Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz botilevente #13490 üzenetére
Hát a 7970 Lightning egymaga képes TUNING NÉLKÜL megenni ~380.W -ot
És akkor még hol van a géped többi cucca a tuning ról meg már ne is kezdjünk beszélni mivel 408.W ot tud a tápod ahoz a cucchoz MIN. olyan táp kell ami 700.W ot tud 12.v on és lehetőleg nem szétbontva
Eleve nem értem a GONDOLKODÁS menetedet Beteszel egy ~15.e res táp mellé egy ~150.e res VGA -t és csodálkozol hogy nem megy a tuning
-
haddent
addikt
válasz DroiDMester #13503 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy nekem HD7970 hogy nem eszik 150W -nál többet tuninggal sem ?
-
botilevente
tag
Nem jelentettem ki h nem megy a tuning , és ebből igazad van a táppal kapcsoltadban, viszont ez úgy esett h nem is terveztem vásárláskor egy 7970 Lightingre gondolni mert egy sima 6970 Dual Fan-om volt.
Ez csak úgy jött.
Nekem az volt a bajom h nem jelezte rendesen a aktuális GPU frekvenciát az AB.Ne add fel, míg nincs rajta bélyeg....!
-
nagyúr
válasz haddent #13504 üzenetére
Pedig marha egyszerű!
nem 2.e FT -os (teszkógazdaságos és társai) fogyasztásmérővel kell mérni a gép fogyasztását és máris kicsit reálisabb adatot fogsz kapni!
Nekem a 7950 Dual-X ALULFESZELVE(1,150.v) 1150/1450.MHz járva + i7-860@4000.MHz(20*200) on FC3 alatt 400-420.W ot bekajál (ha leszámolom a táp hatásfokát akkor is ~380-390.w körül vagyok) ha te a 7970 + i7 3770 -el 300.W alatti értéket mérsz az már bőven rossz
[ Szerkesztve ]
-
peterm711
aktív tag
Imádom mikor belinkelik ezt a hülye táblázatot a kártya fogysztására, de azt már nem olvassátok, hogy mit ir az oldal. Ez egy furmak stabilitás tesztel mért fogyasztás, ahol kikapcsolták a kártyák fogyasztásvédelmét. Normál körölmények közt soha nem fog ennyit fogyasztani egyik kártya se. Nem kell itt rémíteni és félrevezetni az embereket
-
botilevente
tag
Ha tuning nélkül megeszik a vga-m 380w-ot és megy ok, de ha rárántok erre az egészre 1250Mhz-re és akkor is lefut a 3DMark UH, plusz Far Cray 3 több órán keresztül stabilan, a gép nem melegszik nem indul újra és a táp sem nyom még forró levegőt kb. 22-23 fokos szobában akkor most hogy is van ez mert nem igazán értem mert elméletileg nem is mehetne...
Ne add fel, míg nincs rajta bélyeg....!
-
ZozzHUN
addikt
válasz DroiDMester #13506 üzenetére
Gold tapod van? Ha nem akkor inkabb 80-85%-ot nezz (420->357W)
-
Pug
veterán
válasz botilevente #13502 üzenetére
A tapod a gyari specifikaciok alapjan 34A-t tud 12V-on leadni, az 408 watt, persze peakben lehet egy picivel tobbet. Es igen, az a tap sovany egy 7970-es tuningjahoz.
Mehetni mehet vele a geped tuning eseten is, de finoman szolva tap terhelesenek hataran mozog, idovel adodhatnak stabilitasi problemak, foleg, hogy a CX szeria nem a legjobb belsore epul. Ha tovabbra is szeretnel tuningolni, akkor szukseges a tapcsere. Amugy pontosan mik a geped tobbi osszetevoje?
Haddent: egy 7970-es alapon tobbet eszik full terheles mellett, mint 150 watt, ott valamit elneztel.
Azt remelem tudod, hogy az a becsult ertek szo szerint semmit nem er.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz peterm711 #13507 üzenetére
Pedig az oldalon NAGYON valós eredmények szerepelnek!
Természetesen a fenti képen FurMark alatti fogyasztások(és kizárólag a VGA fogyasztása) szerepel
De ha megnézed a játékok alatti valós fogyasztás maximumát
Akkor sem nagyon változik a helyzet így is a Lightning kajál leg többet az összes 79xx közül. Amúgy én nem is azt mondtam hogy 380.W ot megeszik játék alatt, hanem hogy képes akár 380.W ot megenni és ez nem ugyan az
***************************************************************************************
ZozzHUN igen Seasonic X-760 80+ GOLD és fél gázon 92.% körüli a hatásfoka[ Szerkesztve ]
-
peterm711
aktív tag
válasz DroiDMester #13512 üzenetére
Hát a 7970 Lightning egymaga képes TUNING NÉLKÜL megenni ~380.W -ot nem tetted hozzá a furmark és a kikapcsolt fogysztásvédelmet, így e formában félrevezető amit irtál. Amellett nem zárja ki hogy kevés lehet a tápja, de ez már más téma.
Ha akarod csinálok egy fogyasztás tesztet csak a vga-ról az általad megválasztott feszültségen és órajelen, hogy lássuk mennyit is fogyaszt egy 7970 ingame. -
sakal83
addikt
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy Hd7950 Boostot, amelyet meghúztam 1100-ig. 1000 és 1050-en is próbáltam
A következő a hibajelenség.
Far Cry 3 minden stimmel 50-70 fps, azonban indok nélkül belemászik 20-40fpd tartományba is, 1-3 mp és újra 50-70 fps.
Hát mondom a játék hibája. Crysis benyomom, célzok épp egy emberre 50 fps, majd hirtelen 30 fps, 1-2 mp és újra 50fps.
A Dishonored is ugyanez volt, csak ott 130 fps-ről esett be 50-70 fps-ig.
12.11. beta6 illetve a 11 volt fenn. Előtte Giga hd7950-em volt, ott no problem ugyanabban a környezetben.
+ Még fontos, hogy a játékok benchmarkjai alatt semmi ilyen nincs
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz kockaharcos #13516 üzenetére
Fel van tolva, de ez a Boost edition alapból 1.25.V ad neki. És állandóan váltakozik a feszültség a gpu terhelésétől függően, legallábis ezt olvastam róla, így nem lehet fixálni.
-
nagyúr
válasz sakal83 #13517 üzenetére
Tedd fel rá ezt a REFERENCIA 7970 BIOS -t és megoldódnak a problémák
Ez a boost dolog baromi idegesítő én kb 3.óra hosszát bírtam ki, és cseréltem is le a biost a VGA -n
itt leírtam már minden lépést (a 6 os pont nekem most nem kellett a Dual-X boost nál)
Lementheted de 1 és a 2 es BIOS is ugyan az a VGA -n tehát gond esetén a 2 es röl indulva is letudod menteni
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz DroiDMester #13518 üzenetére
Még nem csináltam Bios cserét, hogyan kell? Gondolom le kell menteni az eredetit.
-
botilevente
tag
Ugyan úgy kell mint a 6950/70 bios modnál?
Ne add fel, míg nincs rajta bélyeg....!
-
SVLaller
senior tag
válasz DroiDMester #13506 üzenetére
nekem a 1200MHz re húzott 7970+2500k evett BF3 alatt ~320W-ot maximum konnektorból, igaz még a régi 12.8-as driverrel.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
nagyúr
válasz SVLaller #13521 üzenetére
az új 12.11b driver -ek +20-30.W ot kérnek pluszba a VGA -tól (7850 nél is 10-15.w al evett többet a 12.10 és a 12.11b4 nél)
BF3 annyira nem terheli le ott én is ilyen 340-350.W ot mérek eddig az FC3 az ami 400.W fölé tudja vinni a gépemet még a Hitman se terheli meg ennyire ott 370-380.at mértem de ez látszik is a VGA -n is mert FC3 ban 70-72-fokig is felmegy az összes többi játéknál csak 62-64.ig ment fel a GPU hőfoka
-
SVLaller
senior tag
válasz botilevente #13522 üzenetére
Sapphire ref. 7970 AC Accelero hűtéssel +GHz Edition BIOS
(#13523) DroiDMester ez igaz lehet, ezért írtam a drivert. az új driverrel még nem mértem, de 1050MHz-en ad akkora teljesítményt mint előtte 1200MHz-en
[ Szerkesztve ]
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
peterm711
aktív tag
Akkor szerencsés ember vagy, nálam nem vált vissza 300 mhz-re és villog a monitor ha túllépem a ccc limitet. Ezért is szoktam le a tuningról, nem kell.
Közben csináltam egy mérést a 6 és a 8 pines tápcastin felvett áram nagyságáról. A kártyáhaozz adott molex átalakitókon mértem, mert nem akartam szétbontani a táp harisnyázott kábeleit.
MOHW minden max, vsync off, 1100 MHz, 1,112V, +20%.Nem tudom, hogy mennyire valós az eredmény 12,5A X 12V= 150W, plusz ha hozzáadjuk a pci-e foglalatból felvett 40W-ot (ha jól tudom annyi) akkor 190W. Szerintetek?
-
nagyúr
-
peterm711
aktív tag
válasz DroiDMester #13532 üzenetére
FC3-at előbb telepítenem kell, letöröltem a múltkor mert nekem annyira nem jön be, ha fent lesz akkor lemérem azt is.
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz BullKoxa #13501 üzenetére
LOL.. neked is? nekem is
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
peterm711
aktív tag
11,7A
-
haddent
addikt
Jól értem, hogy akkor PCIe 3.0 slotban a kárty akár felvehetne 150W PCIe3.0, +75W 6pin + 150W 8pin azaz 375W -ot?
-
peterm711
aktív tag
Nem akkor fogyaszt sokat, ha egy játék zabálja a vga-t, hanem akkor ha pörög a játék sok fps-el. Erre jó példa a borderlands 2. Amig a fehér hóval boritott hegyet nézem 120 fps, akkor 11,3A az áramfelvétel, de ha kimegyek a hóból a terepre a férgek közé,akkor lecsökken az fps 80-ra és a fogysztás is csökken 1A-ral.
-
sakal83
addikt
válasz DroiDMester #13518 üzenetére
Köszönöm, megoldódott a bioscsere, és úgy néz ki, hogy a probléma is
-
haddent
addikt
Na most már én is nekiláttam méricskélni... ~14A -t vesz fel a PSU -tól 12V- on, azaz közel 170W -ot. Ehhez jön akkor hozzá 75W ? Mert én ezt találtam, bárhogy kerestem, nem 150W -ot, és logikus is, mivel fizikailag nem változott a PCIe slot, nem hinném, hogy csakúgy a semmiből 2x annyi áramot tud pumpálni...
(félrevezető lehet, hogy csak 3db 12V -ot fogok össze, de a tápon ebből a csatiból jön még ki 3, azaz ez a 3 főér van és kész...)
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz haddent #13539 üzenetére
Ez alapjan 150 watt a lapbol es 300 watt osszesen, bar kicsit cloudy a megfogalmazas
-
nagyúr
válasz Cole86 #13534 üzenetére
Fel lehet külön telepíteni a HDMI drivert is bármelyik DRIVER verzióból
Csak mindenki előszeretettel tapos az EXPRESS INSTALL -ra
De ha az EGYÉNI telepítést választod ott kilehet mindent külön választani Múltkor talán épp itt kérdezte valaki hogy csak a DRIVER -t akarja feltenni CCC -nélkül azt is így lehet!
-
ZozzHUN
addikt
Sapphire HD7950 Flex Boost OC kártyám DVI-től távolabbi ventilátora csapágyas (darál)
Holnap megpróbálom intézni a garit (iPon). Néha darál, néha nem. Tök jó
-
Cole86
senior tag
válasz ZozzHUN #13542 üzenetére
Darál? hány napos vétel? ha nem 3napos akkor az cumi és kb 3-4hét a gari idő...
privitában a részletek.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
ZozzHUN
addikt
válasz Cole86 #13543 üzenetére
Dec 5-én vettem, 10-én lesz 3 napos vétel, szerencsére csak munkanapok számítanak. Már írtam iPon-nak. Ha nem is hétfőn, de remélem kedden berendelnek egy csere darabot, beviszem, ránéznek és cserélik rögtön.
Gondoltam levideózom, erre most nem bírom reprodukálni... pff röhej...
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz ZozzHUN #13544 üzenetére
Na igen.. én is 5.én vettem.. akkor te kaptad ki a rossz darabot...
Tuningba mennyit megy ? ez játék alatt ilyen 1120-30mhzet stabilan, memória 5500-6000mhzen.
3napos csere is általában 2-3nap.. már tájékoztatak engem bővebben...
-
Cole86
senior tag
Köszi a hivatalos megfogalmazást.. korrekt
-
ZozzHUN
addikt
válasz kockaharcos #13547 üzenetére
60% körül, de felette is csinálta már. Hallani ha nagyon figyelsz, hogy valami kicsi motoszkál ott, és ha elkapja a rezonancia akkor ilyen hangot ad ki. Tuti, hogy nem a műanyag burkolat, lefogtam a műanyag burkolatot és akkor is csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest