033 benchmark:
1920x1200, DX 11, Very High, MSAA 4x, AF 4x, DOF off, PhysX off, 3 runAverage Framerate: 97.67
Mindez 1125/1575 órajeleken egy i7-2600k@4.6Ghz procival.
(GPU 65-68 fok körül volt)[ Szerkesztve ]
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
Gaboman
nagyúr
Average Framerate: 97.67?
Nem elnézted ezt a maximum FPSre?
Nekem nagyon soknak tűnik átlag FPSnek.A tesztet megcsinálnád DOF/on beállítással és 16xAFel?
Többi ugyan az mint ahogy beállítottad.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
gegg
tag
Valaki tudna segíteni miért van az hogy World of Warcraft ban 7970 es karival 15 fpst kapok ?
Nagyon idegesítő mert esténként ezzel is szoktam játszani. -
helkis
veterán
valszeg az előző driver nem megfelelő eltávolítása bezavar..
ha tudnánk további részleteket, akkor talán jobb okot is kitalálhatnánk, javasolnám továbbá a cuccok-mező kitöltését az adatlapodon..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
ffodi
veterán
válasz Rabbitf_24 #3916 üzenetére
Nézd meg az oldalt, amit linkelt, ott van ref is, és jobb mint az xfx csodája.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
jilian
addikt
Metro 2033
Options: Resolution: 1920 x 1080; DirectX: DirectX 11; Quality: Very High; Antialiasing: MSAA 4X; Texture filtering: AF 16X; Advanced PhysX: Disabled; Tesselation: Enabled; DOF: Enabled
(Run 3)900/1250
Average Results:
Average Framerate: 32.67
Max. Framerate: 61.52
Min. Framerate: 7.191200/1300
Average Results:
Average Framerate: 37.33
Max. Framerate: 73.27
Min. Framerate: 9.75 -
tetris
tag
válasz Gaboman #3914 üzenetére
Average FPSek az általad leírt kapcsolókkal:
AF 16x, DOF off: 61fps
AF 16x, DOF on: 45fps(proci most 4.8on megy, lehet 5.0-n is betesztelem majd, csak nem szeretem annyira húzni, mert baromira melegszik...)
[ Szerkesztve ]
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tökmindegy
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cybertrone #3929 üzenetére
Egy valamit sajnálok, mégpedig, hogy a PowerColor PCS+ hűtőjét nem kapta meg a 7970-es. 7950-esen a hűtő teljesen csendben végzi a dolgát, de 7950-est nem akarnék venni...
⭐ Stella
-
Enclave
aktív tag
Igaz nekem 5870 van de azzal működik. Még esetleg ezt próbáld meg a GPU Observer-t , ebből a 3.7-es a legújabb talán. Ezen a kettőn kívül más hasznosabb gadget-et Radeon-hoz nem ismerek, aminek nem kell plusz proginak futni a háttérben.
GPU Meter-ből az 1.1-et raktad fel?
Már kíváncsi vagyok,h. melyik gadget ami működik 79xx-el is... (ugyan egyikhez sincs odaírva,h. támogatva lenne a legújabb sorozat, attól még talán működnie kellene, ha a Catalyst-tól kérdezik le az órajelet, hőmérsékletet)
Nekem driver frissítés után mindig újra kell indítani a gépet,h. működjön mindkettő. Hogy első alkalommal is kell-e arra nem emlékszem de ha nem mutat semmit, próbálj egy újraindítást, ha az sem segít, akkor jobb ötletem egyelőre nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Lehet a táp topikba illene jobban, de az lenne a kérdésem, hogy az eddig 6+8 tűs tápcsatis vga kártyámat cserélném le 7950-esre, ahol a csatlakozó 6+6 tűs. Na most, ha nekem a tápomon csak 6+8 van, akkor egyszerűen veszek egy ilyet [link] és kész?
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Cybertrone
veterán
válasz Mr.Mercury #3936 üzenetére
Biztos hogy nem csak 6+8-as a tápcsati... a plusz 2 fézist biztosan le lehet róla csatolni...
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
gegg
tag
Megnéztem wow alatt a gpu kihasználtságát és csak 17%
Ennyire lenne képes ez a FX 8120 ? -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Cybertrone #3937 üzenetére
Nem néztem meg, csak ennyit tudtam, hogy 8+6-os, de meg fogom nézni, mert biztos úgy van akkor. Köszi!
Mercury
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mr.Mercury #3939 üzenetére
Legrosszabb esetben használod azt az átalakítót, amit a kártyához adnak. Úgy tudom adnak 7950-hez is.
gegg: Amíg nem csinálsz valamit a driverekkel a gépeden ne várj tőle javulást. Milyen VGA-d volt ez előtt?
Hogyan szedted le róla a drivert? Leszedted egyáltalán az előző kártya driverét?[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Weareus #3943 üzenetére
Az a VRM túloldala (feszültség szabályzó). Ennyire meleg ott a nyomtatott áramköri lap.
A memóriák (VRAM) nem melegednek állítólag szinte semennyire. Vagy bőven 60 fok alatt vannak.Mr.Mercury: Húzva 220W-ot zabálhat maximum a kártya. (azt hiszem 200W-os TDP-je van) Ha hagysz a rendszernek 250W-ot, akkor belefér egy jobb 500W-osba. De, ha 600W-os a táp, akkor már tuti jó lesz.
Túlzás, amit a gyártók írnak, mert azzal számolnak, hogy silány tápot használsz, amire ráírnak 700-at és lead 500-at.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
ÁdiBá
veterán
-
Weareus
addikt
válasz Mr.Mercury #3945 üzenetére
Ezen oldal tanulsága szerint OC-zve load alatt 373 wattot kajol a csöppség.
Ehhez még hozzá kell adni, hogy mi minden van még a rendszeredben: proci, vinyók (bár a vinyók keveset fogyasztanak) és akkor úgy kell kalkulálni.
A mekkora tápnál lényegesebb - vagy legalább olyan lényeges - a milyen táp?
De ez így már itt off.
Kérdés az is, h. mennyi a keret?
Ha van, akkor 500-600 wattos Corsair v. Enermax, esetleg Chieftec.
És figyelni a 12 voltos ágakra.
A 12 voltot szorzod a táp címkéjén lévő amper értékkel, és ebből lesz a teljesítmény (watt), ami a 373 fölött legyen (+ proci, stb.).
(Ha Tervezel később CF-t, akkor 850-es, ha CFX-et, akkor 1200-es sem árthat..., persze ez is minőségi legyen.)[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Enclave
aktív tag
válasz Cybertrone #3935 üzenetére
Úgy láttam, lehet írni a gadget készítőknek, talán nem olyan nagy munka belerakni ezeknek az új kártyának a támogatását is, ha már kereskedelmi forgalomban is van...
Aida minialkalmazás:
1: Ez fizetős minialkalmazás?
2: Ennek a működéséhez kell az Aida-nak futni a háttérben?Ha mindkettőre igen a válasz, akkor nekem sajnos felejtős.
Ettől függetlenül tudsz olyan gadget-et ami képes kijelezni a vram használatot?
(láttam,h. minden gadget ami NV-hez van, pontosan jelzi a vram-ot, míg Radeon-hoz akármennyit néztem, a vram-ot egyik sem tudta kijelezni, csak az órajeleket és gpu használatot)
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest